Στανόγεβιτς, το 10 το καλό!

Στανόγεβιτς, το 10 το καλό!

bet365

Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς ο διάδοχος του Ιβιτς! Το G-Weekend αποκαλύπτει δέκα... μυστικά του Σέρβου τεχνικού. Από το μοναστήρι της Djurdjevi stupovi στον πανηγυρισμό που του στέρησε τη διάκριση!

«Είναι πολύ καλός προπονητής, εξαιρετικός χαρακτήρας. Του αρέσει το 4-3-3 και το 4-4-2 Πάντως θέλει να παίζει επιθετικά. Δουλεύει πολύ την τακτική πριν από ένα παιχνίδι. Αφήνει ελεύθερους τους παίκτες, αλλά ποντάρει πολύ πάνω στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Έτσι έπαιζε στην Παρτιζάν, δίχως σκοπιμότητες και δικαιώθηκε», τόνισε ο κολλητός του Σάσα Ιλιτς!

Ποιος είναι ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς; Ποια είναι η σχέση του με τους παίκτες; Γιατί δε βρέθηκε ποτέ στον πάγκο της Σερβίας; Τι... τάζει στους παίκτες για να σκοράρουν; Το G-Weekend έψαξε και βρήκε ένα διαφορετικό top -10 του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ!

Το 2014 βρέθηκε μια ανάσα από τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας. Τα είχε βρει σε όλα με την Ομοσπονδία και απέμενε το τυπικό! Ωστόσο, όλα διαλύθηκαν εξαιτίας ενός video! Κάποιος κατέγραψε τους πανηγυρισμούς των Παρτιζάνων στα αποδυτήρια έπειτα τη νίκη κόντρα στον Αστέρα. Ολοι τραγουδούσαν το σύνθημα των οπαδών «η πόρνη πεθαίνει, η πόρνη σβήνει». Το video βρέθηκε αμέσως σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η Ομοσπονδία ακύρωσε το deal.

Eίναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός της Παρτιζάν; Ναι.... Το 2010 ο σύλλογος του Βελιγραδίου εξασφάλιζε τη συμμετοχή του στο Champions league. Ηταν η δεύτερη και τελευταία φορά που η Παρτιζάν συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Λίγα χρόνια αργότερα οι οπαδοί της ομάδας τον ψήφισαν ως τον πιο επιτυχημένο τεχνικό!

Στα χνάρια του Αγγελου Ανασταδιάδη; Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ μπορεί να εκνευρίζεται εύκολα στον πάγκο και να του φεύγουν κάποια γαλλικά, αλλά είναι θρησκευόμενο άτομο. Στον ελεύθερό του χρόνο επισκεπτόταν συχνά το Μοναστήρι «Đurđevi stupovi»κοντά στο Νόβι Παζάρ. Ηταν ο τόπος που τον ηρεμούσε όσο τίποτα άλλο. Είχε πολλές φιλίες και ήταν από τους πιο αγαπητούς επισκέπτες της Μονής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Đurđevi stupovi

Οταν η τακτική πάει... περίπατο, τότε ο προπονητής είναι αναγκασμένος να βρίσκει άλλους τρόπους για να δίνει ώθηση στους παίκτες. Πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Στανόγεβιτς βρήκε έναν... παράξενο τρόπο για να «ντοπάρει» τον Πρινς Ταγκόε! Ο Γκανέζος είχε αδυναμία στα αυτοκίνητα και ο Σέρβος ήξερε το κουμπί του. Γκολ και... αυτοκίνητο η υπόσχεση και ο Ταγκόε δεν τον απογοήτευσε, αφού βρήκε δίχτυα! Στην επόμενη προπόνηση ένα νέο Ι.Χ. περίμενε τον φορ της Παρτίζαν έξω από το προπονητικό κέντρο. Δε γνωρίζουμε μάρκα, αλλά και το κόστος...

