O τελικός με τα... μάτια του Gazzetta.gr!

O τελικός με τα... μάτια του Gazzetta.gr!

bet365

Είναι (και) το δικό τους βράδυ! Οι 4 «διεθνατζήδες» του gazzetta.gr περιμένουν να το... γιορτάσουν με τον τελικό του Champions League και λίγο πριν την σέντρα, αναλύουν, προβλέπουν, ποντάρουν και τα... εξηγούν καλά!

Από τα... καυτά βράδια του Ιουλίου, στα κρύα του χειμώνα κι από εκεί ξανά άνοιξη και... καλοκαιράκι. Από τις «άγονες γραμμές» του Αζερμπαϊτζάν και της Ισλανδίας, στα σαλόνια της Ρώμης, της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ και του Λονδίνου. Αυτή είναι η ζωή τους όλο το χρόνο. Ένα νοητό ταξίδι από την μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη. Προκριματικά, όμιλοι, νοκ άουτ και το μαγικό βράδυ του τελικού. Το ωραίο ταξίδι που φτάνει στο τέλος του μέχρι να αρχίσει σε μερικές εβδομάδες το επόμενο και... πάει λέγοντας. Το τμήμα διεθνών του gazzetta πήρε θέση μάχης, ενημερώνει για όλα και περιμένει την πρώτη σέντρα στο Κίεβο. Το δικό τους πάρτι. Πριν αρχίσει πάντως βρήκαν το χρόνο να πουν και... πέντε κουβέντες στο Gazzetta Weekend Journal. Για τον τελικό φυσικά. Τι άλλο;

Φούλαμ - Άστον Βίλα με 180+ ειδικά στοιχήματα και αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Γιώργος Καραμάνος: Νίκη Ρεάλ με over!

ΡΕΑΛ ΓΙΑΤΙ: Ιστορικά είναι η Βασίλισσα. Είναι η κορυφαία όλων των εποχών. Ταυτόχρονα όμως είναι η συγκεκριμένη παρέα που έχει φτιάξει ο Ζινεντίν Ζιντάν, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι ολοκαίνουργια μοναδικό, καλπάζοντας για την τρίτη διαδοχική κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Και αυτό γίνεται την ίδια στιγμή με τεράστια αποθέματα τύχης από κάποια αστερόσκονη που ταξιδεύει από το απώτερο σύμπαν. Εάν λοιπόν... η μοίρα οδηγεί εκείνον που την ακολουθεί, αυτή η Ρεάλ της σύγχρονης εποχής συνδυάζει κι αυτό. Και ακολουθεί και ορίζει το δικό της κάρμα. Είναι τυχερή, έχει σπρώξιμο, αλλά πάνω απ' όλα έχει κάτι που ανέρχεται σε αποκρυφισμό, μυσταγωγία, κάτι που δεν ερμηνεύεται από τακτικές, συστήματα και καθαρή μπάλα. Απλά αυτή η ομάδα δεν γίνεται να χάσει και τούτο είναι πεπρωμένο...

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΑΤΙ: Εχει ενθουσιασμό, όρεξη, παίζει ελκυστικά-επιθετικά και ίσως να έφτασε η ώρα του Γίγκεν Κλοπ να σηκώσει ευρω-κούπα, έπειτα από δύο χαμένους τελικούς. Για πόσο ακόμα το άστρο του Ζιζού θα ελέγχει τον ζωδιακό κύκλο του Champions League; Η πίεση που ασκεί ψηλά αυτή η Λίβερπουλ και η ταχύτητα με την οποία βγαίνει μπροστά μετά τις κλεμμένες μπάλες, είναι μνημειώδης. Το θέμα είναι εάν έχει το μέταλλο, μιας και σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της μπορεί να εντυπωσίασε, μα δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει και καμία μεγάλη δύναμη του θεσμού.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Νίκη Ρεάλ με over

