Ενγκαπέ, ο τέλειος βολεϊμπολίστας (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ενγκαπέ, ο τέλειος βολεϊμπολίστας (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend γράφει για τον Έρβιν Ενγκαπέ, τον πιο θεαματικό αλλά και πιο ουσιαστικό βολεϊμπολίστα στον πλανήτη.

Κάνοντας για ακόμα μία φορά τα μαγικά του στην Κοριτίμπα και οδηγώντας την Γαλλία για δεύτερη φορά στην κατάκτηση του World League και μάλιστα κόντρα στην γηπεδούχο Βραζιλία, ήταν δεδομένο πως θα γινόταν ένα θέμα για τον Έρβιν Ενγκαπέ. Το πιο θεαματικό αλλά και πιο ουσιαστικό συνάμα, βολεϊμπολίστα αυτή την στιγμή στον πλανήτη.

Ο Γάλλος είναι αυτό που λέμε χαίρεσαι να τον βλέπεις. Αν σου αρέσει το άθλημα αυτό, είναι δεδομένο πως θα σου αρέσει και ο 26χρονος ακραίος. Και θα σου αρέσει γιατί ο άνθρωπος, αγγίζει την τελειότητα. Είναι ασταμάτητος επιθετικά, καλύτερος από πασαδόρος στην πάσα και νομίζεις πως είναι λίμπερο βλέποντάς τον να βγάζει άμυνες αλλά και υποδοχές.

Για έναν τέτοιο παίκτη θα ήταν άδικο να γραφτεί ένα ακόμα αφιέρωμα από τα γνωστά. Αφιέρωμα που θα αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια, στο τι τον έκανε να ασχοληθεί με το άθλημα, στο αν έχει περάσει δύσκολα ή όχι.

Για τον Ενγκαπέ αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι απλά να δείξεις στους αναγνώστες την τελειότητά του. Να τους δείξεις πόσο πραγματικά καλός είναι στην επίθεση, κερδίζοντας πόντους με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και έχοντας πλάτη το αντίπαλο μπλοκ. Να τους δείξεις πως όταν πάει στο σερβίς οι αντίπαλοι κάνουν τον σταυτό τους γιατί αλλιώς δεν τον σταματούν.

Να τους δείξεις πως αν και φαίνεται «τεμπέλης» είναι απίστευτος και στην άμυνα τρέχοντας παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου για να σώσει την μπάλα. Να τους δείξεις πως όταν πάει να κάνει πάσα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πασαδόρο, αλλά και να τους δείξεις πως στο μπλοκ είναι ένας κακός μπελάς για τον αντίπαλο απιθετικό.

Αυτά είναι ο Έρβιν Ενγκαπέ ή αλλιώς ο τέλειος βολεϊμπολίστας. Κυρίως όμως είναι ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης, καθώς με αυτόν στην σύνθεσή της η Εθνική Γαλλίας πηγαίνει από την μία τεράστια επιτυχία στην άλλη. Με αυτόν ως πρώτο βιολί έχει πάρει ήδη ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δύο σε World League (και ένα χάλκινο). Και αν σκεφτούμε πως είναι μόνο 26 μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα.

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε από το gazzetta weekend την τελειότητά του σε κάθε τι που έχει να κάνει με το συγκεκριμένο άθλημα. Ας απολαύσουμε στα βίντεο που ακολουθούν έναν παίκτη που ήρθε για να βάλει την δική του σφραγίδα στο άθλημα και το έχει καταφέρει και με το παραπάνω.

Στην καλή του μέρα ΔΕΝ τον κόβεις

Ξεκινάμε με τις επιθετικές του αρετές. Είτε από την θέση 4, είτε από την πάιπ είτε από την 3 ή την 1, ο Γάλλος στην καλή του ημέρα απλά είναι ασταμάτητος. Και να θέλει το αντίπαλο μπλοκ δεν μπορεί να τον κόψει, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι αμυντικοί έχουν κινδυνέψει από την δύναμη που χτυπάει την μπάλα. Χαίρεσαι να τον βλέπεις να κάνει επίθεση, όπως Θα δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί με τις 20 καλύτερες φάσεις του.

Η σήμα κατατεθέν του επίθεση με την πλάτη γυρισμένη

Συνεχίζουμε με τις επιθετικές του αρετές για να δούμε ένα βίντεο με τις καλύτερες προσπάθειές του με την πλάτη γυρισμένη. Μια κίνηση σήμα κατατεθέν του, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ο τρόπος για να τον σταματήσει κάποιος. Το σίγουρο πάντως είναι πως χαίρεσαι να τον βλέπεις να κάνει τις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Ο απόλυτος σέρβερ

Έχοντας τόσο καλή επίθεση και φυσικά τέτοιο άλμα, δεν θα γινόταν ο Ενγκαπέ να μην είναι εξαιρετικός και στο σερβίς. Όταν πάει στην τελική γραμμή είναι κίνδυνος θάνατος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταφέρει να γυρίσει ματς με σημαντικούς άσους. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τους 15 καλύτερους, αν και άνετα μπορούσα να μπουν ακόμα 100 και λίγους λέμε.

Δεν υπάρχουν οι άμυνες που βγάζει

Και αν στις επιθέσεις και στα σερβίς μείνατε με το στόμα ανοικτό, πειστέψτε μας πως στις άμυνες θα τον αποθεώσετε ακόμα περισσότερο. Ο άνθρωπος μπορεί να έχει ένα χαλαρό στιλ ως παίκτης, ωστόσο στην άμυνα «τρώει σίδερα». Δεν αφήνει την μπάλα να πέσει κάτω με τίποτα και προσφέρει απίστευτο θέαμα.

Τέλειος και ως πασασδόρος

Ε αφού κάνει όλα τα άλλα καλά, γ'ίνεται να μην κάνει καλές πάσες; Δεν γίνεται. Αν δει κάποιος τον Ενγκαπέ να πασάρει είναι εξαιρετικά πιθανό να νομίσει πως είναι ο πασαδόρος της ομάδας, Ειδικά οι φάσεις που είναι έτοιμος να καρφώσει την δεύτερη μπαλιά από την πάιπ, αλλά κάνει πάσα, έχουν αφήσει εποχή, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε.

Μπόνους δέκα λεπτά γεμάτα Ενγκαπέ

Για τελευταίο βίντεο αφήνουμε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο γεμάτο Έρβιν Ενγκαπέ. Γεμάτο επιθέσεις, άμυνες, σερβίς και πάσες του τεράστιου αυτού παίκτη. Ένα χορταστικό δεκάλεπτο που δείχνει το πόσο απίστευτος είναι ο Γάλλος ακραίος.

 

Τελευταία Νέα