Οι γκαρντ του χθες και του σήμερα! (vids)

Οι γκαρντ του χθες και του σήμερα! (vids)

bet365

Οι παλιοί μπορεί να μην είναι καλύτεροι των νέων, όμως είναι βέβαιο πως θα είχαν θέση στο σημερινό ΝΒΑ.

Η σύγκριση του χθες με το σήμερα είναι αδύνατη και μάλλον άσκοπη. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι πολύ καλοί παίκτες του παρελθόντος υπερτερούν απέναντι σε αυτούς του παρόντος. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως έχουν θέση στο σημερινό ΝΒΑ. Δεν θα είχε θέση ο εκρηκτικός και ψηλός γκαρντ “Πένι” Χάρνταγουεϊ;

Δεν θα είχε θέση ο σουτέρ Ντένις Σκοτ;Δεν θα είχε ο ασυγκράτητος Γκίλμπερτ Αρίνας; Δεν θα είχε ο “μάγος” Πιτ Μάραβιτς; Άπαντες γκαρντ. Η λίστα που ακολουθεί αφορά αυτούς που θα μπορούσαν να παίξουν το 2017 στο ΝΒΑ και μάλιστα να είναι καλύτεροι απ' ό,τι στο παρελθόν. Κάθε ένσταση δεκτή.

Άνφερνι “Πένι” Χάρνταγουεϊ

Ο γκαρντ των Μάτζικ (και των Σανς, Νικς, Χιτ) έβλεπε τον κόσμο από τα 2.01μ. Ήταν αθλητικός και ικανός να “βλέπει” γήπεδο. Οι τραυματισμοί σταμάτησαν την καριέρα του που έδειχνε ότι δεν είχε όριο. Σήμερα, με την εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής και της τεχνολογίας θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει πολλά χρόνια. Ο “Πένι” σε υψηλό ρυθμό παιχνιδιού θα προκαλούσε τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Ερωτηματικό το μακρινό του σουτ.

Ντένις Σκοτ

Το ύψος του (2.04μ.) ίσως να τον μετακινούσε μία θέση στο σημερινό ΝΒΑ, όμως ο Σκοτ ήταν εξωπραγματικός σουτέρ. Μάλιστα, το 1996 κατέγραψε ποσοστό 56.8% στα τρίποντα! Ο “3D” μπορούσε να σουτάρει και να ευστοχήσει από πολύ μακριά. Η άμυνα του δεν ήταν καλή, όμως το ύψος του θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση μεγαλόσωμων γκαρντ. Επίσης, ήξερε να πασάρει κι αυτό θα τον έβαζε σε πολλά σημερινά συστήματα του ΝΒΑ. Αγωνίστηκε σε Μάτζικ, Μάβερικς, Σανς, Νικς, Γουλφς, Γκρίζλις.

Γκλεν Ράις

Ο Ράις στην εποχή του θεωρούνταν φόργουορντ, σήμερα όμως θα μπορούσε να παίξει στο “2”. Ήξερε όσο λίγοι να βάζει την μπάλα στο καλάθι και αυτό είναι πάνω απ' όλα. Το μακρινό σουτ ήταν βασικό “όπλο” στο ρεπερτόριο του. Το παιχνίδι με πλάτη ανήκε στις δυνατότητες του (αν και όχι τόσο αποτελεσματικό), ενώ ήταν πολύ καλός στο τρανζίσιον και στο να βγαίνει από τα σκριν. Ο Ράις, όσον αφορά το σκορ, ήταν κάτι ανάμεσα σε Πολ Τζορτζ, Τζέιμς Χάρντεν. Έπαιξε σε Χιτ, Χόρνετς, Λέικερς, Νικς, Ρόκετς, Κλίπερς.

