48 ώρες με τον Θεό Μαραντόνα!

48 ώρες με τον Θεό Μαραντόνα!

bet365

Το G-Weekend συνάντησε και συνομίλησε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, καταγράφοντας για 48 ώρες τον εκρηκτικό χαρακτήρα του απόλυτου θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

«Εάν πεθάνω, θέλω να ξαναγεννηθώ σαν ποδοσφαιριστής. Και συγκεκριμένα ως Ντιέγκο Μαραντόνα. Είμαι ένας παίκτης που μοιράζει χαρά στον κόσμο και αυτό από μόνο του με γεμίζει», είπε το 1992 ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Ο Μαραντόνα ένας θνητός με θεία υπόσταση ή μήπως ένας θεός με ανθρώπινη υπόσταση βουτηγμένος στις αμαρτίες μέχρι το μεδούλι;

Κατάφερε να γίνει εικόνισμα στη Νάπολι, θρησκεία στην Αργεντινή, και να ξεπεράσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Λατρεύεται ως τοτέμ, στον ιταλικό Νότο θεωρείται κάτι σαν πολιούχος άγιος, ενώ δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να μην υποκλίθηκε στο τεράστιο ταλέντο του.

Μπορεί να υπήρξε και να συνεχίζει να είναι αυτοκαταστροφικός, αλαζόνας, παρορμητικός μέχρι αηδίας αλλά ουδείς αμφιβάλει για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του.

Είχε ουκ ολίγα πάθη που τον οδήγησαν σε σοβαρά λάθη. Ευτυχώς όχι μοιραία. Ο Πελέ μπορεί να ήταν ο απόλυτος πρεσβευτής του Fair Play, όμως ο Μαραντόνα με τις ατέλειες του ήταν εκείνος που έκλεψε την καρδιά του λαού.

«Η ζωή είναι μια λοταρία. Μια ατέλειωτη παρτίδα που όλο κερδίζεις και χάνεις», τραγούδησε για χάρη του ο Manu Chao.

Ο «Πίμπε Ντ' Όρο» διασύρθηκε λόγω των καταχρήσεων του, λοιδορήθηκε και στιγματίστηκε. Ποτέ όμως δεν νοιάστηκε για το τσαλακωμένο προφίλ του. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας του. Ασυμβίβαστος. Μόνος του εναντίον όλων. Όπως άλλωστε και το γκολ του αιώνα που σημείωσε κόντρα στην Αγγλία ντριμπλάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή σχεδόν μόνος του στην κατάκτηση του Μουντιάλ πριν από 31 χρόνια αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να επιστρέψει στους πάγκους έπειτα από πενταετή αποχή αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Φουτζέιρα, ομάδας Β΄ κατηγορίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις αρχές του περασμένου και για τρεις εβδομάδες ο Μαραντόνα επέλεξε για να χτίσει τη νέα του ομάδα στις προπονητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Carlton De Brug στο Μιέρλο της Ολλανδίας.

Πρόκειται για πόλη με πληθυσμό 10,265 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα έξω από το Αϊντχόφεν.

Η Φουτζέιρα τερμάτισε στην 4η θέση της Β΄ κατηγορίας στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στο πρόσωπο του Μαραντόνα οι άνθρωποι της ομάδας βρήκαν την larger than life προσωπικότητα που θα εμπνεύσει τους παίκτες παίκτες προκειμένου να οδηγήσει τον σύλλογο στην άνοδο.

Από τις 6 Αυγούστου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα, όσο δηλαδή διήρκεσε η προετοιμασία της Φουτζέιρα, το Μιέρλο έζησε μεγάλες πιένες.

Το G-Weekend Journal βρέθηκε στο στρατηγείο του Ντιέγκο Μαραντόνα ζώντας για 48 ώρες στο πλευρό του απόλυτου μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Καθημερινά έξω από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή κατασκήνωναν εκατοντάδες ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι ήλπιζαν πως θα αγγίξουν το χέρι του θεού.

Ο «Ντιεγκίτο» μετά την απογευματινή προπόνηση της ομάδας του συνήθιζε να χαλαρώνει στο λόμπι του ξενοδοχείου. Μπροστά από τις προστατευτικές μπάρες συνωστίζονταν οι λάτρεις του Αργεντινού σταρ.

Τους προσπερνούσε δίχως να ρίξει την παραμικρή ματιά, όμως αφού έπινε την απαραίτητη μπίρα του, τους καλούσε με μια χαρακτηριστική χειρονομία εντός του ξενοδοχείου. Προτεραιότητα ασφαλώς είχαν τα παιδιά και οι ωραίες γυναίκες.

