«Στο Ζάγκρεμπ όλοι περίμεναν να δουν Παναθηναϊκό»! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
«Στο Ζάγκρεμπ όλοι περίμεναν να δουν Παναθηναϊκό»! (pics & vids)

bet365

Ο εκ των παικτών της ομάδας futsal του Παναθηναϊκού, Γιώργος Οικονομόπουλος, καταθέτει στο Gazzetta Weekend Journal όσα έζησε με το «τριφύλλι» στο Ζάγκρεμπ, εξηγώντας γιατί ο σύλλογος παραμένει μεγάλος εκτός συνόρων...

Η ομάδα futsal των «πράσινων» ήταν εκείνη που έλαβε το άκρως τιμητικό προσκλητήριο από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να παραστεί στο φιλικό παιχνίδι, μέσω του οποίου οι Κροάτες ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού τους, Ματίγια Κάπαρ, που μαζί με τον νεαρό και μέλος της ομάδας κ-17, Όσκαρ Κάντρνκα, άφησαν την τελευταία του πνοή έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα...

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μπέιλ σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι σργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Bad Blue Boys ήταν κατηγορηματικοί όταν κλήθηκαν ν' αποφασίσουν ποια ομάδα ήθελαν να καλέσουν για το φιλικό ματς και ήταν ο Παναθηναϊκός. Είναι, άλλωστε, γνωστές οι εξαιρετικές σχέσεις των ένθερμων υποστηρικτών του κροατικού συλλόγου με αυτούς της «Θύρας 13» του «τριφυλλιού» και ήταν μια καλή ευκαιρία να τιμήσουν τη φιλία τους και έπειτα να δουν από κοντά τους πράσινους.

«Δεν πιστεύαμε αυτά που βλέπαμε από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στο Ζάγκρεμπ. Να μας περιμένει ο αρχηγός τους με οδηγούς και οχήματα για να μας μεταφέρουν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, να είναι συνέχεια μαζί μας, να μας εξυπηρετούν σε ό,τι ζητούσαμε. Γυρνούσαμε στην πόλη και βλέπαμε αφίσες για το παιχνίδι στις στάσεις των λεωφορείων...

Ο κόσμος έβλεπε τις φόρμες μας και μόλις αντίκριζαν το τριφύλλι έρχονταν και μας μιλούσαν. Ήξεραν τον Παναθηναϊκό. Έβγαζαν φωτογραφίες μαζί μας, δεν τους ένοιαζε ποιοι ήμασταν, τους ένοιαζε απλά ότι ήμασταν ο Παναθηναϊκός. Ζούσαν για να δουν την ομάδα και κάπως έτσι καταλάβαμε ότι το τριφύλλι και το όνομα του συλλόγου έχουν ακόμα τεράστιο μέγεθος έξω από τα σύνορα» περιγράφει στο Gazzetta Weekend Journal ο Γιώργος Οικονομόπουλος, αμυντικογενής παίκτης της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας.

Κι αν οι πρώτες στιγμές των «πράσινων» στο Ζάγκρεμπ ήταν τέτοιες που τους έκαναν να κοιτάζονται μεταξύ τους και να προσπαθούν να καταλάβουν αυτό που ήδη ζούσαν, όσα βίωσαν στο ανοιχτό γήπεδο στο οποίο μάλιστα στήθηκε παρκέ μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Ντιναμό, θα ξεπερνούσε κάθε φαντασία τους.

«Έβλεπες 4.000 κόσμο και... ήταν όλοι τους τρελοί! Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό και μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να το ξαναζήσουμε κάποια στιγμή και να ξαναπάμε να παίξουμε μαζί τους και να απολαύσουμε αυτού τους οπαδούς» αναφέρει ο Οικονομόπουλος στο GWJ και συνεχίζει, μιλώντας για το παιχνίδι αλλά και για τη στιγμή που σκόραρε και... έφτασε να πανηγυρίζει μπροστά στο «πέταλο» που ήταν γεμάτο Κροάτες οπαδούς, οι οποίοι δεν σταματούσαν λεπτό να τραγουδούν:

«Έχουν εξαιρετική ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες και πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημά τους, αλλά τους κοντράραμε και είναι πολύ τιμητική η ήττα μας (σ.σ. 4-3). Όταν έκανα το 1-1 με τετ-α-τετ, πήγα μπροστά στο πέταλο και πανηγύρισα γιατί είδα ότι ήταν και Έλληνες οπαδοί δικοί μας μαζί με τους Κροάτες. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως το παρεξηγήσουν οι φίλοι της Ντιναμό και το θεωρήσουν προκλητικό, αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι. Είχαν τα πανό μας, είχαν σημαίες με τα χρώματά μας και μάλιστα φώναζαν και συνθήματα για τον Παναθηναϊκό»!

Η λήξη του αγώνα, βρήκε τους παίκτες του «τριφυλλιού» και αυτούς της Ντιναμό αγκαλιασμένους, να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο που με σημαίες, καπνογόνα και δυνατή φωνή δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει ρυθμό από την εξέδρα. Ήταν τέτοια η κατάσταση που δημιουργούσαν, που σε επίπεδο ποδοσφαίρου σάλας, για τα ελληνικά δεδομένα, άφησε άφωνους τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. «Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόση τρέλα έχουν για την ομάδα τους οι οπαδοί της Ντιναμό και πόσο ήθελαν να δουν εμάς που εκπροσωπούσαμε τον Παναθηναϊκό. Είχε φτάσει μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα και ακόμα ήταν όλο το γήπεδο γεμάτο και τραγουδούσε. Δεν έφευγε κανείς!

Ανεβήκαμε κι εμείς στην εξέδρα, τους δώσαμε τις φανέλες μας αλλά μερικοί μείναμε μόνο με το προπονητικό κολάν που φορούσαμε μέσα από το σορτσάκι! Δίναμε ό,τι είχαμε γιατί είχαν τρέλα και ήθελαν να έχουν κάτι από εμάς, ένα αναμνηστικό, μια πράσινη εμφάνιση. Ήθελα να κρατήσουν κάτι από τον Παναθηναϊκό. Εκεί καταλαβαίνεις πόσο μετράει το τριφύλλι. Μακάρι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να διοργανώσουμε κι εμείς ένα τόσο δυνατό φιλικό, να καταφέρουμε να έρθει κοντά στο futsal ο κόσμος και φυσικά η Ντιναμό και οι οπαδοί της θα είναι οι καλεσμένοι μας, για να τους ανταποδώσουμε όσα ζήσαμε και τη βοήθεια την οποία μας πρόσφεραν από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο εκ των σκόρερ των «πράσινων» στο Gazzetta Weekend Journal.

Ο Γιώργος Οικονόπουλος, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα σάλας και εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, στέλνει μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας: «Είδαμε την τρομερή απήχηση που έχει στο εξωτερικό το ποδόσφαιρο σάλας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια και του Έλληνα φίλαθλου για να ανεβούμε επίπεδο. Εμείς θέλουμε τους οπαδούς δίπλα μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από την διεκδίκηση του τίτλου όπως το κάναμε και πέρυσι. Μπορεί να σταθήκαμε άτυχοι και να μην τα καταφέραμε, αλλά ξεκινάει νέα προσπάθεια και θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο δίπλα μας για να πετύχουμε. Παναθηναϊκός είμαστε, το τριφύλλι μετράει ακόμα...».

 

Τελευταία Νέα