Γκίλμπερτ Αρίνας

Το τέλος της καριέρας του ήταν οδυνηρό και μάλλον χάλασε την υστεροφημία του. Ωστόσο, ο Γκίλμπερτ Αρίνας υπήρξε ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ. Στην ακμή του μπορούσε να κερδίσει μόνος του τον αντίπαλο. Η ικανότητα του να σκοράρει απαράμιλλη. Ο “Agent Zero” περισσότερο σούταρε παρά οργάνωνε, όμως τα δεδομένα για τους πόιντ γκαρντ έχουν αλλάξει σήμερα. Με γρηγορότερο ρυθμό και πιο ουσιαστική χρησιμοποίηση δεν θα περιοριζόταν και σίγουρα θα πρόσφερε. Φόρεσε τη φανέλα των: Ουόριορς, Ουίζαρντς, Μάτζικ, Γκρίζλις.

Νταν Μάερλι

Ο “Κεραυνός Νταν” ήταν από τους παραγωγικούς σουτέρ τριών πόντων πριν το τρίποντο γίνει τόσο αγαπητό όσο σήμερα. Δύο φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και με ποσοστό 36% στα τρίποντα. Η ομάδα που θα τον είχε σήμερα στο ρόστερ της θα έπαιρνε απ' αυτόν σκορ και άμυνα. Ειδικότερα, η ένταση που έπαιζε άμυνα και ο τρόπος που κινούνταν θα χρησίμευαν σε κάθε σύλλογο σήμερα. Αγωνίστηκε σε Σανς, Καβαλίερς, Χιτ.

Τζο Ντούμαρς

Η ήρεμη δύναμη των Ντιτρόιτ Πίστονς. Το μακρινό του σουτ λίγοι το είχαν, ενώ στις εφτά από τις 14 σεζόν που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ το ποσοστό του ήταν πάνω από 40%. Φυσικά ήξερε να παίζει άμυνα και να εκφοβίζει αντιπάλους. Ο Ντούμαρς ήταν παίκτης που ποτέ δεν πανικοβαλλόταν και έπαιζε σε σταθερό ρυθμό. Σήμερα, εύκολα θα ήταν ένας από τους πιο αξιόπιστους “combo” γκαρντ της λίγκας.

Μιτς Ρίτσμοντ

Το επίθετο που θα έπρεπε να συνοδεύει τον Μιτς Ρίτσμοντ είναι “αποδοτικός”. Ο προπονητής που είχε την τύχη να τον καθοδηγεί, ήξερε ότι πάντα θα έπαιρνε το μάξιμουμ απ' αυτόν. Δυάρι από τα λίγα με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Η ομάδα που θα τον πρόσθετε στο δυναμικό της, πέρα από την αξιοπιστία του στο σκορ, θα έπαιρνε κι έναν παίκτη που ήξερε να κινείται χωρίς την μπάλα. Έπαιξε για: Ουόριορς, Κινγκς, Ουίζαρντς, Λέικερς.

Τιμ Χάρνταγουεϊ

Οι φίλοι των Ουόριορς πρέπει να ξέρουν ότι πριν την εποχή Κάρι υπήρχε αυτή του “Run TMC”. Το “Τ” ήταν ο Τιμ Χάρνταγουεϊ και ήταν παικτάρα. Σούταρε και πάσαρε το ίδιο καλά. Η “σταυρωτή” ντρίμπλα του δεν αντιμετωπιζόταν. Σήμερα, χωρίς έλεγχο με τα χέρια και με περισσότερες κατοχές θα έκανε πάταγο. Αγωνίστηκε σε: Ουόριορς, Χιτ, Μάβερικς, Νάγκετς, Πέισερς.

Πιτ Μάραβιτς

Η τοποθέτηση του στη λίστα είναι προσβολή και τιμή την ίδια στιγμή. Ο γκαρντ που όρισε το σόου στο μπάσκετ πριν τον Μάτζικ και τους υπόλοιπους, που μπορούσε να σκοράρει με όποιον τρόπο ήθελε, να πασάρει όπως ήθελε, να κρατήσει την μπάλα και να μη τη χάσει ποτέ... Με ύψος 1.96μ θα ήταν ο ιδανικός γκαρντ σήμερα. Οι τραυματισμοί του θα αντιμετωπίζονταν σήμερα και την εμμονή του με το παιχνίδι δεν την είχε κανένας. Ο μύθος του σήμερα θα γιγαντωνόταν. Φόρεσε τη φανέλα των: Χοκς, Τζαζ, Σέλτικς.

Πηγή

-CBS

 

Τελευταία Νέα