Το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο του Hollywood! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο του Hollywood! (pics)

bet365

Ο κωμικός Ρόσκο Fatty Άρμπακλ είδε το όνομά του να κηλιδώνεται, να εμπλέκεται με βιασμό και θάνατο μοντέλου και ηθοποιού την δεκαετία του 1920 και να κινδυνεύει ακόμα και με θανατική ποινή! Το Gazzetta Weekend γράφει το story.

Σαν χιονοστιβάδα σκάνε τα σκάνδαλα παιδοφιλίας, βιασμών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς το τελευταίο διάστημα που συνδέονται άμεσα με αστέρες ρου Hollywood όπως τον Σπέισι ή τον Ντάστιν Χόφμαν. Πολύ πριν απ' όλα αυτά υπήρχε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο στο Hollywood. Την χρονιά 1921 με πρωταγωνιστή τον Ρόσκο «Χοντρούλη» (Fatty) Άρμπακλ. Ήταν ένας περίφημος ηθοποιός της βωβής εποχής του σινεμά που έκανε καριέρα παράλληλα με τον Τσάρλι Τσάπλιν (σ.σ. του οποίου όμως υπήρξε μέντορας), τον Μπάστερ Κίτον και τους άλλους αστέρες της τότε περιόδου. Ένας εξαιρετικός ηθοποιός που ενέπνευσε ηθοποιούς όπως τους Τζον Μπελούσι, Μπένι Χιλ, Τζον Κάντι και Κρις Φάρλεϊ.

Το story έχει ως εξής: στις 5 Σεπτεμβρίου του 1921 είχε κλείσει τις σουίτες με αριθμό 1220 και 1221 στο ξενοδοχείο San Fransisco St. Francis Hotel και κάλεσε ένα τσούρμο γυναικών να του κάνουν συντροφιά. Επρόκειτο για έναν ηθοποιό με φτωχικά παιδικά χρόνια που ήθελε να ζήσει έντονα την ζωή.

Μία από αυτές ήταν η ηθοποιός, μοντέλο και party animal Βιρτζίνια Ραπ, που είχε ήδη βεβαρημένη υγεία εξαιτίας του προβλήματος αλκοολισμού της. Η μεθυσμένη λοιπόν Ραπ ισχυρίστηκε ότι ο Άρμπακλ προσπάθησε να τη βιάσει την ώρα που ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πέθαινε!!! Όλοι πίστεψαν την ιστορία της, που περιλάμβανε τον βιασμό της από τον ηθοποιό με ένα μπουκάλι Coca-Cola (!!!), που κατέληξε σε ρήξη μήτρας (σ.σ. άλλες πηγές μιλούσαν για κοφτερό κομμάτι πάγου). Η φίλη της Μπαμπίνα Μοντ Ντελμόντ συνέχισε την ιστορία, λέγοντας στον γιατρό που προσπάθησε να σώσει την Ραπ, ότι την είχε βιάσει ο Άρμπακλ.

Το δωμάτιο όπου έγιναν τα όργια με Άρμπακλ μετά τα όσα συνέβησαν...

Η Ραπ.

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Ο Άρμπακλ όχι απλώς αμαυρώθηκε από τους πάντες και τα media αλλά κινδύνευσε να χάσει τα πάντα αλλά και την ζωή του! Και αυτό διότι ακόμα και φορείς εποχής ζητούσαν θανατική ποινή για τον εν λόγω ηθοποιό!!! Αρχικά είχε κατηγορηθεί με φόνο πρώτου βαθμού που μετά... κατέπεσε με ανθρωποκτονία. Οι δικηγόροι του παρουσίασαν ιατρικά στοιχεία και αποδείξεις δείχνοντας τα χρόνια σοβαρά προβλήματα της Ραπ και ενώ η αυτοψία έδειξε πως δεν είχε δεχθεί καμία επίθεση με κανέναν τρόπο αλλά ούτε καν είχε βιαστεί.

Ο ΑΡΜΠΑΚΛ ΜΕ ΚΑΣΕ 1 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 1920 ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!

Ο εν λόγω ηθοποιός εκτός από διάσημος ήταν και πολύ πλούσιος. Το 1920 είχε κασέ 1 εκατ. δολαρίων και συμβόλαια που έφταναν σε αυτά τα λεφτά στην Paramount Pictures! Και όμως... Μόνο για τις δίκες που είχε από αυτήν την υπόθεση ξόδεψε 700.000 δολάρια. Όλη αυτή η διαδικασία τον κατέστρεψε οικονομικά. Συνολικά η υπόθεση αυτή στοίχισε στον κωμικό πολλά εκατομμύρια, έναν γάμο, μία καριέρα και τη φήμη του που δεν κατάφερε να αποκαταστήσει ποτέ...

ΑΘΩΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΚΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 10-2

Οι ένορκοι αθώωσαν τον Άρμπακλ με ψήφους 10 υπέρ και 2 κατά. Τον Απρίλιο του 1922 αθωώθηκε οριστικά και από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Ο Άρμπακλ θα αθωωνόταν τελικά στη δίκη, η καριέρα του ωστόσο θα τελείωνε απρόοπτα, καθώς δεν μπόρεσε να απαλλαγεί ποτέ από το σκάνδαλο που τον συνόδευε, μέχρι την μέρα του θανάτου του, το 1933...

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

Η Warner Bros το 1933 του προσέφερε ένα νέο συμβόλαιο που έμελλε να είναι το τελευταίο του καθώς την ίδια χρονιά απεβίωσε. Δούλεψε πίσω από τις κάμερες και ενώ άλλαξε το όνομά του σε Γιουίλιαμ Μπ. Γκούντριχ ή Γουίλ Μπ. Γκουντ. Πέθανε στις 29 Ιουνίου του 1993 σε ηλικία 46 ετών από καρδιακή προσβολή και λέγεται πως απεβίωσε στην αγκαλιά της τρίτης συζύγου του.

 

Τελευταία Νέα