Και στην άμμο η μπάλα έχει τη γλύκα της ... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Και στην άμμο η μπάλα έχει τη γλύκα της ... (vids)

bet365

Τι πάει να πει τελείωσε η σεζόν; Αλλάζουμε το χορτάρι με την άμμο, παίρνουμε πιο ελαφριά μπάλα και συνεχίζουμε! Στο... διάλειμμα από τις ρακέτες, το GWJ θα παίζει ποδόσφαιρο!

Με το φινάλε και των αγώνων των εθνικών ομάδων, η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 έβαλε τελεία και μας έστειλε όλους διακοπές.

Και τι κάνουμε πέρα από την ενασχόληση με τις μεταγραφές; Συνεχίζουμε τη μπάλα... Και τι κάνουμε για να δώσουμε μια... άλλη διάσταση ξεφεύγοντας και από αυτή τη 1-1,5 ώρα στα γηπεδάκια για 5x5 και 7x7; Κανονίζουμε... μπάλα στην άμμο!

Θα πας στην παραλία, θα κάνεις το μπάνιο σου, θα πιείς και μια μπύρα (μια παιδιά γιατί φουσκώνει και μετά πως θα κυκλοφορείς με την κοιλιά μπροστά στις... λουόμενες) θα παίξεις και τη ρακέτα, αλλά όταν βρεις χώρο, μπάλα και... σωστή άμμο, θα σε φάει το σαράκι μέσα σου.

Μόλις την κλωτσήσεις μια φορά, θα μαζευτούν πολλοί. Κι εκεί αρχίζουν όλα!

Το GWJ σκέφτεται ασταμάτητα τη μπάλα και αυτό το καλοκαίρι. Μεγάλη διοργάνωση μπορεί να μην έχουμε για ν' ασχοληθούμε, τα προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αργούν ακόμα, ο καιρός δείχνει να σταματάει να παίρνει ανάποδες και να ανεβάζει θερμοκρασία και ο χρόνος για παραλία αυξάνεται.

Και επειδή για πολλούς αργεί ακόμα η άδεια και τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι πιο ζόρικα, η εικόνα και οι τρομερές στιγμές από το Παγκόσμιο Κύπελλο Beach Soccer, το οποίο από το 2005 κι έπειτα ανήκει κι επίσημα στη FIFA, είναι... όαση. Είναι το κύμα που σκάει στο πόδι... Είναι η δροσιά που θα φέρει το πρώτο μακροβούτι και η επιστροφή στην ξαπλώστρα τη στιγμή που έρχεται η παγωμένη μπύρα από το παιδί της καντίνας! Άλλο πράγμα...

Το φετινό FIFA Beach Soccer World Cup έχει ολοκληρωθεί εδώ και λίγο καιρό με τη Βραζιλία, την πιο επιτυχημένη ομάδα στο άθλημα, να φτάνει στην 5η κατάκτηση του τροπαίου, επιστρέφοντας στην κορυφή του δικού της προϊόντος, έπειτα από το 2009. Μάλιστα, με τη νίκη επί της Ταϊτής στον μεγάλο τελικό, η «σελεσάο» έκανε 35 τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο στο Beach Soccer!

Θέλετε απόδειξη πως αυτό που κυρίως μένει μακριά από το ενδιαφέρον του κόσμου, προσφέρει τρομερό θέαμα; Δείτε το γκολ που αναδείχθηκε κορυφαίο για το 2017...

Για να μην αναρωτιέστε και... τσιμπιέστε, ναι, ήταν τερματοφύλακας. Ο λόγος για τον γκολκίπερ του Ιράν, Πέιμαν Χοσεΐνι, σε παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό. Ένα γύρισμα, ένα σήκωμα της μπάλας και σουτ δίχως φόρα, στην αριστερή γωνία του συναδέλφου του, για να κερδίσει τη θετική ψήφο του κόσμου και να κατακτήσει το βραβείο του Best Goal της διοργάνωσης που φέτος διεξήχθη στις Μπαχάμες.