Στο εστιατόριο απαγορεύονταν η πρόσβαση, καθώς ο θεός του ποδοσφαίρου συνοδευόταν από σωματοφύλακα 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμη και αν δεν συνέβαινε αυτό ουδείς θα τον πλησίαζε εάν δεν του έδινε την σχετική άδεια ο ίδιος ο Μαραντόνα. Σε διαφορετική περίπτωση ποιος θα μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του;

Ο άλλοτε ηγέτης της Νάπολι δεν είχε παράλογες απαιτήσεις από το ξενοδοχείο, ενώ παραδόξως η αποστολή της ομάδας συνυπήρξε με απλούς ενοίκους του ξενοδοχείου, αφού εξ αρχής δεν τέθηκε θέμα αποκλειστικής διαμονής του συλλόγου όπως συμβαίνει με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Στις 6 Αυγούστου, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Φουτζέιρα πέντε τυχεροί οπαδοί κατάφεραν να συναντήσουν το είδωλο τους.

Ο Μαραντόνα εκείνη την μέρα επισκέφθηκε τοπικό σούπερ μάρκετ κρατώντας ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ προκειμένου να αγοράσει πιτζάμες!

Συνολικά τον φρουρούσαν τέσσερις σωματοφύλακες ενώ διέμενε στην πιο ακριβή σουίτα του ξενοδοχείου, η οποία ωστόσο δεν είχε ανακαινιστεί!

Τον σχεδιασμό της προετοιμασίας είχε αναλάβει ο Τούρκος ατζέντης, Αταλάι Μουτλού γνωστός και από τις διασυνδέσεις του στον ΠΑΟΚ.

«Κάθε μέρα γίνονται τρελά πράγματα εδώ. Έρχεται κόσμος ακόμα και από τη Νάπολι για να δει για μια μέρα τον Μαραντόνα και προσπαθούν να πάρουν ένα αυτόγραφο. Άνθρωποι με τατού με την μορφή του Μαραντόνα στην πλάτη και στα χέρια έρχονται εδώ για να τον συναντήσουν. Ολόκληρες οικογένειες καταφθάνουν από κάθε σημείο. Υπάρχουν παιδιά που το δεύτερο όνομα τους είναι Ντιέγκο ή Μαραντόνα. Τρελές καταστάσεις», επισημαίνει ο Μουτλού στο G-Weekend.

O Μαραντόνα κάθε βράδυ επέτρεπε σε λίγους τυχερούς να τον προσεγγίσουν, όμως η υστερία του κόσμου τον ανάγκασε να διακόψει κάθε επαφή με τους οπαδούς για τουλάχιστον τρεις μέρες.

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου τρία άτομα των πλησιάζουν την στιγμή που έχει ολοκληρώσει το γεύμα του, όμως εμφανώς εκνευρισμένος τους ζητάει να περάσουν έξω τονίζοντας πως βρίσκεται με την οικογένεια του και παραβιάζεται η ιδιωτικότητα του!

Λίγες ώρες νωρίτερα έρχεται στο Μιέρλο, ο μικρότερος αδερφός του Ούγκο Μαραντόνα πρώην παίκτης των Άσκολι και Ράγιο Βαγιεκάνο. Είναι «φτυστός» με τον Ντιέγκο και μάλιστα κάποιοι τον μπερδεύουν. Ο Ούγκο τον περιμένει στο προπονητικό κέντρο προκειμένου να του κάνει έκπληξη και ο διάσημος αδερφός του δεν κρύβει την χαρά του ξαναβλέποντας τον από κοντά.

Την επόμενη μέρα η αποστολή της Φουτζέιρα αναχωρεί το κοντινό Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όμως ο Μαραντόνα προκειμένου να αποφύγει τις επαφές με τον κόσμο προτιμάει να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με την κατά 30 χρόνια μικρότερη σύντροφο του, Ρόσιο Ολίβα.

Το βράδυ παρακολουθεί από την αυλή του ξενοδοχείου μέσω ενός lap top την αναμέτρηση της Νάπολι με την Νις για τα πλέι-οφ του Champions League. Πίνει τις μπίρες του και απολαμβάνει τα πούρα του. Οι «παρτενοπέι» επικρατούν 2-0 της Νις και ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δεν κρύβει την χαρά του αγκαλιάζοντας όποιον βρίσκει μπροστά του.

Με τους παίκτες του είναι ιδιαίτερα διαχυτικός. Αστειεύεται, τραγουδάει, χορεύει. Είναι ο Μαραντόνα που χαίρεσαι να βλέπεις. Αυτός που φαντάζεσαι στην άκρη ενός μπαρ να σου διηγείται ιστορίες μέχρι να ξημερώσει.

