Τερματοφύλακες... κανόνια! (vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τερματοφύλακες... κανόνια! (vids)

bet365

Ο Αριάν Μπεκιάι, τέτοιες μέρες πριν 17 χρόνια, έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα που σκοράρει με το κεφάλι και το Gazzetta Weekend Journal, θυμάται τα πιο χαρακτηριστικά γκολ από τερματοφύλακες! Εννοείται Σένι και Σιλαβέρτ είναι μια... κατηγορία μόνοι τους!

Στις 11/2 του 2001 ο Αριάν Μπεκιάι γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που σκοράρει με το κεφάλι.

Στο 95' της αναμέτρησης με τον Πανηλειακό κάνει το 2-2 από την εκτέλεση φάουλ του Κιάσσου και δίνει στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό στον αγώνα που δίνει για την παραμονή της.

Με αφορμή αυτό το ιστορικό τέρμα, το Gazzetta Weekend Journal θυμάται γκολ που ήρθαν από τους ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους πως να μην τα... τρώνε.

Πριν ξεκινήσουμε, να δούμε την αφορμή γι αυτό το θέμα.

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ

Η ΑΕΚ παραλίγο να ηττηθεί από την Παναχαϊκή για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Football League. Τελικά, ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» προωθείται και φέρνει την ισοφάριση.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Είναι αυτός που με την κεφαλιά του στις καθυστερήσεις του ματς με τη Μίλαν στερεί στον Γκατούζο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη όντας στον πάγκο των «ροσονέρι». Μάλιστα έδωσε και τον πρώτο βαθμό της ομάδας του στη Serie A'.

Σινάν Μπολάτ

Για την τελευταία αγωνιστική του Champions League η Σταντάρ φιλοξενεί την Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί έχουν το 1-0 στην τσέπη τους και το εισιτήριο για την 3η θέση ώστε να συνεχίσουν στους «32» του Europa League. Όλα αυτά όμως μέχρι ο Μπολάτ να κάνει το 1-1 και γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας που σκοράρει στην διοργάνωση των αστεριών σε ροή αγώνα.

Μάρκο Αμέλια

Η Λιβόρνο είναι πίσω στο σκορ από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Στο 87' ο Ιταλός μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και... σκοράρει! «Δεν ήθελα να χάσω, αποφάσισα να μπω για να ισοφαρίσω», δηλώνει αργότερα.

Πάλοπ

Κάνει το 2-2 για την Σεβίλλη στο 93' στο ματς με την Σαχτάρ και έτσι οι Ισπανοί δεν αποκλείονται από τη συνέχεια του Europa League, το οποίο και τελικά κατέκτησαν.

Πολ Ρόμπινσον

Στήνει την μπάλα λίγο πιο ψηλά από την περιοχή του, κλωτσάει την μπάλα και... γκολ! Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν το ήθελε.

Τιμ Χάουαρντ

Κάτι το πολύ δυνατό βολέ του, κάτι ο εξαιρετικά δυνατός αέρας... ε, δεν ήθελε και πολύ να σκοράρει ο Τιμ Χάουαρντ ένα απίστευτο γκολ κόντρα στην Μπόλτον.

Σιλαβέρτ

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Απολαύστε τα γκολ ενός τερματοφύλακα που είχε κάνει... σχοινί κορδόνι το σκοράρισμα - ειδικά όταν έστηνε την μπάλα.

Σένι

Ο Βραζιλιάνος είναι ο τελευταίος σπεσιαλίστας των γηπέδων. Μια κατηγορία μόνος του - όπως κι ο Σιλαβέρτ.

Γιώργος Ζαραβέλης

Για το τέλος αφήσαμε τον... δικό μας σπεσιαλίστα. Ο κίπερ της ομάδας των Αμπελοκήπων σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο φινάλε του ματς με τον ΑΟ Ιλίου δίνει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

(το γκολ του στο 4' και 40'')

Δείτε εδώ το θέμα του Four Four Two του Gazzetta για τους Ιταλούς τερματοφύλακες που βρήκαν δίχτυα.

 

Τελευταία Νέα