Τα γόνατα συνεχίζουν να... πονάνε τον Ναδάλ!

Γιώργος Κοντογεώργης
Τα γόνατα συνεχίζουν να... πονάνε τον Ναδάλ!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Ραφαέλ Ναδάλ που αποσύρθηκε σε δεύτερο Grand Slam στη σεζόν και τους τραυματισμούς που έχουν γίνει κομμάτι της τεράστιας καριέρας του.

To US Open του 2018 ανήκει στο παρελθόν εδώ και κάποιες μέρες και εκτός από τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς, που έφτασε τα 14 Grand Slam, κάποιες σκέψεις είναι στον Ράφα Ναδάλ, τον μεγαλύτερο fighter στην ιστορία του αθλήματος. Ο Matador από την Μαγιόρκα αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας από τον ημιτελικό του major της Νέας Υόρκης κόντρα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, κάτι το οποίο του συνέβη για δεύτερο Grand Slam μέσα στο έτος μετά την αποχώρηση και στους «4» στην Μελβούρνη κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς. «Σιχαίνομαι να αποσύρομαι» είπε ο αριστερόχειρας Ισπανός, όμως αυτό είναι κομμάτι της μυθικής καριέρας του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η αποχώρηση του Ναδάλ από τον αγώνα με τον Αργεντινό [Νο3 στον κόσμο] ήταν η 9η στην καριέρα του αν και δεν έχουν προκύψει όλες από τραυματισμό. Στο Masters 1.000 του Μαϊάμι, αποχώρησε επειδή δεν ένιωθε καλά εξαιτίας της ζέστης σε ματς κόντρα στον Βόσνιο, Νταμίρ Τζουμούρ, ο οποίος μάλιστα το τραγικό να πανηγυρίσει νίκη ύστερα από απόσυρση αντιπάλου. Το 2007 ταλαιπωρήθηκε από ζαλάδες και κράμπες στο αριστερό μπράτσο κόντρα στον Αργεντινό, Χουάν Μόνακο, στο Masters 1.000 του Σινσινάτι.

Απ' όλους τους τραυματισμούς του Ναδάλ, που είναι περισσότεροι από 20 σε 15 χρόνια καριέρας, οι 6 είναι τουλάχιστον από προβλήματα στο γόνατο. Τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους το 2005 καθώς εκείνη τη χρονιά εγκατέλειψε σε αγώνα με τον Ντόμινικ Χρμπάτι, στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Οκλαντ. Δύο χρόνια αργότερα τραυματίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο και το 2009 είχε θέμα με τους τένοντες και στα δύο γόνατα.

Το 2010 αναγκάστηκε να αποσυρθεί από αγώνα με τον Αντι Μάρεϊ στην Αυστραλία ξανά εξαιτίας του γονάτου, πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε ξανά το 2012 και τον υποχρέωσε να μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες και να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Ράφα καθώς για τέσσερα χρόνια μπόρεσε να 'ησυχάσει', όμως το χρόνιο πρόβλημα επέστρεψε και στο τουρνουά του Λονδίνου αποχώρησε ύστερα από την ήττα από τον Νταβίντ Γκοφάν στη φάση των ομίλων.

«Σιχαίνομαι να αποσύρομαι» είπε ο Ναδάλ αμέσως μετά τον τραυματισμό και τον αποκλεισμό από δεύτερο ημιτελικό Grand Slam φέτος. Ο μεγαλύτερος fighter που είδε ποτέ το άθλημα, δυστυχώς, έχει μάθει να ζει με αυτά τα προβλήματα, όμως έχει αποδείξει ότι σε κάθε 'χτύπημα' επιστρέφει πιο δυνατός. Μετά και την κατάκτηση αμερικανικού major από τον Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ, έχει ακόμα έναν λόγο να θέλει να επιστρέψει ατσάλινος και να μπει με δύναμη στη μάχη για τον καλύτερο όλων των εποχών που έχει γίνει πιο σκληρή από ποτέ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα