Οι δύο... Σιδηρές Κυρίες του Μουντιάλ της Ρωσίας!

Οι δύο... Σιδηρές Κυρίες του Μουντιάλ της Ρωσίας!

bet365

Το G-Weekend γράφει για τις δύο Γενικές Συντονίστριες των αγώνων του Μουντιάλ της Ρωσίας, που γράφουν ιστορία (!) και παίζουν βασικό ρόλο στην διεξαγωγή των αγώνων.

Η Τζο Φερνάντες, που είχε εξειδίκευση στο γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης και οργάνωσης στην Αυστραλία είναι μία από τις δύο γυναίκες που ανέβαλαν επικεφαλείς και επί του Γενικού Συντονισμού των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Φερνάντες θα έχει το βάρος του οργανωτικού ρόλου ιδίως σε αγώνες στο Καλίνιγκραντ. Η έτερη γυναίκα σε αυτό το πόστο είναι η Πρισίλα Σαλαζάρ - Γιάνσενς, επίσης ένα άτομο που έχει την σχετική εμπειρία σε οργανωτικά ζητήματα σε διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Τι κάνουν όμως οι δύο... Σιδηρές Κυρίες του Μουντιάλ; Σημειωτέον γράφουν ιστορία καθώς ουσιαστικά πρώτη φορά έχουν γυναίκες τόσο ενεργό ρόλο στην διοργάνωση αγώνων σε Παγκόσμιο ανδρών. Έχουν λοιπόν την ευθύνη στο να κυλάνε όλα ομαλά στην άφιξη των ομάδων και των αποστολών αλλά και την εν γένει λειτουργία του προγράμματος των γηπέδων και για προπονήσεις και για αγώνες. Επίσης για θέματα media, θεατών αλλά και ασφαλείας.

Ο Φερνάντες εξηγεί από την πλευρά της ότι ουσιαστικά η Γενική Συντονίστρια είναι σαν να συνδιοργανώνει τον αγώνα μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Μουντιάλ. Επίσης εξηγεί πως είναι απόλυτα υπεύθυνη κυρίως για ότι γίνεται πριν, στην διάρκεια ενός αγώνα αλλά και μετά. Ο Φερνάντες υπήρξε δικηγόρος για θέματα του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αυστραλία για πολλά χρόνια και έχοντας δημιουργήσει πολύ καλό όνομα. Η Φερνάντες είχε ανάλογους ρόλους και σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις. Η πρώτη της δουλειά σε Παγκόσμιο ήταν το 2008 στο U-20 των γυναικών στην Χιλή. Εκτός αυτού είχε τον ίδιο ρόλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέους στην Σιγκαπούρη το 2010, για το Παγκόσμιο των γυναικών U-20 στην Ιαπωνία το 2012, για το Παγκόσμιο U-17 των γυναικών στην Κόστα Ρίκα το 2014, για το Παγκόσμιο των γυναικών στο Καναδά το 2015 και επίσης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Βραζιλία το 2016.

Πιο πρόσφατη... αποστολή της ήταν το Παγκόσμιο U-17 στην Ινδία το 2017, όπου έγινε η πρώτη γυναίκα σε τέτοιον ρόλο που είχε θέση σε αυτό το event και επέλβεψε όλες τις διαδικασίες και μέχρι τον τελικό. Η Φερνάντες είχε την ευθύνη τουλάχιστον 4 αναμετρήσεων στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Φερνάντες έχει υπάρξει και Team Manager σε Εθνικές στην Αυστραλία και γενικά έχει ρόλο στο ποδόσφαιρο και σε διάφορες θέσεις χρόνια τώρα. Η Φερνάντες πάντως ανεξάρτητα με τον αριθμό αγώνων που είχε ευθύνη θα μείνει μέχρι τέλους του Μουντιάλ. Και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς καθώς πρόκειται για ένα άτομο που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο!

 

Τελευταία Νέα