UNDER/OVER 2.5: Και 4,5 μη σου πω

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΑΛΑΧ; Ναι

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ; Ναι

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Φιρμίνο είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει τους περισσότερους μπελάδες. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι κανονικός φορ. Περισσότερο τον θεωρείς έναν ιδιαίτερο τύπο «false 9» και αυτό είναι ακριβώς που δυσκολεύει περισσότερο παραδοσιακά το δίδυμο Σέρχιο Ράμος-Βαράν: το να μην έχουν ξεκάθαρα κάποιον να μαρκάρουν. Μαζί θα έβαζα και τον Μαρσέλο, στη λογική όσων είπε ο Κλοπ, ότι είναι τέλειος επιθετικά, αλλά αφήνει κενά πίσω και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί κινείται ο Σαλάχ.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος: Λίβερπουλ

ΡΕΑΛ ΓΙΑΤΙ: Από τη σεζόν 2014-15, όταν η λάμψη της La Decima άρχιζε να ξεθωριάζει, οι Μαδριλένοι προετοίμαζαν το έδαφος για τον Ζιντάν. Ο Γάλλος ανέλαβε την 4η Ιανουαρίου του 2016 για να γράψει ξανά την ιστορία. Κι αυτή γράφτηκε με δυο διαδοχικές ευρωπαϊκές κούπες!Σε μόλις 2.5 χρόνια καριέρας ο Ζιζού απέχει 90 λεπτά από το να πάρει τρία σερί Champions League. Ναι, ο Γάλλος είναι ο βασικός λόγος γι αυτή την εικόνα, είναι αυτός που έπεισε τον Κριστιάνο πως πρέπει να παίρνει... ανάσες και τα 15 γκολ του Πορτογάλου στη φετινή διοργάνωση είναι η απάντηση στους επικριτές. Μπορεί να διαχειριστεί άψογα τα αποδυτήρια και να δίνει διαρκώς κίνητρα στους παίκτες. Το είδατε άλλωστε με Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΑΤΙ: «Εμείς είχαμε παίκτες που δούλευαν πολύ σκληρά, αλλά αυτή η ομάδα έχει τρεις μπροστά που από μόνοι τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά» τόνισε ο πρωτεργάτης της ιστορικής επιτυχίας στην Πόλη, Ράφα Μπενίτεθ! Η τέλεια ισορροπία στη μεσαία γραμμή, η απίθανη τριπλέτα στην επίθεση (Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο τα 29 από τα 40 γκολ) και η παρουσία του Κλοπ στον πάγκο αποτελούν στοιχεία ικανά να δώσουν ώθηση στους Κόκκινους για μια εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση! Αν σε αυτά προσθέσουμε την εξαιρετική παρουσία του Ρόμπερτσον που δένει την τετράδα, την παρουσία του Φαν Ντάικ και τη βελτίωση του Κάριους, ναι, η Λίβερπουλ μπορεί να ονειρεύεται.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Λίβερπουλ

UNDER/OVER 2.5: Οver 2.5

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΑΛΑΧ; Nαι

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ; Οχι

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Μοχάμεντ Σαλάχ! Η οικογένεια του σούπερ σταρ θα σφάξει τρία μοσχάρια, ώστε να πάρει ευλογία τίτλου ο Αιγύπτιος! Ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, κάνει το δικό πάρτι στη χρονιά, ενώ όταν η μπάλα... έκαιγε βγήκε μπροστά! Με 10 γκολ και 5 ασίστ είναι ο παίκτης - κλειδί της Λίβερπουλ, ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε τις ισορροπίες στα πιο δύσκολα φετινά ραντεβού με τη Σίτι! Εχει το πλεονέκτημα να βρει απέναντι του τον πιο... επιθετικό μπακ της διοργάνωσης, οπότε η ταχύτητα και η πειθαρχία του είναι «όπλα» που θα τον βοηθήσουν αισθητά.

