Μαλεζάς: «Ποιος είναι αυτός ο… ψηλός;» (pics)

Μαλεζάς: «Ποιος είναι αυτός ο… ψηλός;» (pics)

bet365

Ο Στέλιος Μαλεζάς ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του σε άσπρο και μαύρο φόντο…

Όλα ξεκίνησαν στην Κατερίνη και μια δοκιμή στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2003. Αν και είχε αρχίσει να αγωνίζεται στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (την ομάδα με την οποία συγχωνεύτηκε ύστερα από πολλά χρόνια ο Ηρακλής) ο προπονητής του, ο Γιώργος Καμπερίδης, πίστευε ότι ο μικρός μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και τον πήγε στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστεί από τον τότε προπονητή της β' ομάδας του «Δικεφάλου», Κυριάκο Αλεξανδρίδη. Σε μια μεταβατική διοικητικά περίοδο για τον σύλλογο, λίγο πριν την έλευση του Γιάννη Γούμενου, ο Αγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να εγκρίνει την απόκτησή του συμφωνώντας με την πρόταση του προπονητή της δεύτερης ομάδας και κάπως έτσι ο πιτσιρικάς από την Κατερίνη, που άκουγε στο όνομα Στέλιος Μαλεζάς, ξεκίνησε να ζει το όνειρο του ΠΑΟΚ και να βιώνει τη δεύτερη δεκαετία του στην Τούμπα, μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο με τον ΠΑΟΚ.

Σημείωσε ο Μπεργκ το πρώτο γκολ του αγώνα Σουηδία - Περού; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1985 υπέγραψε συμβόλαιο και άρχισε να προπονείται με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και με την πρώτη χωρίς πάντως να μπορεί να βρίσκει χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι του Euro της Πορτογαλίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, άκουσε από τον Αναστασιάδη πως θα ήταν καλύτερο να πάει δανεικός σε κάποια ομάδα Β’ ή Γ’ Εθνικής, επιλέγοντας τελικά τον Ηρόδοτο, παίζοντας 31 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με την ομάδα της Κρήτης, τη σεζόν 2004-05.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα το χειμώνα του 2005 τον συνάντησε τυχαία στα γραφεία της ΠΑΕ ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο τότε προπονητής του «Δικεφάλου» ρώτησε «ποιος είναι αυτός ο… ψηλός», η απάντηση των ανθρώπων της διοίκησης ήταν «ένας δικός μας παίκτης που αγωνίζεται στον Ηρόδοτο» και κάπως έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πέρασε εκ νέου το κατώφλι της Τούμπας και έκανε την πρώτη του προετοιμασία στην Αυστρία μαζί με τον ΠΑΟΚ, που μόλις είχε υποδεχθεί τον αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Θόδωρο Ζαγοράκη.

Ο Γιώργος Κωστίκος, που είχε διαδεχθεί τον Νίκο Καραγεωργίου, τον έριξε για πρώτη φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, που στο πίσω της μέρος είχε το νούμερο 15, στα… βαθιά νερά της Τούμπας. Για την ακρίβεια το ντεμπούτο του έγινε 7-8 χιλιόμετρα μακριά από την Τούμπα, στα δυτικά της πόλης, στο γήπεδο του Ευόσμου, σ' ένα εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ απόγευμα απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, για τη φάση των «32» του κυπέλλου Ελλάδας. Ο«Δικέφαλος» με πολλές αλλαγές και καμιά δεκαριά πιτσιρίκια στην σύνθεσή του αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) και ο «Μάλε» θα έχει να θυμάται το ντεμπούτο του παίζοντας ως αλλαγή του Αιγύπτιου Μέγκαχεντ από το 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Το χειμώνα του 2006, όταν πέρασε στη θέση του Χρήστου Καρυπίδη, αγωνίστηκε στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στις 15 Ιανουαρίου (1-0). Επαιξε άλλα σκάρτα πέντε λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και από την επόμενη σεζόν (10 συμμετοχές) άρχισε να αποτελεί κανονικό μέλος της αμυντικής γραμμής του «Δικεφάλου».

Αυτός που τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα ήταν ο Φερνάντο Σάντος, με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο έκανε δύο «γεμάτες» σεζόν ως βασικός παρτενέρ του Πάμπλο Κοντρέρας στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας, αλλά χρειάστηκε να περάσει και από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας όταν το Μάρτιο του 2007 προσβλήθηκε από λοιμώδη μονοπυρήνωση και χρειάστηκε να μείνει για ένα μεγάλο διάστημα εκτός ομάδας.

Πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 25 Νοεμβρίου του 2007, νικώντας με σουτ τον μετέπειτα συμπαίκτη του, Ντάριο Κρέσιτς, στη νίκη με 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, ακολούθησε ένα γκολ εναντίον του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, του Πανθρακικού (3-0) στην Τούμπα και ένα (το πρώτο ευρωπαϊκό) εναντίον της Κλαμπ Μπριζ για τους ομίλους του Europa League τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αν κάτι έχει να θυμάται από την καριέρα του στον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο τα δύο κύπελλα που κατέκτησε μέσα σε δύο χρόνια, αλλά και το «έπος της Πόλης», με τον ίδιο να είναι βασικός και αναντικατάστατος τόσο στο πρώτο ματς με τη Φενερμπαχτσέ στην Τούμπα, όσο και στα 120 συγκλονιστικά λεπτά του «Σουκρού Σαράτσογλου», όπου ο «Δικέφαλος» σφράγισε μια ιστορική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της 26ης Αυγούστου του 2010.

Όπως σημειώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφερόμενη στα επόμενα βήματα του Κατερινιώτη αμυντικού, «στα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα του Δικεφάλου, να κληθεί στην Εθνική ομάδα και να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2010 και το Euro 2012. Το καλοκαίρι του 2012 έπειτα από την πιο γεμάτη από συμμετοχές και καλύτερη από πλευράς εμφανίσεων σεζόν του, επέλεξε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Η Μπουντεσλίγκα και η Φορτούνα Ντίσελντορφ τον περίμενε. Έμεινε εκεί δύο σεζόν, βίωσε τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, αλλά κέρδισε σε εμπειρίες και παραστάσεις από το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου. Το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού».

Η κουβέντα για την επιστροφή του στην Τούμπα άνοιξε το καλοκαίρι του 2015, μετά την προτροπή του Βλάνταν Ίβιτς προς τον Ιγκόρ Τούντορ να φέρει τον Μαλεζά πίσω στον ΠΑΟΚ. Τρία χρόνια μακριά από την Τούμπα ήταν πολλά και το 2015 γύρισε «σπίτι» του, αφού ο Ιβάν Σαββίδης κατέβαλλε το ποσό των 100.000 ευρώ στον Παναιτωλικό.

Συνολικά έχει φορέσει 236 φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ μετρά και πέντε τέρματα. Στην επαγγελματική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε 331 επίσημα παιχνίδια, έχοντας βρει συνολικά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα επτά φορές.

 

Τελευταία Νέα