Ο ΠΑΟΚ για το ματς της ζωής του!

Ο ΠΑΟΚ για το ματς της ζωής του!

bet365

Ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες δεν βρέθηκε τόσο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή όσο τώρα. Στον ΠΑΟΚ ξέρουν πολύ καλά τι εστί ο... τελικός της Κυριακής με την ΑΕΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει στο Weekend για τα... ασπρόμαυρα κλειδιά του μεγάλου αγώνα της Τούμπας!

Η καρδιά όλου του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ χτυπάει το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Τα ευχάριστα νέα ήρθα τα ξημερώματα ως μια επιπλέον... ντόπα ηθιικού. Όπως κι αν έχει ένα είναι ξεκάθαρο. Ότι πλην της νίκης άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Στον Δικέφαλο του Βορρά γνωρίζουν καλά πως και μετά την απρόσμενη... γκέλα στην Τρίπολη, το πιο μεγάλο ματς για το πρωτάθλημα είναι αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Το τρίποντο θα δώσει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά (με τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες)... αέρα πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα ένα στραβοπάτημα, που κανείς δεν σκέφτεται στις τάξεις των «ασπρόμαυρων» σαφώς και θα είναι πισωγύρισμα ολκής. Λίγες ώρες πριν από την πρώτη σέντρα το Gazzetta Weekend γράφει τα... κλειδιά που κρατάει στα χέρια του ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του θεωρούν ότι θα τον βοηθήσουν να... ξεκλειδώσει το «τρίποντο» του... τελικού με την Ένωση!

bwin Predictor* - Πότε θα σημειωθεί το πρώτο γκολ στους αγώνες Ίντερ – Νάπολι και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ; (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

1. Ξεκάθαρο πλάνο νίκης

Καιρός είναι να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, βάζοντας ένα τέλος στην… μπάλα που παίζεται στις δικαστικές αίθουσες, πότε από την κα. Σκολαρίκη και πότε από τον κ. Σκουτέρη. Για τον ΠΑΟΚ ήταν (πριν από τη βαριά τιμωρία του, αλλά και τώρα με την δικαίωσή του) και παραμένει ένα «do or die» ματς, ένας «τελικός», όπου γι’ αυτόν υπάρχει μόνον ένα αποτέλεσμα: η νίκη. Σ’ αυτόν τον αγώνα η στρατηγική και οι κινήσεις στην σκακιέρα των προπονητών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πρόκειται να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία, το «4-2-3-1» δεν το αλλάζει σχεδόν ποτέ, όμως οφείλει να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο νίκης, να βρει μέσα από στοχευμένες πληροφορίες τα αδύναμα σημεία της ΑΕΚ και να χτυπήσει εκεί.

2. Παράμετρος ψυχολογία

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που είδε να τον ρίχνουν από την κορυφή η τιμωρία και η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, η ψυχολογική παράμετρος θα παίξει καθοριστικό ρόλο, είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» να μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι και έτοιμοι για έναν αληθινό τελικό. Αυτό πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και όχι το πως να δώσουν τις όποιες απαντήσεις, είναι κάτι που δεν το χρειάζονται, τις έχουν δώσει με την εντυπωσιακή πορεία τους, ωστόσο μετά από τα τελευταία γεγονότα και επειδή δεν είναι ρομπότ, όπως λέει ο Δημήτρης Πέλκας, οφείλουν να μπουν στο γήπεδο με καθαρό μυαλό και με ηρεμία σ’ ολόκληρο το 90λεπτο να πάρουν το τρίποντο.

3. Το «όπλο» που λέγεται Αλεξάνταρ

Όταν μια ομάδα, όπως στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πρέπει ξεκάθαρα να πάρει τη νίκη, η θέση του σέντερ φορ είναι «κλειδί» και μπορεί να καθορίσει υπέρ του το τελικό αποτέλεσμα. Οι «ασπρόμαυροι» είναι τυχεροί, καθώς ο πρώτος σκόρερ τους, με 21 συνολικά γκολ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι σε καταπληκτική κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα είναι ένας άλλος Πρίγιοβιτς, ένας επιθετικός που βγαίνει -επιτέλους- «από το κουτί», κυνηγάει τις μπάλες, έχει δυνάμεις, είναι πολύ πιο συμμετοχικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς. Η εκτελεστική δεινότητα του Σέρβου φορ μπορεί να αποδειχθεί ένα υπερατού και όπλο για το «Δικέφαλο». Σε συνδυασμό με την συμπαγής άμυνα, που είναι αλήθεια ότι την έχασε στην Τρίπολη, γενικότερα την αμυντική οργάνωση, μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά σημεία στην εξέλιξη της «αετομαχίας» στην Τούμπα.

4. Ο αρχηγός

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν είναι ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής. Είναι ο αρχηγός. Ο ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ, αυτός που μπορεί να βγει μπροστά και να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου ο 32χρονος Πορτογάλος έχει παίξει πέραν της φυσικής του θέσης και ως αριστερό (κυρίως) και ως δεξί μπακ. Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα η παρουσία του είναι άκρως σημαντική για την ομάδα. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι, ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να πει στους συμπαίκτες του γι’ αυτό το ματς. Είναι η ώρα να βγει μπροστά. Να κάνει τους πάντες μέσα στα αποδυτήρια να πιστέψουν, ότι αυτό το ματς δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι ένα… άλλο ματς!


 

Τελευταία Νέα