Το βόλει που λάτρεψες στα «ουφάδικα»!

Το βόλει που λάτρεψες στα «ουφάδικα»!

bet365

To G-Weekend εξηγεί γιατί το θρυλικό Power Spikes που έπαιζες στα ουφάδικα δεν γίνεται να ξεχαστεί, ενώ σου θυμίζει λεπτομέρειες του παιχνιδιού που εξελίχθηκε σε εθισμό στα 90's!

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ουφάδικα ζούσαν μεγάλες πιένες, παίζονταν «περιουσίες» σε δημοφιλή arcade όπως ήταν τα διαχρονικά Tetris, Arkanoid, Pac-man, Double Dragon, Bubble Bobble, Street Fighter, Pank, Wonder Boy και Tehkan Soccer.

Κάπου εκεί ανάμεσα προέβαλε ένα φαινομενικά αντιεμπορικό ηλεκτρονικό.

Το βόλεϊ μπορεί να μην ήταν διαδεδομένο, αλλά το Power Spikes κατάφερε να αγαπηθεί απ' όλους. Δύσκολα θα βρεις κάποιον 35άρη και άνω που δεν έχει παίξει έστω μια φορά το κορυφαίο βολεϊκό arcade όλων των εποχών μιλώντας ακόμη και σήμερα για τα εντυπωσιακά καρφιά, τα κεραυνοβόλα σερβίς και την απίθανη υποδοχή της μπάλας.

Το έβρισκες σε καφενεία, καράβια, ψησταριές. Στα ουφάδικα κέρδισε με το σπαθί του την καταξίωση με αποτέλεσμα να καταστεί must!

Στο Power Spikes μπορούσες να παίξεις μόνος σου, αλλά και με τους φίλους σου. Περιελάμβανε αποκλειστικά εθνικές ομάδες όπου επέλεγες μια εκ των Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Βραζιλία. Στη συνέχεια δίνονταν οι απαραίτητες οδηγίες περί joystick και των κουμπιών, για σερβίς, υποδοχή, αλλά και αλλαγή παίκτη.

Τα πρόσωπα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο ήταν όμοια, ενώ τα γραφικά αν και δεν ήταν εντυπωσιακά έκαναν την δουλειά τους. Στο γήπεδο υπήρχαν θεατές, ενώ σε κάθε πόντο ο διαιτητής έδειχνε την πλευρά που θα έκανε η ομάδα το σερβίς.

Σύμφωνα με το concept του παιχνιδιού έπαιζες το τελευταίο σετ όπου στο αρχικό επίπεδο το σκορ ήταν 12-12 και στόχος σου ήταν να φτάσεις τους 15 πόντους ή σε περίπτωση που το σκορ ήταν ισόπαλο στη νίκη με δύο πόντους διαφορά. Πάντως έτρεχε και το χρονόμετρο, έχοντας στη διάθεση σου τρία λεπτά.

Στον επόμενο γύρο ξεκινούσες με μειονέκτημα ενός πόντου στο σκορ και σταδιακά ο βαθμός δυσκολίας και η διαφορά πόντων όσο προχωρούσες αυξάνονταν. Κατά σειρά αντιμετώπιζες Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Κούβα, ενώ στον τελικό σε περίμενε η Ρωσία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να κάνεις σερβίς, δοκιμάζοντας κάποιους συνδυασμούς με το joystick, αλλά σε καμιά περίπυωση η μπάλα δεν έπρεπε να γίνει κόκκινη.

Δύο ήταν τα τρικ που έγραψαν ιστορία στο δημοφιλές παιχνίδι βόλεϊ σε ότι αφορά το σερβίς. Στα πέντε δευτερόλεπτα που είχες στη διάθεση σου, όταν έβλεπες την μπάλα να φεύγει με την μορφή κεραυνού δεν υπήρχε περίπτωση η αντίπαλη ομάδα να αντιδράσει, ενώ υπήρχε και το κόλπο με τις τρεις μπάλες, οι οποίες προκαλούσαν σύγχυση στον αντίπαλο και έπαιρνες τον πόντο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Power Spikes ήταν το μπλε βελάκι που υποδήλωνε τον παίκτη που θα έβγαζε την άμυνα. Στον 1ο Γύρο ήταν ακριβές το σημείο, αλλά στη συνέχεια η κατεύθυνση άλλαζε. Στον τελικό κόντρα στη Ρωσία δεν υπήρχε το συγκεκριμένο tip κάνοντας τη ζωή του παίκτη ακόμη πιο δύσκολη.

Ο ήχος του παιχνιδιού περνούσε σε δεύτερη μοίρα, αφού δεν υπήρχε κάτι το εξεζητημένο, όμως την ίδια στιγμή δεν σε εκνεύριζε. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνουν και στις ταμπέλες του γηπέδου όπου ουσιαστικά παραφράζονταν γνωστές εταιρίες όπως οι Μolten και Hitatchi σε Molton και Hitacki.

 

Τελευταία Νέα