Λευτέρης Ντανοβασίλης: Ρεάλ Μαδρίτης

ΡΕΑΛ ΓΙΑΤΙ: Δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να δεις ποια είναι η «ομάδα του Champions League» των τελευταίων ετών. Από το 1990 και την Μίλαν είχε κάποιος να κερδίσει δύο σερί τίτλους, από το 1976 και την Μπάγερν τρεις... Κανένας δεν είχε πετύχει αυτό που κάνει η βασίλισσα στην εποχή του Champions League. Εμπειρία, ποιότητα, ηγέτες σε κάθε γραμμή και η δυνατότητα του Ζιντάν να προσαρμόζει τα πλάνα του αν χρειαστεί από τον πάγκο είναι αρκετά να φέρουν την επιτυχία. Η μεταμόρφωση των Μαδριλένων στο Champions League σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις είναι εντυπωσιακή. Δίκαια, άλλωστε, η Ρεάλ είναι συνδεδεμένη με αυτό το Κύπελλο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΑΤΙ: Κανένας στο ξεκίνημα της σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι κόκκινοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος του Champions League. Η τακτική του Κλοπ, όμως, λειτούργησε άψογα στη διοργάνωση, κάτι που συμβαίνει συχνά στις αγγλικές ομάδες. Τρομερό πρέσινγκ, υπέρβαση από όλους και η ποιότητα της τριπλέτας μπροστά μπορεί να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις παίζει η Λίβερπουλ το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο; Πολύ πιθανό. Οι κόκκινοι είναι από τις ομάδες που χτίζουν το παιχνίδι τους όχι από την άμυνα, αλλά από την επίθεση. Αυτό από μόνο του είναι αξιοσημείωτο. Ο ενθουσιασμός του Κλοπ μεταφέρεται στους παίκτες του και ο Σαλάχ είναι μπροστά στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ρεάλ

UNDER/OVER 2.5: Over 2.5

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΑΛΑΧ; Ναι.

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ; Ναι.

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Φαν Ντάικ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός του πλανήτη στην πρώτη του παράσταση σε τελικό Champions League. Όταν έχεις απέναντί σου παίκτες σαν τον Κριστιάνο ή την... μηχανή γκολ της Ρεάλ, ένας τέτοιος αμυντικός κλάσης θα παίξει κομβικό ρόλο. Αν είναι στη μέρα του, αν βάλει... φρένο στους Μαδριλένους τότε η Λίβερπουλ έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί!

Γιώργος Κοντογεώργης: 2-2 και βλέπουμε...

ΡΕΑΛ ΓΙΑΤΙ: Γιατί έχει παίκτες top-level και ηγέτες σε κάθε γραμμή. Με τον Ράμος πίσω και τους Μόντριτς - Κροος στο κέντρο, ο Ζιντάν ξέρει ότι όσο άσχημα και αν πάνε τα πράγματα, αυτοί θα είναι καθοριστικοί στα δύσκολα. Βάλε και στην επίθεση τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του Champions League και πιθανότατα του αθλήματος και μπορείς να καταλάβεις ότι έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα. Καλή η τριπλέτα μπροστά για την Λίβερπουλ αλλά με το κέντρο αυτό δεν μπορείς να χτυπήσεις μια από τις κορυφαίες ομάδες ever.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΑΤΙ: Γιατί είναι σαν παραμύθι, μοιάζει να έχει έρθει η στιγμή τους. Οχι ότι δεν έχουν ξοδέψει τρελά λεφτά για κάποιους αλλά με Κάριους, Ρόμπερτσον, Αρνολντ και τους υπόλοιπους στο κέντρο, θα είναι τρελό κόντρα σε αυτή την Ρεάλ με τα τόσα αστέρια παγκόσμιας κλάσης. Η ομάδα του Ζιντάν έχει δείξει ότι έχει θέμα στο να δέχεται γκολ και με την τριπλέτα που διαθέτουν οι Reds, ειδικά αν προηγηθούν, μπορεί να κάνουν τους Merengues να ζήσουν έναν εφιάλτη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: 2-2 και βλέπουμε

UNDER/OVER 2.5: Over 3.5 σίγουρα

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΑΛΑΧ; Οχι

ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ; Ναι

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: O Σέρχιο Ράμος. Υπερπαίκτης ο Κριστιάνο που μπορεί να ακουμπήσει την μπάλα και να πάει μέσα ανα πάσα στιγμή αλλά ο Πορτογάλος μπορεί να χρειαστεί ουσιαστικά μόνο σε μία στιγμή του τελικού. Αντίθετα, ο Σέρχιο Ράμος είναι αναγκασμένος να κάνει μια ακόμα like-a-boss εμφάνισει στο Champions League έχοντας απέναντί του τους Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο, μια από τις πιο φονικές τριπλέτες στην ιστορία της διοργάνωσης. Αν ο Σεβιγιάνος σέντερ-μπακ, είναι κλασικά, βράχος, η Ρεάλ θα είναι Βασίλισσα ξανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα