Αστέρας Βλαχιώτη: Ένα χωριό, μια ομάδα, ένα... όνειρο!

Αστέρας Βλαχιώτη: Ένα χωριό, μια ομάδα, ένα... όνειρο!

bet365

Ο αρχιτέκτονας του Αστέρα Βλαχιώτη Θεόδωρος Γκάτζιος, ο έμπειρος Σωκράτης Τσουκαλάς και ένα σπουδαίο ταλέντο, ο Γιώργος Τζιόλας αποκρυπτογραφούν στο Gazzetta Weekend Journal το DNA της επιτυχίας μιας ομάδας που έχει αγκαλιάσει ένα ολόκληρο χωριό.

Στο Βλαχιώτη, ένα χωριό στο οποίο ζουν λιγότεροι από 2.500 κάτοικοι, ο Αστέρας αποτελεί το καμάρι της Λακωνίας. Στην πρώτη του σεζόν στη Γ' Εθνική, η ομάδα... τρένο του Θεόδωρου Γκάτζιου είναι στην κορυφή με 40 βαθμούς ύστερα από 17 ματς και στα 4 εναπομείναντα ματς θα κριθεί το αν τελικά τερματίσει στην κορυφή που θα στείλει την ομάδα στα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Για να επιτευχθεί η μέχρι στιγμής αξιοθαύμαστη αυτή πορεία υπάρχει στήριξη σε τρεις βασικούς πυλώνες:

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

1. Αγάπη και στήριξη απ' όλο το χωριό.

2. Η διοίκηση Χελιώτη (μετά την αποχώρηση του Μανιατάκου) συνέχισε να πληρώνει παίκτες και προπονητές διατηρώντας το μυαλό όλων μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

3. Μετά την αποχώρηση του Τσίρκοβιτς, ο Θεόδωρος Γκάτζιος ανέλαβε την ομάδα και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κορυφή.

Ο Θεόδωρος Γκάτζιος έχει υπάρξει πρωταθλητής στο στίβο. Είναι Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής (Ελσίνκι 1983) - εννοείται ότι έχει σαρώσει όλους τους εγχώριους τίτλους.

Στη συνέχεια υπήρξε προπονητής αρκετών πρωταθλητών μας και τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Χρωστάει πολλά στον Μουράτ Σεροπιάν με τον οποίο έχει πανηγυρίσει την άνοδο του Βύζαντα Μεγάρων στη Β' Εθνική αλλά και του ΑΟ Χανίων.

Εχει δουλέψει επίσης σε άλλες ιστορικές ομάδες όπως οι: Παναχαϊκή, Προοδευτική και Ατρόμητος.

Φέτος, μετά την 4η αγωνιστική, ανέλαβε τον Αστέρα Βλαχιώτη όντας στο τιμόνι της και έχει φέρει την ομάδα στην κορυφή - ελπίζει και πιστεύει ότι θα τη διατηρήσει εκεί.

Μιλώντας στο Gazzetta Weekend Journal εξηγεί:

«Η σεζόν ξεκίνησε με τον κύριο Τσίρκοβιτς προπονητή, την 4η αγωνιστική αποχώρησε για δικούς του λόγους και έτσι συνεχίσαμε με μένα στο τιμόνι.

Περάσαμε κάποια πράγματα που ήθελα στην ομάδα, είχα βέβαια την εποπτεία της φυσικής κατάστασης εξ αρχής και ήξερα πως ήμασταν «ΟΚ» σ' αυτόν τον τομέα. Εγινε καλός σχεδιασμός με παίκτες που επέλεξαν οι Μανιατάκος, Τσίρκοιτς και εγώ.

Μου εμπιστεύτηκε την ομάδα ο κύριος Μανιατάκος και τον ευχαριστώ γι αυτό. Πήγαμε στον πρώτο γύρο πάρα πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια ο κ. Μανιατάκος αποχώρησε και μαζί μ' αυτόν 10 παίκτες. Την ομάδα ανέλαβε συλλογικά όλο το χωριό απ' το Βλαχιώτη, ενισχυθήκαμε, καλύψαμε τα κενά κι η συνέχεια είναι εξίσου καλή».

Πως είναι για έναν άνθρωπο του στίβου, να βρίσκεται στους ποδοσφαιρικούς πάγκους;

«Δεν είμαι ξένος στο ποδόσφαιρο, ήμουν πέρυσι και στα Χανιά για 20 ματς, ενώ έχω ειδικότητα ποδοσφαίρου στα ΤΕΦΑΑ. Υπήρξα προπονητής στίβου και μάλιστα υψηλού επιπέδου, αλλά στη συνέχεια με εμπιστεύτηκε ο Μουράτ Σεροπιάν ο οποίος είναι πολύ άξιος προπονητής - με επίπεδο. Μαζί έχουμε πανηγυρίσει ανόδους και εξαιρετικές πορείες, αλλά επειδή δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα χώρισαν οι δρόμοι μας. Δίπλα του έμαθα πολλά και πήρα πολλές και πολύτιμες εμπειρίες».

Ποιο είναι το μυστικό του Αστέρα;

«Εμείς κάνουμε σωστό προγραμματισμό, είμαστε μια οικογένεια, μια γροθιά... Αντικαταστήσαμε όσους έφυγαν με εξίσου καλούς παίκτες και όταν δουλεύεις σκληρά θα ανταμειφθείς. Η πορεία μου στον αθλητισμό, μου έχει μάθει πως δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, όλα έρχονται μέσα από σκληρή δουλειά».

Μπορεί η ομάδα να διατηρηθεί στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;

«Αμα δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Σαν προπονητής, πάντα κάνω πρωταθλητισμό. Απομένουν 4 δύσκολα ματς, όλα είναι σαν τελικοί και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρωταθλητές».

Η Γ' εθνική πόσο δύσκολη είναι;

«Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Στην Ελλάδα της κρίσης, το ποδόσφαιρο δεν βγαίνει απ' έξω, έχει υποστεί συνέπειες, εμείς όμως έχουμε σωστό προγραμματισμό κι οι παίκτες είναι πληρωμένοι. Πρόκειται επίσης για ένα μικρό το πρωτάθλημα, είναι μόνο 22 αγώνες, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και δεν μπορείς να καλύψεις τυχόν διαφορές.

Ο Αστέρας για είναι για πρώτη φορά στη Γ' εθνική, συμμετέχοντας σε όμιλο με ομάδες όπως οι Καλαμάτα, Πανηλειακός, Παναρκαδικός... Υπάρχει κι ο Αστέρας Αμαλιάδας με μεγάλο μπάτζετ και καλούς παίκτες. Είμαστε εδώ και τους ανταγωνιζόμαστε όμως».

Πιο δύσκολος είναι ο χώρος του στίβου ή του ποδοσφαίρου;

«Και τα δύο είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θεωρώ ωστόσο ότι ο στίβος είναι πολύ πιο δύσκολος, διότι κάνοντας πρωταθλητισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο είχα να ανταγωνιστώ ολόκληρο τον κόσμο. Το 2007 ένας αθλητής μου ήταν απέναντι σε 3 Αμερικανούς και 3 Τζαμαϊκανούς. Στο ποδόσφαιρο προσπαθείς να φέρεις την ομάδα σε μια καλή φυσική κατάσταση - ε, αυτό είναι για μένα είναι πιο εύκολο.

Εγω που κάνω και τα δύο (δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος), θεωρώ ότι ο στίβος είναι πιο δύσκολος, χωρίς να σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Μπορεί στο στίβο να φαίνεται ότι είναι μόνο ένας αλλά γυμνάζεις πολλούς, η ψυχολογία είναι το ίδιο, το φορμάρισμα επίσης».

Πιστεύετε ότι έχετε κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με συναδέρφους σας;

«Το μεγάλο πλεονέκτημά μου είναι πως ξέρω να δουλεύω περισσότερο πάνω στη φυσική κατάσταση - είναι κάτι που το γνωρίζω 40 χρόνια τώρα. Κάτι που επίσης έχει πολλή σημασία είναι η ψυχολογία, ενώ σέβομαι τους παίκτες όσο τίποτα άλλο. Με σέβονται κι αυτοί και έχουμε μια καλή συνεργασία - νομίζω ότι όλα βαδίζουν ομαλά».

Ο στόχος σας ποιος είναι;

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να βγούμε πρωταθλητές, μετά έχουμε τα μπαράζ που θα αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες. Θα τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια, δεν φοβόμαστε κανέναν, πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί, στα μπαράζ.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα είναι μεγάλη χαρά μας να δούμε τον Αστέρα στη Β' Εθνική. Πρόκειται για μια υγιή ομάδα, με υγιείς ανθρώπους - θα είναι κέρδος να ασχολοούνται τέτοιοι άνθρωποι με το ποδόσφαιρό μας, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με σκοπιμότητες».

Τσουκαλάς: «Τέτοια αποδυτήρια δεν έχω συναντήσει ξανά»

Ο 25χρονος μέσος, Σωκράτης Τσουκαλάς, με εμπειρία από ομάδας όπως Παλέρμο, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης προσδίδει εμπειρία (παρά το νεαρό της ηλικίας του) αλλά και ποιότητα.

Από την πλευρά του εξηγεί για το μικρό θαύμα που έχει πετύχει αυτή η ομάδα:

«Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τη σεζόν, με 6-7 παιδιά από την περσινή ομάδα, με τον κύριο Τσίρκοβιτς και μετά με τον κύριο Γκάτζιο, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες προσθήκες που μας έχουν βοηθήσει πολύ. Το βασικό είναι ότι έχουν έρθει πολύ καλοί χαρακτήρες, είναι όλοι εκπληκτικά παιδιά. Το δικό μας, βασικό χαρακτηριστικό είναι τα αποδυτήρια. Τέτοιο κλίμα δεν έχω συναντήσει ξανά, σε λίγες ομάδες το βρίσκεις».

Πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα;

«Σίγουρα είναι δύσκολο, ακριβώς πίσω μας είναι η Αμαλιάδα που έχει μεγάλο μπάτζετ και καλούς παίκτες. Πιστεύουμε στον εαυτό μας όμως και ότι θα είναι από κάτω μας. Αν μπούμε στα μπαράζ θα είναι 6 ματς με πολύ καλές ομάδες, ο καλύτερος ας πάρει την άνοδο».

Το ότι είστε τόσο δεμένοι, θα αποτελέσει αβαντάζ σε σχέση με άλλες ομάδες;

«Το καλό κλίμα, οι προσωπικότητα που έχουν τα παιδιά και το ότι έχουμε ταιριάξει μεταξύ μας είναι πολύ σημαντικό. Όταν οι συμπαίκτες σου παίζουν ο ένας για τον άλλον, τότε κι εσύ βελτιώνεσαι και θες να τα δίνει όλα γι αυτούς».​

Η εμπειρία σου από την ΑΕΚ, πόσο σε έχει βοηθήσει και τί είναι αυτό που θες να περάσεις στους συμπαίκτες σου;

«Οι εμπειρίες που είχα ήταν και καλές και κακές. Το όνομα της ομάδας που έπαιξα τα λέει όλα από μόνα του... Εντάξει, υπάρχουν στην ομάδα πιο έμπειροι από μένα, εγώ μπορώ να βοηθήσω τα μικρότερα παιδιά. Το σημαντικό είναι ότι έμπειροι και μικροί έχουμε γίνει ένα, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας».

Κλείνοντας, θα ήθελες να σταθείς κάπου;

«Ναι, θέλω να σταθώ στην ομάδα των ανθρώπων που έχουν αναλάβει. Καταβάλουν τρομερές προσπάθειες για να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο σπίτι μας, πληρωνόμαστε στην ώρα μας και δεν μα λείπει τίποτα. Είναι κοντά μας όλο το χωριό, θέλω τώρα που φτάνουμε στο τέλος να είναι ακόμα πιο πολύ δίπλα μας, αν και δεν παίζουμε στην έδρα μας».

Τζιόλας: «Στον Αστέρα δεν μας λείπει τίποτα»

Ο Γιώργος Τζιόλας, στα 20 του είναι ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της κατηγορίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Χαραυγή στα 10 του, στα 14 του κλήθηκε στη Μεικτή Πειραία παίζοντας στο πλευρό των Μανθάτη, Νικολάου και στη συνέχεια πηγαίνει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί είναι βασικός παίζοντας μαζί με τον Ντίνο Μαυροπάνο. Στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη μετακομίζει στον Αστέρα Βλαχιώτη, με τον Γκάτζιο να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

«Ήρθα στη μέση της χρονιάς, στόχος μου είναι να δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να μπει η ομάδα στα μπαράζ. Τα παιδιά στην αρχή της σεζόν δεν περίμεναν να είναι σήμερα στην κορυφή, είμαστε μια οικογένεια, προχωράμε όλοι μαζί ως ένα... τα πάμε καλά», λέει αρχικά στο Gazzetta Weekend Journal και συνεχίζει:

Πόσο δύσκολο είναι ότι δεν παίζετε στο γήπεδο του χωριού;

«Ο κόσμος προσπαθεί να έρχεται, αν και δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Είναι σα να παίζουμε κάθε εβδομάδα εκτός έδρας αλλά έχουμε καταφέρει να μη μας επηρεάζει αυτό αγωνιστικά».

Τα όνειρά σου;

«Αρχικά, θέλω να κάνουμε πορεία τουλάχιστον μέχρι τα μπαράζ και μετά γιατί όχι να μην έρθει κι η άνοδος... Από εκεί και πέρα θα δείξει τι θα έρθει στα σχέδιά μου.

Προς το παρόν απολαμβάνω την παρουσία μου στον Αστέρα. Ευτυχώς, είμαι σε μια ομάδα που πληρωνόμαστε στην ώρα μας, δεν μας λείπει τίποτα. Το φαγητό, το σπίτι μας, τα έχουμε όλα. Η επικοινωνία με τον κύριο Χελιώτη αλλά και τους άλλους επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει είναι άψογη».

Ήσουν και συμπαίκτης με τον Μαυροπάνο στον Απόλλωνα. Ποια η γνώμη σου; Έχετε μιλήσει απ' όταν πήγε στην Άρσεναλ;

«Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και παίκτης. Το όνειρό του, δόξα τω Θεώ, με την πολλή δουλειά έγινε πραγματικότητα. Ελπίζω στο μέλλον να παίξουμε ξανά μαζί σαν συμπαίκτες. Μιλήσαμε όταν πήγε στην Άρσεναλ, δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος, ακόμη δεν το έχει συνειδητοποιήσει και θέλει να δουλέψει σκληρά για να παίξει στην πρώτη ομάδα βασικός. Είναι πολύ ευτυχισμένος, απ' ότι μου είπε».

 

Τελευταία Νέα