Το οξυγόνο του Παναθηναϊκού λεγόταν Ουζουνίδης!

Το οξυγόνο του Παναθηναϊκού λεγόταν Ουζουνίδης!

bet365

Το GWJ γράφει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον άνθρωπο που κράτησε όρθιο και αξιοπρεπή τον Παναθηναϊκό σε μία χρονιά που η διοίκηση της ομάδας έκανε ότι... χειρότερο μπορούσε!

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές ο Παναθηναϊκός έχει δύο αναγνώσεις για την βαθμολογική του συγκομιδή στο φετινό πρωτάθλημα. Εκείνη που κρίνεται από όσα έκανε πάνω στο χορτάρι και εκείνη από τις αφαιρέσεις βαθμών εξαιτίας της διοικητικής σήψης που επέβαλε στην ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος και της υπόθεσης Βέμερ. Η μία, εκείνη των γηπέδων, δείχνει 40(το «τριφύλλι» ξεκίνησε με μείον δύο για όσους το έχουν ξεχάσει) και η άλλη εκείνη έξω από τα γήπεδα, δείχνει 29!

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Λιβάγια σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μία διαφορά που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ποδοσφαιρική παράνοια που έζησε αυτή την χρονιά το ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού», το οποίο λίγο πριν μπει το καλοκαίρι πήρε το 30% της δόσης του... Δεκεμβρίου ενώ το ρόστερ διαμορφώθηκε τρεις-τέσσερις φορές από τις αποχωρήσεις παικτών που ήρθαν σαν φυσικό επακόλουθο της σμίκρυνσης του κλαμπ που αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Κι, όμως, παρόλες τις δυσκολίες, παρά την προσπάθεια εντός των τοιχών η ομάδα να έχει την ίδια άθλια εικόνα με την διοίκηση, ώστε να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παραμείνει αξιοπρεπής, κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο, να παρουσιάσει συγκεκριμένες αρχές και ταυτότητα στο παιχνίδι του όταν σταμάτησε το... φευγιό, κατάφερε αυτό το σύνολο τιμήσει την φανέλα και να υπενθυμίζει σχεδόν κάθε Κυριακή πως αυτή η φανέλα ζυγίζει τόνους ολόκληρους!

Αύριο το βράδυ στην Λεωφόρο κόντρα στην Ξάνθη το... μαρτύριο τελειώνει αλλά ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά την σεζόν με ψηλά το κεφάλι, έχοντας κάνει ότι καλύτερο μπορούσε κόντρα στις συνθήκες που η ίδια του η διοίκηση δημιούργησε. Ο Παναθηναϊκός δεν διαλύθηκε, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε Παναθηναϊκός στο χορτάρι και η αιτία έχει όνομα και επώνυμο: Μαρίνος Ουζουνίδης!

Ο πατέρας όλων!

Ο Έλληνας τεχνικός μέσα στο γενικό μπάχαλο της ΠΑΕ λειτούργησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και απέναντι στους παίκτες ως δεύτερος πατέρας. Μόνο έτσι θα μπορούσε να κρατήσει τα στεγανά στα αποδυτήρια, μόνο έτσι θα μπορούσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές να παραμείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος και όχι να διασπαστούν, όπως συμβαίνει στις περισσότερες των ανάλογων περιπτώσεων.

Η ηγετική φυσιογνωμία του Μαρίνου ήταν καταλυτική για να συσπειρωθούν γύρω του όσοι απέμειναν, να κάνουν υπομονή παρά τις μεγάλες οφειλές και να συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για τον Παναθηναϊκό!

Από την τσέπη του

Και αν για τους ποδοσφαιριστές η καθυστέρηση δύο και τριών δόσεων μπορεί να μην φέρνει πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο όμως δεν ισχύει και για τους υπαλλήλους στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και το υπόλοιπο τιμ του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τόσο ο Ουζουνίδης όσο και ο Σαραβάκος και άλλοι «παλιοί» βοηθούσαν οικονομικά όσους τον είχαν ανάγκη για να μπορέσουν να βγάλουν τον μήνα! Για τέτοιες ωραίες καταστάσεις μιλάμε στο Κορωπί...

Έμεινε για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του

Μετά την ντροπιαστική ήττα από την Λαμία για το Κύπελλο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν έτοιμος να παραιτηθεί. Για την ακρίβεια το είχε αποφασίσει, καθώς ένιωθε ότι εκτός από το... άδειασμα της διοίκησης, οι ίδιοι του οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους έβαζε πλάτη, δεν έδιναν αυτό που έπρεπε πάνω στο χορτάρι.

Η επίσκεψη οπαδών στο Κορωπί και η συζήτηση που ακολούθησε άλλαξε την γνώμη του Έλληνα προπονητή, ο οποίος αποφάσισε πως θα μείνει στον πάγκο του συλλόγου μέχρι το τέλος. Για την φανέλα και τους οπαδούς που του έδειχναν αγάπη που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του.

Αποχωρεί και... βλέπουμε

Μετά το τέλος του ματς με την Ξάνθη και με την σεζόν να ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του να λήγει, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ανακοινώσει την αποχώρησή του. Όσο ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που τον άδειασαν δύο και τρεις φορές και του... πριόνιζαν την καρέκλα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφορέσει την πράσινη φόρμα. Η μόνη περίπτωση να το σκεφτεί ξανά είναι φυσικά να αλλάξει διοικητική ρότα το «τριφύλλι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα