«Νικητής του Survivor; Ο Απόλλων»!

«Νικητής του Survivor; Ο Απόλλων»!

bet365

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Έκτορας Μονεμβασιώτης μίλησε στο GWJ για την ομάδα-τρένο της Football League αλλά και τα περιβόητα... τσουρέκια που έστειλε η εταιρία «Βενέτης» στο Survivor!

Ο Απόλλων Σμύρνης μάς τα... έχει κάνει τσουρέκια με το αήττητο! Η ομάδα... τρένο της Football League δεν σταματάει πουθενά και ύστερα από 25 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή και στο +3 από τη δεύτερη Λαμία, οδεύοντας προς την επιστροφή της στη Super League.

Ο πρόεδρος της ομάδας και γιος του ιδιοκτήτη της «Βενέτης» Έκτορας Μονεμβασιώτης, μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για τα συστατικό της φετινής επιτυχίας, τα λάθη που δεν ήθελαν με τίποτα να γίνουν ξανά και αναφέρθηκε στα... περίφημα τσουρέκια που έστειλε η «Βενέτης» στο Survivor! Ποιον παίκτη του Απόλλωνα θα έστελνε στο εν λόγω τηλεοπτικό παιχνίδι και ποιον όχι; Θα δούμε ξανά τους «Διάσημους» και τους «Μαχητές» να μάχονται για έπαθλο που θα είναι προσφορά από τους γνωστούς φούρνους; Ο γνωστός επιχειρηματίας δεν διστάζει να απαντήσει, σε μια χαλαρή κουβέντα, στην οποία δίνει το στίγμα για το «αύριο» του Απόλλωνα.

Ριζούπολη, σχέσεις με Ερασιτέχνη, τα σχέδια για ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο και έναν Απόλλωνα κοντά στους «μεγάλους» της Super League.

Αυτά είναι τα σχέδια που έχει ο επιτυχημένος επιχειρηματίας στο μυαλό του για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και τη «Βενέτης»!

Ο Απόλλων είναι αήττητος και οδηγεί την κούρσα τραβώντας προς τον τίτλο. Να θεωρούμε ότι η ομάδα θα είναι στη Super League στο τέλος της σεζόν ή να περιμένουμε;

«Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε ακόμη, γιατί έχουμε μπροστά μας τα ντέρμπι. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της πορείας που κάνουμε φέτος. Οκ, μπορεί να είμαστε στην κορυφή αλλά αν δείτε το πρόγραμμα θα καταλάβετε ότι η διαφορά δεν είναι και τόσο ασφαλείας, καθότι έχουμε τρία ντέρμπι εκτός και ένα εντός. Έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους αντιπάλους μας. Θα πρέπει να περιμένουμε, αφού όπως όλοι ξέρουμε στο ποδόσφαιρο... ποτέ δεν ξέρεις».

Τι θέλατε να αλλάξετε στο ξεκίνημα της σεζόν, ώστε τελικά φέτος η ομάδα να πετύχει το στόχο της ανόδου;

«Σίγουρα, μετά το λάθος που έγινε στην Ελευσίνα με την συμμετοχή ενός παραπάνω ξένου παίκτη, ήρθαν κάποιοι νέοι συνεργάτες όπως οι κ.κ. Φριλίγκος και Μυροφορίδης, οι οποίοι ήταν επί εποχής Βελλή στον Απόλλωνα και ήμασταν σίγουροι ότι με αυτούς τέτοιου είδους θέματα δεν θα επαναληφθούν. Πιστεύω έγινε καλύτερη προετοιμασία όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Όμως πολλά παίζουν ρόλο, όπως η τύχη αλλά φυσικά κι οι προπονητές. Ο κύριος Σπανός βοήθησε στο "χτίσιμο" της ομάδας σημαντικά κι ο κύριος Μάντζιος τώρα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να οδηγήσει την ομάδα στη Super League. Όλα τα πας παιχνίδι το παιχνίδι, όταν πας καλά αποκτάς ηθικό και μέταλλο νικητή. Βασικά στοιχεία για να πετύχεις το στόχο σου, δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή, όλα είναι ένα μαζί».

Μιας και αναφερθήκατε στους προπονητές, θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για την απόφαση να προβείτε στην τόσο γρήγορη αντικατάσταση του κύριου Σπανού;

«Για να το πω απλά, θεωρώ ότι ο κύριος Σπανός την... πλήρωσε άδικα, από την άποψη ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ομάδα. Χρειαζόταν ένα σοκ η ομάδα γιατί πέρα από τις γκέλες, η ομάδα έδειχνε ότι νικάει δύσκολα. Όταν πας για πρωτάθλημα δεν μπορείς να νικάς συνέχεια πολύ δύσκολα γιατί κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αλλάξουν ούτε οι ποδοσφαιριστές ούτε η διοίκηση, δυστυχώς "μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής". Ο κύριος Σπανός μάς βοήθησε πάρα πολύ».

Τι άλλαξε στην ομάδα η έλευση του κύριου Μάντζιου;

«Ο κύριος Μάντζιος είναι ένας άνθρωπος με παραστάσεις και σημαντικές επιτυχίες στη Super League και έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες τη νοοτροπία του νικητή. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή και νιώθουμε δικαιωμένοι από αυτή την επιλογή μας».

Θα διατηρηθεί το αήττητο μέχρι το τέλος;

«Το αήττητο είναι ένα κόσμημα που θέλουμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός μας αυτός. