Λευκάδα: Οι ωραιότερες παραλίες του Ιονίου

Gazzetta team
Λευκάδα: Οι ωραιότερες παραλίες του Ιονίου

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal σας ταξιδεύει στην πανέμορφη Λευκάδα, το νησί με τις ομορφότερες και πιο φωτογραφημένες παραλίες στο Ιόνιο.

Η Λευκάδα είναι νησί, χωρίς να είναι νησί καθώς έχει την ευκολότερη πρόσβαση από κάθε άλλο στο Ιόνιο με τη μικρή γέφυρα που πρέπει να διασχίσεις για να φτάσεις. Γλυτώνοντας τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τον χαμένο χρόνο του ταξιδιού, η Λευκάδα είναι πιο κοντά από ποτέ και από την Αθήνα, καθώς πηγαίνεις οδικώς σε 4 ώρες μετά και την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας Οδού.

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τις γνωστές αλλά και τις άγνωστες πλευρές του νησιού, για να κάνετε ξεχωριστές διακοπές.

Μικρά μυστικά της Λευκάδας

Στο Νυδρί μία έξοχη ιδέα είναι να νοικιάσεις βάρκα ώστε να επισκεφτείς το πανέμορφο Μεγανήσι, τον θρυλικό Σκορπιό του Ωνάση που πλέον ανήκει στον Ρώσσο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ αλλά και την Μαδουρή το νησί του ποιητή Βαλαωρίτη. Αν φτάσεις στο Μεγανήσι με βάρκα ή σκάφος μην χάσεις την ευκαιρία να πας μέχρι την σπηλιά του Παπανικολή!

Πέντε λεπτά από το Νυδρί, υπάρχει το χωριό Ράχη το οποίο πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας, για να δείτε τους καταρράκτες.

Για τους φίλους του windsurf, ο κόλπος της Βασιλικής και η περιοχή του Αη Γιάννη είναι ιδανικά σημεία καθώς λόγω τοπικών φαινομένων έχει πάντα αέρα και συγκαταλέγεται στα καλύτερα μέρη του κόσμου. Για τους φίλους του kite surf, ιδανική περιοχή είναι οι Μύλοι, στο βόρειο τμήμα, κοντά στην πόλη!

Επιβεβλημένη είναι μια επίσκεψη στην Καρυά το οποίο είναι ορεινό χωριό, μακριά από τη θάλασσα. Στη γραφική πλατεία της κάντε στάση για καφέ και θα ταξιδέψετε χρόνια πίσω σε άλλες παλιότερες εποχές.

Στη Λευκάδα πίνουν σουμάδα την καλύτερη σουμάδα του νησιού, θα την βρείτε στο καφενείο του Σολδάτου ή Αμερικάνου, στην Κουζούντελη, λίγο έξω από την πόλη. Η λευκαδίτικη «σομάδα» φτιάχνεται από πικραμύγδαλο, ζάχαρη και ανθόνερο και συνοδεύεται από παξιμάδι με κόλιαντρο.

Παραλίες

Πρέπει να κολυμπήσεις στην πιο φημισμένη παραλία Εγκρεμνοί που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς βρίσκεται μέσα στην 10αδα με τις κορυφαίες παραλίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Φυσικά το Πόρτο Κατσίκι είναι η παραλία που θα επισκεφτείς και θα βγάλεις την καλύτερη selfie από τα σκαλιά που θα κατέβεις για να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά. Πάντως συνήθως έχει αρκετό κόσμο.

Στο Κάθισμα καλό είναι να πάς απόγευμα και να δεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα αλλά προσοχή στα κύματα. Άλλωστε η φημισμένη παραλία πήρε το όνομα της από το γεγονός ότι ο ήλιος κάθε σούρουπο «κάθεται» μέσα στην θάλασσα.

Το Αγιοφύλι είναι μια μοναδική παραλία όχι τόσο ξακουστή αλλά εξίσου πανέμορφη. Φτάνεις στην Βασιλική και από εκεί με καραβάκι περίπου 10 λεπτά θα κολυμπήσεις σε νερά σπάνια. Πολλοί επισκέπτες λένε ότι μοιάζει με πισίνα τεραστίων διαστάσεων...

Για κοντά στην πόλη, η καλύτερη επιλογή είναι οι παραλίες Γύρα-Μύλοι-Αγιος Γιάννης.

Φαγητό

Για φαγητό πρέπει να περάσεις από τον «Μηνά» στη Νικιάνα την καλύτερη ταβέρνα για θαλασσινά στο νησί εκεί δεν αποκλείεται να συναντήσεις και κάποιον διάσημο αφού είναι σημείο αναφοράς για το νησί. Σπεσιαλιτέ η αστακομακαρονάδα!

Στην πόλη, στα «Επτάνησα» δίπλα στη μαρίνα, με μαγειρευτά φαγητά και σπεσιαλιτέ τις σαρδέλες στα κάρβουνα, ενώ μαγειρευτά φαγητά έχει και η «Μαργαρίτα» στην παραλία. Και οπωσδήποτε στον Ρακιά για μεζέδες.

Στο Γένι το Sea Side είναι πάνω στο κύμα με κατάλογο και service που θα ζήλευαν εστιατόρια της Αθήνας. Στο Νυδρί να περάσεις από το Πιπέρι για μεσογειακή κουζίνα και φυσικά από το Pomodoro για πίτσα και Ιταλικές γεύσεις.

Στο Μεγανήσι το σημείο συνάντησης είναι η ταβέρνα του Ερρίκου όπου πάνω στο κύμα ειδικεύεται στα θαλασσινά. Αν ανέβεις ορεινά να φας παραδοσιακούς μεζέδες στο Βεράνι στο όμορφο χωριό του Σύβρου. Στην Εξάνθεια το εστιατόριο Ράχη φημίζεται για την κουζίνα του αλλά και την μοναδική του ταράτσα με ατελείωτη θέα.

Το καλύτερο επιδόρπιο φυσικά θα το απολαύσεις στο JomiL στη Βασιλική πάνω στην θάλασσα στο γραφικό λιμανάκι. Χειροποίητο παγωτό με φρέσκα υλικά και τα καλύτερα waffles του νησιού σε περιμένουν για να τις γευτείς. Στο Νυδρί και στο Sail Inn θα πιεις τα καλύτερα κοκτέιλ με θέα τον Σκορπιό. Για καφέ να περάσετε από το Solymar στο Νυδρί.

Διαμονή

Από την Λευκάδα ως το Νυδρί έχει τα περισσότερα ξενοδοχεία και δωμάτια, ενώ και ο Αγιος Νικήτας προσφέρεται για διαμονή, για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία.

Το Porto Galini στη Νικιάνα είναι ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών για τους πλέον απαιτητικούς πελάτες.

Στη Βασιλική ξεχωρίζουν οι βίλες Off White Villas με θέα μέχρι την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Για κάτι πιο οικονομικό στο Yasemi στην Βασιλική θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια με όλες τις ανέσεις.

Το ξενοδοχείο Armeno είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία στο νησί στο Περιγιάλι πάνω στο κύμα με καταπληκτική θέα και μοναδικό beach bar.

 

Τελευταία Νέα