Μίλαν: Ενα 2017 να τρελαίνεσαι

Γιώργος Κοντογεώργης
Μίλαν: Ενα 2017 να τρελαίνεσαι

bet365

Λίγες μέρες αφού μπήκε το 2018 το Gazzetta Weekend Journal γράφει για την Μίλαν που άφησε πίσω ένα έτος που περίμενε πολύ διαφορετικό.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Βαλένθια - Λας Πάλμας! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

23 Δεκεμβρίου 2016. Ο Ντοναρούμα αποκρούει το πέναλτι του Ντιμπάλα, η Μίλαν νικά 4-3 την Γιουβέντους στην ψυχοφθόρο διαδικασία και κατακτά το 7ο Super Cup στην ιστορία της. Με βασικούς παίκτες όπως οι Τζίτζιο, Ρονανιόλι, Ντε Σίλιο, Λοκατέλι και χωρίς να έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις το μέλλον μοιάζει εξαιρετικό για τους Rossoneri που δείχνουν να κερδίζουν το στοίχημα με τον Βιντσέντζο Μοντέλα. Ο Aeroplanino τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη του σεζόν στο San Siro, επιβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει καλά πράγματα με νεαρούς στα χέρια του και σε συνδυασμό με την 6η θέση και την επαναφορά του club στην Ευρώπη, όλα φάνηκε πως μπαίνουν στον σωστό δρόμο. Εναν χρόνο αργότερα όμως, όλα πολύ χειρότερα.

Το καλοκαίρι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχώρησε από την Μίλαν ύστερα από 31 χρόνια και πούλησε το club σε Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι παρότι αρχικά αμφισβητήθηκαν, έκαναν τους πάντες να πιστέψουν ότι θα βγάλουν την Μίλαν από τη μαύρη περίοδο, καθώς έδωσαν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Πολύ μεγάλα ονόματα ακούστηκαν, όμως δεν αποκτήθηκαν. Εκτός από ένα. Οι Rossoneri έκαναν παγκόσμιο «μπαμ» με την απόκτηση του Λεονάρντο Μπονούτσι από την Γιουβέντους αντί 42 εκατ. ευρώ και μπήκαν στο 2017-18 με ώθηση που τους προηγούμενους μήνες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Το εύκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος βοήθησε τους Μιλανέζους να αρχίσουν με 4 νίκες σε 5 αγώνες, όμως όταν ήρθαν τα πιο δύσκολα ματς, τα αποτελέσματα έγιναν απογοητευτικά. Η Μίλαν γνώρισε την ήττα από Λάτσιο, Ρόμα, Ιντερ, Γιουβέντους, Νάπολι και δεν ήταν μόνο ότι έχασε από τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας αλλά και όλοι οι μικροί μπορούσαν να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Οσο η σεζόν προχωρούσε, τα χτυπήματα γίνονταν όλο και περισσότερα. Η τραγική εικόνα και οι πολική διαφορά από τον στόχο της 4ης θέσης ανάγκασε το club να απολύσει τον Βιντσέντζο Μοντέλα ύστερα από τη λευκή ισοπαλία με την Τορίνο στο San Siro και το χειρότερο ήταν ότι τον αντικατέστησε με τον Ρίνο Γκατούζο.

Η βαθμολογική θέση του club έδωσε στον Μίνο Ραϊόλα τον αέρα να θέσει ξανά θέμα Ντοναρούμα και να μιλήσει για «ανανέωση υπό συνθήκες ψυχολογικής βίας», κάτι το οποίο έφερε την έκρηξη των τιφόζι που έκραξαν με πανό τον Τζίτζιο και τον «αδερφό-παράσιτο», Αντόνιο. Ενός κακού μύρια έπονται και αυτό ακριβώς συνέβαινε στο San Siro. Η Μπενεβέντο, ομάδα που έσπασε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του top-level με 14 ήττες σε 14 ματς πήρε τον πρώτο της βαθμό κόντρα στην Μίλαν με γκολ του τερματοφύλακά της, Μπρινιόλι, στο 95'. Μέσα σε όλα, η UEFA έριξε άκυρο στην πρόταση για διακανονισμό των οικονομικών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το club είναι πιθανό να χρειαστεί να πουλήσει κάποιον παίκτη αξίας για να τα φέρει βόλτα.

Σήμερα, στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου του 2018, η Μίλαν κάθε άλλο παρά έχει δώσει συνέχεια στα καλά σημάδια του πρόσφατου παρελθόντος και μετά το 1-1 με την Φιορεντίνα στο Artemio Franchi, έγραψε μια αρνητική σελίδα στην ιστορία της. Ο πρώτος γύρος βρήκε τους Μιλανέζους με συγκομιδή 25 βαθμών, δεύτερη χειρότερη από τότε που το πρωτάθλημα έχει 20 ομάδες μετά τους 22 πόντους τη σεζόν 2013-14. Υστερα από τόσα χρήματα που έφυγαν το καλοκαίρι, η τραγική εικόνα γίνεται χειρότερη από εκείνη των προηγούμενων ετών, αφού τότε δεν υπήρχε ρευστό για να ενισχυθεί το ρόστερ.

Οι Rossoneri πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο προσπαθώντας να ξενερώσουν όσο δεν πάει τους οπαδούς τους, όμως οι τελευταίοι έχουν πράγματα που με προσπάθεια μπορούν να τους κάνουν να χαρούν. Ενα από αυτά είναι ο πρόσφατος αποκλεισμός της Ιντερ στο Κύπελλο και η προοπτική για τον τελικό και τον τίτλο, όπως επίσης τα ρέστα που μπορεί να παίξει στο Europa League. Ο Ιταλικός κορμός με Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Κόντι [όταν επιστρέψει], Ντοναρούμα [αν τελικά μείνει] και οι παρουσία των Καλάμπρια, Λοκατέλι, Κουτρόνε είναι κάτι που χαίρεται να βλέπει ο τιφόζο και ελπίζει κάποια στιγμή να βρεθεί ένας άνθρωπος να εκμεταλλευτεί το ταλέντο τους.

Το συμπέρασμα δεν μπορεί να πάει σε κάτι άλλο, πέρα από το ότι οι Φασόνε και Μιραμπέλι ίσως δεν ήταν έτοιμοι να τρέξουν αυτό το project, καθώς άλλοι με αυτό το ρευστό θα είχαν κάνει κινήσεις που θα είχαν φέρει άμεσα αποτελέσματα. Οπως είπε ο πάντα τίμιος, Γκατούζο, «το ότι εγώ είμαι ο προπονητής, είναι το τελευταίο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα».

 

Τελευταία Νέα