Η αθλητική... Αποκάλυψη της Πάτμου

Η αθλητική... Αποκάλυψη της Πάτμου

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal ταξίδεψε στην Πάτμο, έζησε από κοντά τη νέα αθλητική διοργάνωση Patmos Revelation που βάζει το νησί στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού και σας προτείνει μία επίσκεψη στο νησί της Αποκάλυψης!

Η επιστροφή στην Πάτμο μετά από 20 χρόνια που είχα πάει για πρώτη φορά, αποτελούσε λόγο για να νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος. Πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο ταξίδι συνδυαζόταν με το 1o Patmos Revelation, την αθλητική διοργάνωση που φιλοδοξούσε και τελικά πέτυχε, να βάλει την Πάτμο στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού!

Η έμπνευση για το Patmos Revelation ήταν σίγουρα πρωτοποριακή. Ενα νησί που φημιζόταν ως τώρα για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τη γραφική χώρα και τις όμορφες παραλίες, βρήκε έναν επιπλέον και κυρίως διαφορετικό λόγο να προσελκύσει τουρίστες! Πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες (Αγγλία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν την εμπειρία στα νερά του Αιγαίου, αλλά και στις μοναδικές διαδρομές που πέρασαν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως).

Το Patmos Revelation ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου με το πρόγραμμα Kids' Athletics για όλα τα παιδιά του νησιού από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του στίβου Περικλή Ιακωβάκη. Παρά τη ζέστη και τον καυτό ήλιο, ο Περικλής έτρεξε, ίδρωσε και γνώρισε σε όλα τα παιδιά με μοναδικό τρόπο, σε συνεργασία με τους γυμναστές του νησιού, τα μυστικά των αγωνισμάτων του στίβου, ικανοποιώντας απόλυτα όλα τα παιδιά!

Η δράση συνεχίστηκε την επόμενη μέρα με τον κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και ειδυλλιακό κόλπο του Γροίκου. Πριν από την έναρξη του αγώνα η expert στις πιλάτες, Μάντη Περσάκη φρόντισε για το ζέσταμα των κολυμβητών.

Η κολυμβητική διαδρομή μήκους 1,6 χλμ σχεδιάστηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με αρκετούς ξένους τουρίστες να παίρνουν μέρος.

Δίπλα τους η Εθνική ομάδα ανοιχτής θάλασσας με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης Αντώνη Φωκαΐδη. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συμβολική η κίνηση όλων των μελών της ομάδας να βγουν από το νερό και να τερματίσουν όλοι μαζί!

Κι αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά, την Κυριακή 2 Ιουλίου το πρόγραμμα είχε αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά, 5 χλμ. αλλά και 15 χλμ για τους πιο προπονημένους και απαιτητικούς, με αφετηρία τη Σκάλα. Τις διαδρομές επιμελήθηκε και σχεδίασε ο κορυφαίος στο είδος του και σπουδαίος μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς. Μάλιστα ο αγώνας των 15χλμ. μπορεί να ήταν ιδιαίτερα δύσκολος λόγω της ανηφορικής διαδρομής αλλά αποζημίωσε όλους τους δρομείς καθώς περνούσε μέσα από τα καλντερίμια της υπέροχης Χώρας. Και πάλι η Μάντη Περσάκη ήταν στην αφετηρία για να «ζεστάνει» τους δρομείς!

Οσοι ταξίδεψαν στην Πάτμο για το Patmos Revelation, πέρα από τη συμμετοχή στις αθλητικές δράσεις, γνώρισαν από κοντά το υπέροχο αυτό νησί. Από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην Πάτμο, αντιλαμβάνεσαι την ενέργεια που έχει αυτό το μέρος και δίκαια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πλούσιοι ξένοι έχουν αγοράσει βίλες και περνούν σε αυτές το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού. Η πρώτη επίσκεψη που επιβάλλεται είναι στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το μέρος δηλαδή που αποτέλεσε το καταφύγιο του αγαπημένου μαθητή του Ιησού Ιωάννη και εκεί όπου έγραψε την Αποκάλυψη.

Το ίδιο δέος νιώθει ο επισκέπτης και στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που θαρρείς ότι στεφανώνει τη Χώρα! Πέρα από την ξεχωριστή ομορφιά της, συγκεκριμένη Μονή έχει στη συλλογή της σπάνιους θυσαυρούς με περισσότερα από 3.000 τυπωμένα βιβλία, 900 χειρόγραφα και 13.000 έγγραφα ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται πριν από το 1088 που ιδρύθηκε.

Εκτός από την επίσκεψη στη Μονή, η περιήγηση στη Χώρα είναι επιβεβλημένη. Τα γραφικά σοκάκια, τα υπέροχα αρχοντικά, τα στενά μονοπάτια και η κεντρική πλατεία, δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που μοιάζει και με ταξίδι στο χρόνο, καθώς η Χώρα χτίστηκε με τη μορφή κάστρου, για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις επιθέσεις των πειρατών.

Ιδιαίτερα συμπαθητική είναι και η Σκάλα, το λιμάνι του νησιού που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο, έχοντας μάλιστα και τις περισσότερες επιλογές σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ και καταστήματα. Η Πάτμος μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις εξαιρετικές παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά. Κορυφαία η Ψιλή Αμμος που μπορείς να πας με καραβάκι από τη Σκάλα και αξίζει να την τιμήσετε. Πολύ καλές επιλογές, ο Κάμπος και το Αγριολιβάδι με αμμουδιά και ομπρέλες, αλλά και η Πέτρα!

Για τη διαμονή, το καλύτερο ξενοδοχείο είναι το πεντάστερο Patmos Aktis Suites & Spa,στο Γροίκο, ο οποίος έχει όμως και πολλές άλλες επιλογές. Στην Πέτρα, είναι εξαιρετικό το Onar, ιδανικό για απομόνωση και ησυχία μακριά από τον κόσμο, ενώ το Alykes Studios στο Διακόφτι, αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ριλάξ με θέα το Αιγαίο! Ξεχωρίζουν επίσης τα 9 Muses Exclusive Apartments, το Acqua Blu Boutique Hotel και Skoutari Beach Hotel.

Ενα από τα must κατά την επίσκεψη σας στην Πάτμο, πρέπει να είναι η ημερήσια εκδρομή στους Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Μαράθι, δηλαδή στα μικρά κοντινά νησιά που χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε!

To σίγουρο είναι, ότι όσοι επισκέφτηκαν την Πάτμο, για το Patmos Revelation, θα το κάνουν και του χρόνου για τη 2η διοργάνωση, που θα είναι καλύτερη και μεγαλύτερη! Μαζί με τους νέους φίλους του νησιού, που θα θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, στο ξεχωριστό αυτό αθλητικό event!

 

Τελευταία Νέα