«Αυτό που μας έχει εντυπωσιάσει είναι η ταπεινοφροσύνη και η απόλοτητα του. Είναι φίλος με όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν τον νοιάζει η κατηγορία στην οποία μετέχουμε, αλλά ότι βρίσκεται και πάλι εν δράση. Ο Μαραντόνα ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Θέλει να βρίσκεται στο γρασίδι και όχι σε γραφεία. Αυτή είναι η ζωή του και για αυτό αποδέχθηκε την πρόταση της Φουτζέιρα», μας λένε ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Με τον κόσμο όμως είναι εντελώς διαφορετικός. Άλλοτε απόμακρος και άλλοτε διεκπαιρεωτικός. Ανάλογα την διάθεση του.

Με την αρωγή των ανθρώπων της ομάδας είχαμε την τύχη και την τιμή να πλησιάσουμε τον αμαρτωλό θεό του ποδοσφαίρου.

«Από την Ελλάδα ήρθες; Viva La Grecia! Πολιτισμός, ιστορία, παραδόσεις. Μου αρέσει η Ελλάδα και θυμάμαι και τα ματς που την αντιμετώπισα τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητές. Ήσασταν πάντα μαχητές, έτσι σας θυμάμαι.

Έχω έρθει σε μια ομάδα που προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Να ξέρεις πως θα ανέβουμε κατηγορία. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και κάνουμε καλή δουλειά» μας είπε χαρακτηριστικά προτου μας αποχαιρετήσει όντας σε μεγάλα κέφια.

Την Τρίτη, 22 Αυγούστου ένας φανατικός οπαδός του από την Ιταλία καταφθάνει στο Μίερλο για να τον συναντήσει. Ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου δεν έχει όμως όρεξη. «Ντιέγκο ήρθα από την Ιταλία για να σε συναντήσω» του λέει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον προσεγγίσει. «Έγω ήρθα από την Αργεντινή» του απαντάει ο προπονητής της Φουτζέιρα. Ο οπαδός δακρυσμένος γονατίζει για μια φωτογραφία και εν τέλει ο Ντιέγκο λυγίζει.

Την επόμενη μέρα η πρωινή προπόνηση διεξήχθη δίχως τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 100 τυχεροί ενός διαγωνισμού καταφθάνουν στο Μίερλο για να συναντήσουν το είδωλο τους.

Με καθυστέρηση δύο ωρών το «ιερό τέρας» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εμφανίζεται.

Μετά από πέντε φωτογραφίες με θαυμαστές του, εμφανώς εκνευρισμένος σκάει ένα μπαλόνι και αποχωρεί επιστρέφοντας στο δωμάτιο του. Όπως διευκρινίστηκε από τους διοργανωτές δεν επιθυμούσε ατομικές φωτογραφήσεις αλλά ανά πέντε οπαδούς και ενοχλημένος αποφάσισε να αφήσει τους πάντες στα «κρύα του λουτρού»

Ο Μαραντόνα αφίχθη στην Ολλανδία με μια μαύρη λιμουζίνα που τον παρέλαβε από το Ντίσελντορφ ξεχωριστά από την υπόλοιπη αποστολή.

Δείχνει τον έρωτα του για την πανέμορφη Αργεντίνα σύντροφο του, Ρόσιο Ολίβα την οποία συνοδεύει παντού εκτός από τις προπονήσεις όπου δίπλα του βρίσκονται οι σωματοφύλακες του και αλλά οι βοηθοί του.

Άμεσος συνεργάτης του είναι ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Αργεντινής, Λουίς Ίσλας, ο οποίος πήρε μέρος σε δύο Μουντιάλ. Το 1986 ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας, αλλά και το 1994 όπου ήταν βασικός. Μάλιστα είχε υπερασπιστεί τα καρέ των «μπιανκοσελέστε» στην «τεσσάρα» επί της Ελλάδας.

Στο επιτελείο του Μαραντόνα βρίσκεται ο επίσης συμπατριώτης του, Έκτορ Ενρίκε. Πρόκειται για τον παίκτη που έδωσε την πάσα στον «Πίμπε Ντ' Όρο» προτού ξεκινήσει την επέλαση του για την εστία του Πίτερ Σίλτον στο γκολ του αιώνα!

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα, ενώ γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και το υπόλοιπο επιτελείο. Είναι χαρά για μένα να δουλεύω στο πλευρό του φίλου μου Ντιέγκο Μαραντόνα, του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Η παρουσία του και μόνο αποτελεί έμπνευση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, δουλεύουμε σκληρά και νομίζω πως όλα πάνε καλά. Στόχος μας είναι να ανέβουμε στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας και νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τονίζει ο Ίσλας στο G-Weekend.

Κάποιοι οπαδοί του Μαραντόνα όταν καταφέρνουν να φωτογραφηθούν με το ίνδαλμα τους ξεσπούν σε δάκρυα. Άλλοι γελούν και κάποιοι άλλοι αποσβολωμένοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως έσφιξαν το χέρι ενός θεού του ποδοσφαίρου. Του μεγαλύτερου ίσως...

Στιγμές μαγικές και συνάμα μαγικές που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίσει...

 

Τελευταία Νέα