Γιώργος Δώνης: Ο κύριος... καθηγητής!

Νίκος Αθανασίου
Γιώργος Δώνης: Ο κύριος... καθηγητής!

bet365

Ο Παναθηναϊκός τρελαίνει κόσμο και το Gazzetta Weekend Journal αναλύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιώργου Δώνη στα όσα παρουσιάζει πάνω στο χορτάρι το «τριφύλλι»!

Στην σούπερ επιτυχημένη ισπανική τηλεοπτική σειρά «La Casa de Papel», ο προφεσόρ ή αλλιώς Σέρχιο Μαρκίνα, καθοδηγεί σχεδόν μία ενδεκάδα επαγγελματιών και σούπερ κακοποιών στην μεγαλύτερη ληστεία ever! Xωρίς το δικό του πλάνο τίποτα δεν θα είχε συμβεί, χωρίς την δική του ευφυία θα ήταν απίθανο να ολοκληρωθεί με επιτυχία μία... απολύτως τρελή αποστολή, στα όρια της αυτοκτονίας! Έχοντας προβλέψει την κάθε λεπτομέρεια και όντας ο «εγκέφαλος» μίας άριστα οργανωμένης και προετοιμασμένης ομάδας ο προφεσόρ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο κόλπο γκρόσο του αιώνα!

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Στην... πραγματική ζωή τώρα και στον φετινό Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Δώνης δεν έχει να διαχειριστεί... σούπερ και μπαρουτοκαπνισμένους ποδοσφαιριστές, ούτε φυσικά και... κακοποιούς αλλά ο ρόλος του είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον του προφεσόρ! Ο πιο σημαντικός, εκείνος του καθηγητή, εκείνος που έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα νεανικό ρόστερ με εξαιρετικά ταλέντα σε μία ανταγωνιστικότατη ομάδα που τρελαίνει κόσμο με το νικηφόρο της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας τεχνικός σε μια φαινομενικά και αντικειμενικά ποδοσφαιρική αποστολή αυτοκτονίας(-6, απαγόρευση μεταγραφών, ρόστερ με ελλείψεις, διοικητική αβεβαιότητα) κατάφερε να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό, για τον οποίο μιλάει και χαίρεται όλη η Ελλάδα!

Πάμε να δούμε το πως...

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό έδωσε ξεκάθαρη μορφή στο σύνολο, ζήτησε ξεκάθαρα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του και πολύ γρήγορα παρουσίασε μία συγκεκριμένη ταυτότητα πάνω στο χορτάρι. Συνδυαστικό ποδόσφαιρο, βάση δουλειάς το 3-4-2-1 και μετέπειτα τα συστήματα με τέσσερις στην άμυνα(4-3-3 και 4-2-3-1), πίεση ψηλά ανά διαστήματα και δουλειά, πολύ δουλειά στο επιθετικό τρανζίσιον, κομμάτι που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» της φετινής έκδοσης, όπως φυσικά και η προσήλωση στην ανασταλτική συμπεριφορά.

Ο Δώνης δεν αντιμετώπισε, δεν είδε την φετινή χρονιά σαν μια ευκαιρία για πειράματα, δεν μπέρδεψε τους παίκτες του και φρόντισε με το... καλημέρα να δείξει τι θέλει και πως το θέλει, κάνοντας πιο εύκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών του και παρουσιάζοντας άμεσα ένα σύνολο ανταγωνιστικό.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έχοντας να διαχειριστεί αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που ακόμη πλάθουν την προσωπικότητά τους, ο Δώνης γνώριζε άριστα το πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ώστε να πάρει πράγματα από αυτούς. Λειτουργώντας και ως δεύτερος πατέρας, έβαλε τους πάντες σε μία ποδοσφαιρική παραγωγική διαδικασία μέσα από την οποία παρουσίασαν αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής.

Τους περιέβαλε με τεράστια εμπιστοσύνη ακόμη και στον δημόσιο λόγο του και εκείνοι του ανταπέδωσαν την στήριξη, την πίστη και όσα τους έδωσε.

Παράλληλα, όμως, είναι ξεκάθαρη η μεταδοτικότητα του Έλληνα τεχνικού και αυτό φαίνεται πάνω στο χορτάρι. Είναι διαφορετικό να έχεις καλές ιδέες και διαφορετικό να έχεις καλές ιδέες και τον τρόπο να τις δεις από το σύνολο μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Ξέχωρα από την ομαδική εικόνα, ο Δώνης και το επιτελείο του έχουν φροντίσει να δώσουν και ατομικά κίνητρα στον κάθε ποδοσφαιριστή. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έχουν εντοπιστεί οι αδυναμίες του καθένα ξεχωριστά και υπάρχει στόχος βελτίωσης της κάθε αδυναμίας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που σημαίνει πως όλοι θα είναι στην τσίτα μέχρι και το τελευταίο ματς της χρονιάς, ανεξάρτητα από το αν ο σύλλογος θα διεκδικεί κάτι βαθμολογικά.

Ναι μεν υπάρχει πλούσιο ταλέντο αυτή την στιγμή στο ρόστερ του «τριφυλλιού», όμως, τόσο ο Έλληνας κόουτς όσο και οι συνεργατές του γνωρίζουν πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και πολλά πράγματα που θα πρέπει να δουλευθούν, ώστε αυτά τα παιδιά να φτάσουν κάποια στιγμή στο πιο υψηλό επίπεδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ... ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ

Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, με το -6, την απαγόρευση μεταγραφών και τον πήχη από τον κόσμο να είναι πολύ χαμηλά λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν το καλοκαίρι, ο Δώνης δεν έψαξε τον εύκολο δρόμο. Δεν έβαλε τους παίκτες του στο τριπάκι του «είμαστε νεανική ομάδα και δεν υπάρχουν απαιτήσεις, οπότε πάμε και όπου βγει». Φρόντισε να αντιμετωπίσει τους πάντες σαν ποδοσφαιριστές ενός κανονικού Παναθηναϊκού, φρόντισε μέσα από την

συμπεριφορά του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως δικαιολογίες υπάρχουν για τον... έξω κόσμο και μόνο. Για το εσωτερικό της ομάδας δεν υπάρχει καμία. Η φανέλα έχει μπροστά το τριφύλλι, ο σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός, οπότε στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και μόνο.

ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ

Από την πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, ο Δώνης έδειξε ότι είναι δίκαιος και πως υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του ρόστερ. Στοιχείο πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Η διαχείριση που έκανε στο ματς του Κυπέλλου και ο χρόνος συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα, φανερώνει πως ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού έχει στα υπ΄όψιν του όλο το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του. Κάτι που αρκετές φορές το έχει τονίσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης», επιθυμώντας να έχει ενεργούς και στην τσίτα τους πάντες!

 

Τελευταία Νέα