Ποιος ήταν ο αγαπημένος του παίκτης στην Παρτίζαν; Ο Λιούμπομιρ Φέισα και σε μια εξομολόγησή του στο gazzetta.gr είχε τονίσει πως δεν ήθελε ποτέ να τον αφήσει να πάει στον Ολυμπιακό. Οσο για τον παίκτη που του θύμιζε ο Σέρβος μέσος, ο Στανόγεβιτς είχε πει: «Σίγουρα μοιάζει σε Ιταλό παίκτη, έχει ακόμα χρόνια να μοιάσει σε Γκατούζο, αν και πιστεύω πως είναι κάτι ανάμεσα σε Γκατούζο και Πίρλο». Υπερβολικός...

Οι Σέρβοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Στανόγεβιτς. Είναι εξαιρετικός τεχνικός, τρελός με τα ασπρόμαυρα, αλλά και τύπος που δεν κρύβεται. Ευθύς, ώριμος και δε μασάει τα λόγια του. Κανείς στη Σερβία δε θα ξεχάσει το σκηνικό σε γνωστό εστιατόριο του Βελιγραδίου, με γνωστό δημοσιογράφο που είχε... όλα τα θέματα της Παρτιζάν. Ο Στανόγεβιτς τον πλησίασε και τον ρώτησε: «Κοίταξε με, δεν είμαι θυμωμένος, απλά πολύ περίεργος. Πως στο... καλό ξέρεις όλα τα παρασκήνια της ομάδας μου». Δεν ξέρουμε πάντως αν ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τις πηγές του...

Ροκάς ο Στανόγεβιτς και λάτρης του μουσικού συγκροτήματος «Τhe Cult». Οι πληροφορίες από τη Σερβία λένε πως λατρεύει το βρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1983. Όσο για τα αγαπημένα του τραγούδια, Love Removal Machine" και "Fire Woman". Στη δισκοθήκη του και οι «Cure», επίσης αγγλικό συγκρότημα. Ωραίος τύπος ο Αλεξάνταρ!

Είχε τον τρόπο του με τους παίκτες... Σε άλλον έταζε αυτοκίνητο, σε άλλον του έλεγε πως είναι ο κορυφαίος παίκτης, σε άλλον ότι δε θα ξαναδεί τη φανέλα της Παρτιζάν! Ναι, ο... άτυχος ήταν ο Μίλος Μπούσκοβιτς τον οποίο είχε... απειλήσει λέγοντάς του: «Αν χάσεις και πάλι τέτοια ευκαιρία, να θυμάσαι πως ήταν και η τελευταία φορά που αγωνίστηκες». Το video που ακολουθεί τα λέει όλα...

Δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του ακόμα κι αν ξέρει πως θα το πληρώσει με τη θέση του! Αλλωστε, από τον πάγκο της Παρτιζάν παραιτήθηκε όταν η διοίκηση τα έσπασε με τον αθλητικό διευθυντή, Μλάντεν Κρίσταϊτς. Επέστρεψε στη θέση του έπειτα την επιθυμία του τελευταίου, αλλά η διοίκηση φρόντισε να τον... απολύσει! Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, η ομάδα του έκλεισε τις πόρτες για τη συνέντευξη Τύπου και οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο για να τον αποθεώσουν φωνάζοντας «Στανόγεβιτς είσαι ένας από μας...».

Αποτέλεσμα εικόνας για stanojevic fans partizan

Ιδεολόγος; Ναι... Από τη στιγμή που άφησε τη Σερβία για άλλες χώρες μίλησε ελάχιστα στον Τύπο της χώρας. Αγάπησε όσο λίγοι την Παρτίζαν, αλλά πληγώθηκε όσο κανείς. Ανθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως αν του τσαλακώσεις την αξιοπρέπεια τον έχασες και ο αγαπημένος του σύλλογος αυτό έπραξε. Οταν αποχώρησε φέρεται να είχε τονίσει: «Πάλεψα για τα ιδανικά, αλλά οι ιδέες μου δεν άρεσαν. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω πίσω, αγαπάω την Παρτιζάν, αλλά δεν μου αρέσει έτσι όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στη χώρα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα