Χατσερίντι: To άλμπουμ της ζωής του! (pics & vids)

Χατσερίντι: To άλμπουμ της ζωής του! (pics & vids)

bet365

Ο Ευγένιος Χατσερίδης ή Εβγέν Χατσερίντι ή Γιεβγέν Χριχορόβιτς Χατσερίντι, είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2018-19 και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει 10 πράγματα για τον ελληνικής καταγωγής Ουκρανό ποδοσφαιριστή, που άνετα θα μπορούσε, με ύψος 1,98 μ., να παίξει «δυάρι» ή «τριάρι» στην ομάδα μπάσκετ του «Δικεφάλου»!

Αποτέλεσε πόθο για την οικογένεια Σαββίδη από το 2012 όταν για πρώτη φορά ακούστηκε το όνομά του από το στόμα του ιδιοκτήτη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Τα χρόνια πέρασαν με τον Πόντιο αμυντικό να είναι μόνιμα στο μεταγραφικό κάδρο, ωστόσο φτάσαμε στον Ιανουάριο (με την προφορική συμφωνία) και στο Μάιο του 2018 (με τις υπογραφές) για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του Ιβάν και του Γιώργου Σαββίδη. Τελικά ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε ελεύθερο, υπέγραψε στο Κίεβο τριετές συμβόλαιο, με αποδοχές που αγγίζουν το 1,5 εκατ, ευρώ, χρήματα που πάνω-κάτω έπαιρνε τα τελευταία χρόνια κι από την Ντιναμό.

Ταραγόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστούν τουλάχιστον 5 κάρτες στον αγώνα. ! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πάμε να γνωρίσουμε το «θηρίο» από τη Μελιτούπολη της Ουκρανίας, που θα τον βλέπουμε να αγωνίζεται στα μέρη μας με το νο. 34 στην πλάτη.

Από την πόλη των κερασιών

Ο ελληνικής και Ποντιακής καταγωγής Ουκρανός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην αυλή του πατρικού του σπιτιού, με τη γιαγιά του να τον φροντίζει και να τον μαλώνει, κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 10 ετών στη β΄ ομάδα της Ντιναμό Κιέβου, για να επιστρέψει στη γενέτειρα του, τη Μελιτόπολη, μια πόλη 39 μόλις χιλιόμετρα από την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, με περίπου 160.000 κατοίκους. Στην «πόλη των κερασιών», όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, δεν υπήρχε κάποια σοβαρή ακαδημία ποδοσφαίρου να ξεχωρίζει και κάπως έτσι βρέθηκε στην τοπική Ολκομ, της οποίας ο τότε πρόεδρος Βολοντίμιρ Ντιντένκο θυμάται πως ο Εβγέν ξεχώριζε «σαν τη μύγα μες στο γάλα» σε ηλικία μόλις 13 χρόνων, έστω κι αν αγωνίστηκε σε συνολικά 25 αγώνες, σημειώνοντας 1 γκολ.

Μέντορας του ο Βαλερί Γκαζάεφ

Ο πρώτος που πίστεψε στις μεγάλες δυνατότητες του ήταν ο Βιτάλι Κβαρτσιάνι, που τον πήρε στη Βόλιν Λουτσκ, με την Ντιναμό Κιέβου να βγάζει 700.000 ευρώ από το ταμείο της και να τον αποκτά τον Ιανουάριο του 2008. Ηταν μόλις 21 ετών και στην αρχή έπαιζε μόνο στα παιχνίδια της ομάδας νέων, μέχρι να εμφανιστεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Μάιο του 2009, ένας Ρώσος. Ο προπονητής και μετέπειτα πολιτικός, Βαλερί Γκαζάεφ, τον οποίο ο Εβγέν τον θεωρεί, όχι άδικα, μέντορα του, καθώς ήταν τον εμπιστεύτηκε και τον έριξε στα βαθιά.

Ποντιακής καταγωγής

Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη από Έλληνα και Πόντιο πατέρα και Ουκρανή μητέρα. Ο πατέρας του υπήρξε στα νιάτα του ποδοσφαιριστής, αλλά δεν διέθετε την ικανότητα και τα στοιχεία για να κάνει καριέρα, ζώντας με το όνειρο να δει τον γιο του να τα καταφέρνει στα γήπεδα. Αν και μισός Ελληνας, επέλεξε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Ουκρανίας, στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 εναντίον της Αγγλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Συνολικά, στην εθνική ομάδα έπαιξε σε 51 παιχνίδια, σημείωσε 3 γκολ και είχε 1 ασίστ, με παρουσίες στην τελική φάση του Euro 2012 και του 2016.

Το μπάσκετ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στα 16-17 του χρόνια ψήλωσε απότομα και με μπόι 1,98μ. ήταν αδύνατον να μη δοκιμάσει την τύχη του στο μπάσκετ. Όμως, δεν τα κατάφερε και τον κέρδισε το ποδόσφαιρο, η Ντιναμό και η μεγαλοπρέπεια του Κιέβου. Παρότι είχε προτάσεις για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, φανατικός φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γαρ, είτε με την Εβερτον ή τη Χαλ, επέλεξε να μείνει εντός συνόρων. Ετσι συνέχισε να είναι σε επαφή με την (από τη μητέρα) γιαγιά του Ράϊσα Ιβάνοβα, η οποία είναι η πιο φανατική οπαδός του, συλλέγοντας όλα τα δημοσιεύματα για τον εγγονό της! Η γιαγιά του δε διστάζει να ασκεί κριτική και να του βάζει τις φωνές όταν επιλέγει να τη δει για λίγο, όπως συνέβη τα περασμένα Χριστούγεννα, προτιμώντας να πάει διακοπές με την οικογένεια του στην Τουρκία!