Από το 1995 και για μια δεκαετία, το τουρνουά έγινε θεσμός υπό την αιγίδα του Beach Soccer Worldwide, μέχρι να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κι εκείνη να το προσθέσει στις διοργανώσεις της, βάζοντας τη σφραγίδα της, σεβόμενη σε πρώτο στάδιο την προέλευση του Beach Soccer και διατηρώντας το εντός των βραζιλιάνικων τειχών.

Μάλιστα, στην πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη ως FIFA Beach Soccer World Cup, πλέον, κατέκτησε την κορυφή η εθνική ομάδα της Γαλλίας, της οποίας προπονητής τότε ήταν ο μεγάλος, Ερίκ Καντονά! Βέβαια, τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν κι εκείνος ως μέλος των «τρικολόρ» απολαμβάνοντας τη δράση μακριά από το γρασίδι, μετά το φινάλε της επαγγελματικής του καριέρας και προτού καθίσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ένας από τους θρύλους του ποδοσφαίρου στην άμμο, όπως ακριβώς ήταν και ο Καντονά, αλλά σε πολύ διαφορετική κατάσταση και έχοντας προέλθει από το ανώτατο επίπεδο ο Γάλλος, ήταν ο Μαντζέρ της Πορτογαλίας!

Με 39 συμμετοχές από το 2005, όταν κι έκανε το ντεμπούτο του στη νίκη (4-0) επί της Ιαπωνίας, έχοντας σκοράρει 87 τέρματα στις διοργανώσεις της FIFA και έχοντας ξεπεράσει σε σύνολο τα 1.000 τέρματα, τα οποία έφτασε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο 40χρονος αθλητής αποκαλείται πλέον... Legend of the sands. Ο θρύλος της άμμου...

Το Beach Soccer World Cup βγήκε για πρώτη φορά από τα βραζιλιάνικα σύνορα το 2008, για να ταξιδέψει στη Μασσαλία, ενώ, με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά μακριά από την γενέτειρα του αθλήματος και μάλιστα, εκτός των ορίων της Γηραιάς Ηπείρου, από τη στιγμή που έφτασε μέχρι και το Ντουμπάι.

Το τουρνουά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο, το 2009, με τη Βραζιλία να κατακτά το τέταρτο τρόπαιό της και τελευταίο μέχρι και το φετινό, ενώ, πριν από εκείνον τον τελικό, όπου η Ελβετία έμεινε με το μετάλλιο του φιναλίστ, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι πλέον η διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη κι όχι σε ετήσια βάση.

Από τη στιγμή που η FIFA ανέλαβε τις διοργανώσεις του ποδοσφαίρου στην άμμο, είναι λογικό να φρόντισε και για την εξάπλωσή του, αλλά και για την επέκτασή του όσον αφορά στη διάρκεια του κάθε τουρνουά και τις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση.

Με την ολοκλήρωση του θεσμού και για φέτος, η FIFA εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός πως το άθλημα «μεγαλώνει», αφού έδωσαν το «παρών» για πρώτη φορά το Εκουαδόρ και ο Παναμάς, οι Παραγουάη και Σενεγάλη έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά κάνοντας βήματα προόδου, ενώ το Ιράν καταλαμβάνοντας την 3η θέση, έθεσε νέα standards για ομάδα από την Ασία.

Η Ταϊτί, ήταν εκείνη που βρέθηκε για δεύτερη σερί φορά στον τελικό διεκδικώντας την ύψιστη διάκριση, αλλά πάλι έμεινε με την... άφιξη στην πηγή, δίχως να γευτεί το νερό.

Σε κάτι τέτοια, ό,τι και να έχουν να πουν τα λόγια, η εικόνα και τα μάτια που γουρλώνουν στη θέα των πανέμορφων γκολ στην άμμο, είναι το κυρίαρχο στοιχείο.

Δείτε τα βίντεο και... ετοιμαστείτε για τις δικές σας φιγούρες στην παραλία! Με προσοχή όμως, μη φεύγει η μπάλα στις ξαπλώστρες παίδες...

 

Τελευταία Νέα