Διαβάζοντας την “Ευστοχία υλικού”! (pics)

Gazzetta team
Διαβάζοντας την “Ευστοχία υλικού”! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal στηρίζοντας το καλό βιβλίο σας προτείνει τη νέα ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Στεργιόπουλου. Ποιήματα πετράδια φωτός...

Η καθημερινότητα δοκιμάζει τις αντοχές μας, δοκιμάζει το... υλικό μας. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να παλεύει κάθε μέρα, να εξερευνά τα όρια του και αν μπορεί να τα ξεπερνά. Η επιβίωση, μοναδικό καθήκον και πρόκληση και το σώμα μοναδικό “όπλο”. Ο χρόνος όμως δεν υπακούει στις απαιτήσεις του σώματος και όταν αποφασίζει να αναμετρηθεί μαζί του, ζητά την ψυχή του! Τότε, το σώμα δείχνει μικρό και αδύναμο και όταν η πίεση το ξεπερνά εκρήγνυται!

Ήττα, γιατί το προϊόν έχει φτιαχτεί για αντέχει. Δεν γίνεται αλλιώς. Η έκρηξη αποτελεί πρόωρη κορύφωση που μπορεί να είναι εκκωφαντική, εντυπωσιακή, ακόμη και αποκαλυπτική, όμως σβήνει γρήγορα και τίποτα δεν μένει πίσω. Ζητούμενο η ανθεκτικότητα για να “διορθωθεί” η αστοχία και να δικαιωθεί η Ευστοχία υλικού.

Η “Ευστοχία υλικού” (Εκδόσεις Ιωλκός) είναι ο τίτλος του 4ου βιβλίου του δικού μας Αλέξανδρου Στεργιόπουλου. Η παρατήρηση του νου και το φιλτράρισμα της ψυχής δίνουν ποιήματα-θραύσματα μιας εικόνας που συνεχώς κινείται και ποτέ δεν μένει ίδια. Η αντανάκλαση της πραγματικότητας μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της προσωπικής ματιάς. Το διαφορετικό μπλέκεται με το αδιαμεσολάβητο, το οριστικό. Σε αυτή τη διελκυστίνδα ο άνθρωπος στέκεται στη μέση και καλείται να υπερβεί καταστάσεις που τον ξεπερνούν. Καλείται να ζήσει και να αφομοιώσει όλα όσα τον βρίσκουν και τον επηρεάζουν, ίσως τον αλλάζουν.

Ο ανώνυμος ήρωας και οι πληγές του πρωταγωνιστούν σε αυτή τη συλλογή. Τα σημάδια του σώματος συναντούν αυτά της ψυχής και μαζί την προσπάθεια για επιβίωση. Η αξιοπρέπεια και η προσδοκία δίνουν τον τόνο και η οργή θρέφει την ελπίδα. Ποιήματα πετράδια φωτός και σκότους. Λόγια λυρικά και αιχμηρά, εύληπτα, άμεσα. Έτσι όπως απαιτεί ο πραγματικός χρόνος.

 

Τελευταία Νέα