Το πρώτο φλερτ με τον ΠΑΟΚ

Ηταν Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου του 2012, όταν ο Ιβάν Σαββίδης έδινε για πρώτη φορά ένα στίγμα των προθέσεών του γύρω από τα σχέδια και την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του ΠΑΟΚ. Εκείνες τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη ακούγονται πολλά και διάφορα ονόματα, από τον Τζιμπούρ μέχρι τον Σκόκο, αλλά το απόλυτο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για τις επικείμενες μεταγραφές του ΠΑΟΚ, ήταν αυτό που αποκάλυψε ο ίδιος ο Σαββίδης, μιλώντας για το εγχείρημα απόκτησης του πανύψηλου στόπερ της Ντιναμό Κιέβου και της εθνικής Ουκρανίας, αναφερόμενος φυσικά στον… Ευγένιο Χατσερίδη.

Τα σενάρια και οι φήμες

Από τότε και για πολλές διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους το όνομα του ακουγόταν έντονα ως στόχος του ΠΑΟΚ. Το χειμώνα του 2013 ήταν ξεκάθαρα ο πρώτος μεταγραφικός πόθος του νέου ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου», όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, αλλά τα νούμερα ήταν αποτρεπτικά για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sport-Express», η τιμή πώλησης του Χατσερίντι ανερχόταν σε 4.000.000 ευρώ, ποσό που κρίθηκε απαγορευτικό από τον Σαββίδη. Λίγο αργότερα σε μια άλλη χειμερινή μεταγραφική περίοδο οι απαιτήσεις των Ουκρανών είχαν πέσει στα 2.000.000 ευρώ, αλλά και πάλι επέλεξε να παραμείνει στο Κίεβο. Τα ίδια και το χειμώνα του 2016, αλλά και το Μάιο του 2017. Ο Εβγέν για πάνω από πέντε διαφορετικές περιόδους βρισκόταν στο μεταγραφικό κάδρο του ΠΑΟΚ…

Προτερήματα και αδυναμίες

Σχεδόν... ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, όπως και στο «ένας εναντίον ενός», υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό Κιέβου, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του στο μαρκάρισμα των αντίπαλων επιθετικών, με υπερβολική δύναμη και τσαμπουκά όποτε χρειαζόταν, φτάνοντας στο σημείο να τσακώνεται με τους διαιτητές μέσα στο γήπεδο. Σε έναν αγώνα διαφώνησε με ένα σφύριγμα, άρπαξε την κίτρινη κάρτα από τα χέρια του ρέφερι και την πέταξε μακριά! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κάρτα να αλλάξει χρώμα, να γίνει κόκκινη και να δει το όνομα του να φιγουράρει (αρνητικά) στον Τύπο της Ουκρανίας.

Στα άκρα με τον Ρεμπρόφ

Ο Ολεγκ Μπλαχίν, που πέρασε από τον ΠΑΟΚ, είχε τα προβληματάκια του, ωστόσο είχε βρει έναν κώδικα επικοινωνίας. Δε συνέβη το ίδιο και με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ, με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις. Ο πρώην τεχνικός της Ντιναμό τον άφησε εκτός αποστολής για έναν αγώνα εναντίον της Ζάρα, με τον Εβγέν να κάνει παράπονα για παλιούς τραυματισμούς και ενώ νωρίτερα του είχε ζητήσει να μειώσει την ένταση στις προπονήσεις, αλλά ο προπονητής το αρνήθηκε. Οι σχέσεις των δύο ανδρών ουδέποτε αποκαταστάθηκαν και ο Ρεμπρόφ έφτασε στο σημείο να μη θέλει να πει καν το όνομά του…

Όταν «σκοτώθηκε» με τον Χάτσκεβιτς

Η συχνή και σκληρή κριτική που του ασκήθηκε, κατά διαστήματα, οδήγησε τον Χατσερίντι σε σκέψεις αποχώρησης από την Ντιναμό, αλλά παρέμεινε πιστός μέχρι που «σκοτώθηκε» με τον Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς. Στις 15 Μαρτίου η ομάδα του Κιέβου αντιμετώπιζε τη Λάτσιο, ο Τόμας Καντάρ τραυματίστηκε και ο προπονητής του ζήτησε να περάσει ως αλλαγή στη θέση του. Ο 31χρονος αμυντικός αρνήθηκε να μπει στο ματς υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκτοτε τέθηκε εκτός ομάδας, με κάποιες φήμες να θέλουν τη διοίκηση της Ντιναμό να τον αφήνει απλήρωτο για επτά μήνες.

Οικογενειάρχης και πτυχιούχος

Ο Ζένια, όπως τον φωνάζει χαϊδευτικά η γιαγιά του μπορεί μέσα στο γήπεδο να είναι ένα πραγματικό θηρίο, όμως εκτός των γραμμών είναι ένας ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος. Λένε πως ίσως να είναι ο πιο ρομαντικός Ουκρανός αθλητής! Σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής του γεμίζει με εκατοντάδες τριαντάφυλλα (μια φορά έστειλε 436 στη σύζυγό του...) τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η πανέμορφη σύζυγός του Βικτόρια, αλλά και τα δίδυμα, η Εύα και ο Ντάνιελ, που κλείνουν τα τρία τους χρόνια και το όνομά τους υπάρχει στο δεξί χέρι του Χατσερίντι, ο οποίος ως απόφοιτος του Εθνικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Μελπόπολης, με ειδικότητα καθηγητή, είναι άνθρωπος ψυχολογίας και ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις εκτός γηπέδων.

 

Τελευταία Νέα