Ποδηλατοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ποδηλατοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (vids & pics)

bet365

Η Επιστημονική Ομάδα του «Παίξε Γέλασε» και ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου διοργανώνουν μία ξεχωριστή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό μέσα από έναν ποδηλατικό γύρο στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Μία σημαντική κοινωνική δράση πρόκειται να λάβει χώρα στον Άγιο Νικόλαο στις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό ποδηλατικό γύρο που διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό. Η Επιστημονική Ομάδα του «Παίξε Γέλασε» και ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου είναι οι δύο συνδιοργανωτές του event.

Ποιοι είναι οι δύο διοργανωτές της ποδηλατικής δράσης

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Παίξε Γέλασε» δραστηριοποιείται στον χώρο της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας στον Άγιο Νικόλαο από το 2013. Αποτελεί μια σύγχρονη δομή, όπου με γνώμονα τις ανάγκες κάθε ατόμου και με σεβασμό προς τη διαφορετικότητά του, προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής αυτού και της οικογένειάς του. Επιπλέον, βασικό μέλημά του αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση κοινού και τοπικών φορέων για θέματα που άπτονται της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, έτσι ώστε να προλαμβάνεται, να αντιμετωπίζεται καλύτερα και να καταπολεμάται το «στίγμα» που συνοδεύει την εκάστοτε διαταραχή.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου (ΠΟΑΝ) δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγίου Νικολάου και έχει ως σκοπό πρωτίστως, την πνευματική και ψυχική διάπλαση των μελών του καθώς και την ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω της ψυχαγωγίας που προσφέρει η ποδηλασία αλλά και με την οργάνωση εκδρομών και λοιπών περιηγήσεων καθώς και την οργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες με θέμα το ποδήλατο. Ένα ακόμη βασικό μέλημα του Ποδηλατικού Ομίλου αποτελεί η ανάπτυξη και καλλιέργεια των διαφόρων μορφών του Ποδηλατικού Αθλητισμού μέσα από την θεωρητική και πρακτική διδασκαλία και με την διοργάνωση αγώνων που θα περιλαμβάνονται στα Πανελλήνια και Τοπικά Πρωταθλήματα. Με την διοργάνωση φιλικών αγώνων ενηλίκων και παιδιών επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ ιδιοκτητών και φίλων του ποδηλάτου. Τέλος, βασική προτεραιότητα του Ομίλου είναι η βελτίωση της δημόσιας οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς, η εκμάθηση της ορθής χρήσης του ποδηλάτου, της λειτουργίας του και της συντήρησής του καθώς και την υποβολή προτάσεων στις υπηρεσίες της πολιτείας με σκοπό την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Στα πλαίσια αυτά, από τις 25 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου (Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό) διοργανώνονται διάφορες δράσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το Φάσμα του Αυτισμού αλλά και τα βήματα που χρειάζονται για την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία. Τέτοιες δράσεις είναι αγώνες δρόμου, προβολές ταινιών, διαλέξεις, φωτισμός ιστορικών κτιρίων με το χρώμα του αυτισμού κ.τ.λ.. Περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα αυτή μπορείτε να βρείτε στο www.autismspeaks.org.

- Πιο κάτω δείτε και ένα σχετικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής, η Επιστημονική Ομάδα του «Παίξε Γέλασε» και ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου διοργανώνουν αυτόν τον ποδηλατικό γύρο στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 31 Μαρτίου. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου και με την στήριξη του Ερυθρού Σταυρού και των Προσκόπων Αγίου Νικολάου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την δράση θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Αγίου Νικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.facebook.com/events/2003925613215693/?active_tab=discussion

- Επίσης μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κύριο Νίκο Νίκα, εργοθεραπευτή και επιστημονικό συνεργάτη του Ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου «Παίξε Γέλασε» στο 6945576352 και στο [email protected] ή στο [email protected].

 

Τελευταία Νέα