Η Μίλαν έστρεψε τα φώτα (ξανά) στην Serie A!

Η Μίλαν έστρεψε τα φώτα (ξανά) στην Serie A!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αναλύει το εντυπωσιακό comeback της Μίλαν που έγραψε μεταγραφική ιστορία και έφερε ξανά όλο τον καλό κόσμο της μπάλας στο calcio.

Πέρυσι, όταν πέρασε ο Αύγουστος και είχε έρθει η ώρα για έναν σύντομο απολογισμό της μεταγραφικής περιόδου, η Γιουβέντους είδε πολλές φορές το όνομά της στα top-deals, λόγω αφίξεων αλλά και μιας αναχώρησης, που ήταν η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Μεγάλη Κυρία πούλησε τελικά τον Πολ Πογκμπά αντί του ποσού-ρεκόρ των 110 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χρησιμοποίησε άμεσα το ρευστό για να κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή της από τότε που ιδρύθηκε πληρώνοντας τη ρήτρα των 90 εκατ. του Γκονσάλο Ιγουαΐν τον οποίο πήρε από την Νάπολι και προκαλώντας 'πόλεμο' στην Ιταλία.

Με λίγα λόγια, όλο το καλοκαίρι ήταν Γιουβέντους, καθώς εκτός του Pipita, απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα και τον καλύτερο μπακ των τελευταίων ετών, Ντάνι Αλβες. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Τορινέζοι συνεχίζουν να χτίζουν την ομάδα τους με σκοπό να κατακτήσουν το Champions League, όμως την ίδια στιγμή βλέπουν την Μίλαν να επιστρέφει. Οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει προς το παρόν comeback στις ανακοινώσεις σημαντικών παίκτων, παίρνοντας μάλιστα έναν τέτοιο από την ίδια Γιουβέντους. Ολα αυτά, έχουν συντελέσει έτσι ώστε μεγάλο κομμάτι του μηχανισμού της μεταγραφικής περιόδου, να κινείται γύρω από την Serie A, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Σίγουρα, το calcio δεν μπορεί να συγκριθεί με την Premier League στα ποσά που δίνονται για μεταγραφές και στην τελική και οι τιφόζι ίσως δεν γούσταραν να σκορπάνε με αυτό τον τρόπο οι ομάδες τους τα εκατ. ευρώ. Με την Αγγλία να είναι, σε κάθε περίπτωση, εκτός συναγωνισμού, η Serie A έχει αναλάβει φέτος το έργο να βοηθήσει έτσι ώστε τα μεταγραφικά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Με εξαίρεση το σίριαλ Νεϊμάρ και τα σενάρια για τον Κιλιάν Μπαπέ και την Ρεάλ, οι Ισπανοί δεν έχουν προσφέρει τρελά αποκτήματα, ενώ και στην Γερμανία μόνο η Μπάγερν κάνει τη διαφορά έχοντας ήδη πάρει Χάμες Ροδρίγες, Κορεντίν Τολισό και από νωρίτερα τον θηριώδη σέντερ μπακ της Χόφενχαϊμ, Νίκλας Ζίλε. Για μία ακόμα χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί, και γιατί ότι είναι κοντά, να κάνει το μπαμ με το οποίο θα βγει από τη μιζέρια της στο Champions League.

Και δεν γίνεται να μην ξεκινήσεις ανάποδα. Η τελευταία μεταγραφή που ανακοινώθηκε από το επίσημο site των Μιλανέζων ήταν ένας άνθρωπος που επί 7 χρόνια βοηθούσε την Γιουβέντους να ωριμάσει, όπως φυσικά και ο ίδιος, και να κατακτήσει τίτλους. «Μαζί με τον Σέρχιο Ράμος είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο» είπε ο allenatore, Μοντέλα, για τον Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος αν δεν είναι η κορυφαία μεταγραφή που έχει γίνει μέχρι στιγμής, είναι μέσα στις 2-3 top. Με τον Μπονούτσι, δίπλα στον Ρομανιόλι και πίσω τους τον Τζίτζιο Ντοναρούμα οι τιφόζι των Rossoneri έχουν κάθε λόγο να τρελαίνονται, αφού θα βλέπουν στην ομάδα τους ένα σημαντικό κομμάτι της οπισθοφυλακής της Εθνικής Ιταλίας. Το deal κόστισε 'μόνο' 42 εκατ. ευρώ.

Για να μπορούμε να το λέμε αυτό, χρειάστηκαν μήνες ρεπορτάζ και σεναρίων στην Ιταλία, μέχρι ο 18χρονος wonderkid, Τζίτζιο Ντοναρούμα, να ανανεώσει με την Μίλαν. Νωρίτερα μέσα στη μεταγραφική έγινε γνωστό ότι ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, ήθελε να βάλει χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του, κάτι που η Μίλαν δεν δεχόταν και εκεί φάνηκε να χαλά το όλο σκηνικό. Τις εβδομάδες που είχε θεωρηθεί δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από το San Siro, αφού το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι το 2018, σχεδόν όλη η Ευρώπη στράφηκε σε αυτόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να έχει θέμα τερματοφύλακα, ασχολήθηκε σοβαρά με τον Τζίτζιο, όπως είχε κάνει νωρίτερα η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky Italia, του είχε προσφέρει μισθό 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από την υπόθεση δεν θα μπορούσε να λείψει η Γιουβέντους. «Οταν ένας τέτοιος παίκτης γίνεται διαθέσιμος, είναι υποχρέωσή μας να τον κυνηγήσουμε» είπε ο διευθυντής, Μπέπε Μαρότα. Τελικά το σίριαλ που έκανε άνω-κάτω τον σχεδιασμό κάποιων ομάδων, έστω και για λίγο, έληξε με τον 18χρονο να ανανεώνει για 5 χρόνια με ετήσιο μισθό 6 εκατ. ευρώ και να παίρνει... bonus την παρέα του αδερφού του, Αντόνιο, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Αρκέτα πριν αποκτηθεί ο Μπονούτσι, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να κάνουν σαφές ότι τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά και η Μίλαν έχει ήδη ξοδέψει 210 εκατ. ευρώ, ποσό που βάζει τη μεταγραφική του club σε μια από τις πιο δαπανηρές ever. Εκτός από τον 30χρονο, από την εγχώρια αγορά οι Diavoli ψώνισαν δύο παίκτες από την Αταλάντα, η οποία πέρυσι τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 4η θέση σημειώνοντας ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Από την 'La Dea' αποκτήθηκαν ο 20χρονος box-to-box μέσος, Φρανκ Κεσί, όπως και ο 23χρονος επιθετικογενής δεξιός μπακ, Αντρέα Κόντι, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αμυντικός-σκόρερ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Με το βλέμμα κυρίως στο μέλλον αποκτήθηκαν οι δύο άσοι από το club του Μπέγκαρμο, όμως το μεγαλύτερο όνομα, μετά τον Μπονούτσι, που αποκτήθηκε από την Serie A, είναι ο αργηχός της Λάτσιο και της Εθνικής Αργεντινής, Λούκας Μπίλια. «Ο Λοτίτο πάντα σου παίρνει και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα στις διαπραγματεύσεις» είπε ο Μάρκο Φασόνε, CEO της Μίλαν, η οποία έκλεισε με 17+3 εκατ. ευρώ έναν έτοιμο άσο, που στα 31 του θα πάρει φανέλα βασικού για τον ρόλο του regista [ο χαφ που κάθεται πιο βαθιά και ορίζει το tempo]. Νωρίτερα, πριν στραφεί στα εντός των συνόρων, η ομάδα του Μοντέλα ψώνισε από την Ισπανία τον κεντρικό αμυντικό της Βιγιαρεάλ, Ματέο Μουσάκιο, ο οποίος έπαιξε βασικός στο πρώτο ματς με την Κραϊόβα για τον 3ο προκριματικό του Europa League.

Ζημιά η Μίλαν έκανε και στην Bundesliga καθώς πήρε δύο από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της λίγκας. Ο αριστερός μπακ, Ρικάρντο Ροδρίγες, αποκτήθηκε αντί 15 εκατ. ύστερα από μια κακή σεζόν της Βόλφσμπουργκ, ενώ Rossonero έγινε και ο κορυφαίος εκτελεστής φάουλ της σύγχρονης εποχής και playmaker, Χακάν Τσαλχάνογλου, που άφησε την Μπάγερ Λεβερκούζεν αντί 21 εκατ. ευρώ συν bonus. Εκτός από τον Τούρκο αρτίστα και ο Ροδρίγες έχει καταπληκτικά στημένα με το υπέροχο αριστερό του πόδι από το οποίο έφυγε φάουλ για το γκολ του Κουτρόνε στο φιλικό με την Μπάγερν, ενώ ήταν ο ίδιος σκόρερ του πρώτου επίσημου γκολ της Μίλαν στην σεζόν, κόντρα στην Κραϊόβα.

Οσον αφορά το κομμάτι της επίθεσης, η Μίλαν έκανε τη 2η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας παίρνοντας αντί 38 εκατ. ευρώ τον Αντρέ Σίλβα της Πόρτο. «Οταν κρεμάσω τα παπούτσια μου, η Εθνική Πορτογαλίας είναι σε καλά χέρια αφού έχει τον Αντρέ Σίλβα» ήταν η δήλωση-παράσημο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο [μάνατζερ και των δύο] Ζόρζε Μέντες είπε για τον 22χρονο ότι «θα είναι ο κορυφαίος επιθετικός τα επόμενα χρόνια στην Serie A». Εχοντας ήδη κάνει τρελό μπάσιμο, οι Κινέζοι έχουν δώσει το okay για να γίνει ένα ακόμα μπαμ και το δίδυμο Φασόνε-Μιραμπέλι δεν σταματά να δουλεύει. Αλβαρο Μοράτα, Αντρέα Μπελότι, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν επίσημα στόχοι και οι δύο τελευταίοι εξακολουθούν να είναι, ενώ υπήρξε ερώτηση στον Μέντες ακόμα για τον CR7. Οσο και αν η Μίλαν έχει αλλάξει level, σίγουρα δεν μπορεί να δώσει 200 εκατ. στην Ρεάλ και μισθό 30-32 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί πως θα μοιάζει η Μίλαν με το 4-3-3 στο οποίο δουλεύει ο Μοντέλα...

 

Τελευταία Νέα