Γιατί το Fortnite είναι το δημοφιλέστερο video game;

Δήμος Μπουλούκος
Γιατί το Fortnite είναι το δημοφιλέστερο video game;

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal σας ξεναγεί στο συναρπαστικό κόσμο του Fortnite και εξηγεί γιατί μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έγινε το #1 παιχνίδι στον πλανήτη.

Στους ρυθμούς του Fortnite κινείται εδώ και κάποιους μήνες ο κόσμος των video game σε όλο τον πλανήτη. Και μπορεί το μεγάλο κοινό του, να είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά δεν είναι λίγοι και οι ενήλικες που έχουν παρασυρθεί από τη νέα μόδα στο χώρο των video game. Το Gazzetta Weekend Journal σας ξεναγεί στον κόσμο του Fortnite και επιχειρεί να εξηγήσει γιατί έγινε μανία σε όλους τους τινέιτζερ του πλανήτη που επιζητούν να γίνουν #1, που είναι το σύμβολο του νικητή στο παιχνίδι.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Τι είναι το Fortnite

Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2017 και στόχος του παίκτη είναι η επιβίωση. Στην αρχή βγήκε ως Fortnite: Save the World και ήταν ένα παιχνίδι επιβίωσης τεσσάρων παικτών που έπρεπε να διαχειριστούν διάφορα υλικά που ανακάλυπταν και συγκέντρωναν στο χώρο του παιχνιδιού και να κτίσουν καταφύγια για να επιβιώσουν ενάντια σε ζόμπι, σε έναν κόσμο που είχε καταστραφεί κατά το 98%.

Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς ακολουθεί το Battle Royale που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια ενός προηγούμενου παιχνιδιού που είχε λανσαριστεί πριν από λίγους μήνες, του PlayerUnknown’s BattleGrounds. Αρχισε να διατίθεται δωρεάν για Microsoft Windows, Μac OS, PlayStation 4 και Xbox One, είναι online και σε αυτό μετέχουν ως 100 παίκτες, οι οποίοι πέφτουν από ένα αεροπλάνο και προσγειώνονται σε ένα μικρό νησί. Στη συνέχεια βγαίνουν από ένα λεωφορείο και πολεμούν μεταξύ τους μέχρι να επιβιώσει μόνο ένας. Στο Fortnite μπορείς να παίξεις μόνος σου ή σε ομάδες δύο και τριών ή τεσσάρων ατόμων και αρχικός σκοπός είναι να ψάξεις στο νησί για να βρεις διάσπαρτα κρυμμένα όπλα και αντικείμενα για να επιβιώσεις.

Οι λόγοι που είναι τόσο δημοφιλές

Το Fortnite κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να γίνει αγαπητό στα παιδιά και ν' αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας των video game, με 125 εκατομμύρια άτομα να παίζουν αλλά και να προσφέρει μηνιαίως έσοδα 300 εκατομμυρίων δολλαρίων στην εταιρεία Epic που έχει τα δικαιώματα του. Εσοδα που προέρχονται κυρίως από αναβαθμίσεις που θέλει να κάνει ο παίκτης, στη στολή του, στον εξοπλισμό του και στον πανηγυρισμό του.

Δημοφιλές έγινε επειδή:

Το Fortnite είναι δωρεάν και πλέον παίζεται όχι μόνο σε όλες τις κονσόλες και τος υπολογιστές, αλλά και στα κινητά και στα τάμπλετ. Ετσι δεν χρειάζεται να είσαι καλωδιωμένος αλλά μπορείς να παίξεις οπουδήποτε και κάθε στιγμή, αφήνοντας την κονσόλα.

Με την είσοδο του στο χώρο των κινητών και των τάμπλετ, αποτελεί ουσιαστικά την online συνέχεια των social media των νέων, δηλαδή του Instagram και του Snapchat. Τα παιδιά κινούνται με την ίδια ευκολία από το ένα στο άλλο application και όπως συγκεντρώνεις like και καρδούλες στα Social Media, συγκεντρώνεις kills στο Fortnite.

Το Fortnite έχει αποφύγει τα σύνθετα γραφικά παιχνιδιών όπως των προγενέστερων και επιτυχημένων Call of Duty και Halo και εμφανίζει περισσότερο πολύχρωμες φιγούρες με χαρακτηριστικά cartoon που είναι περισσότερο οικεία στα παιδιά. Επίσης έχει σχεδιαστεί να παίζεται το ίδιο εύκολα με το ίδιο επιτυχημένο μακριά από τις πλατφόρμες, δηλαδή στα κινητά και τα τάμπλετ.

Στο παιχνίδι έχεις μόνο μία ζωή, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο το γεγονός αυτό το προσομοιάζει με την πραγματικότητα και το κάνει πιο αληθινό έναντι των άλλων video game.

Το Fortnite αλλάζει συνεχώς με αποτέλεσμα να μην το βαριέσαι, κάτι που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια επιβίωσης που βγάζουν νέα εκδοχή περίπου κάθε χρόνο, Ηδη πριν κλείσει χρόνο έχει φτάσει στη Season 5 με πέντε δηλαδή ανανεώσεις, με νέες τοποθεσίες και προκλήσεις πάντα στο ίδιο νησί. Σε κάθε περίοδο εμφανίζονται νέες προκλήσεις για τους παίκτες και φυσικά η αγωνία κορυφώνεται.

Στο Fortnite υπάρχει και chat ώστε όλοι οι παίκτες της ομάδας να μιλάνε μεταξύ τους, γεγονός που το ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια του ανταγωνισμού.

Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά και οι γονείς

Εδώ και πάλι φτάνουμε στη μεγάλη, πραγματικά πολύ μεγάλη συζήτηση για την γονεϊκή παρέμβαση και την εμπιστοσύνη στα παιδιά, άρα δεν υπάρχουν κανόνες και γενικεύσεις. Πάνω απ' όλα μετράει η επικοινωνία με το παιδί και η αλληλοκατανόηση.

Το Fortnite είναι +13 άρα επιτρέπεται για τα περισσότερα παιδιά, επειδή δεν είναι splatter game, με σκηνές ωμής βίας με αίμα κλπ και σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι πιο ήπιο.

Ωστόσο το πρώτο θέμα που υπάρχει, είναι το απίστευτο κόλλημα που τρώνε όσοι παίζουν. Εννοείται ότι η πολύωρη ενασχόληση δεν είναι σωστή καθώς οτιδήποτε δημιουργεί εθισμό, μόνο βλαβερές συνέπειες μπορεί να έχει.

Το δεύτερο θέμα που συνιστά προσοχή είναι η επαφή με παίκτες που δεν γνωρίζεις, καθώς υπενθυμίζουμε ότι είναι on line game. Πρέπει να δοθούν κάποιες οδηγίες στο παιδί τι πρέπει να προσέχει και τι να αποφεύγει και φυσικά να ξεκόβει κάθε επαφή με άγνωστους, έξω από τον virtual κόσμο του Fortnite

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Παναθηναικός

Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα eSports του Παναθηναϊκού στο Fortnite: Battle Royale συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για περισσότερα kills σε Squad game (PC). H ομάδα κατάφερε σε ένα παιχνίδι να συγκεντρώσει 56 kills καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και αφήνοντας πίσω την ομάδα της Faze Clan με 54.

 

Τελευταία Νέα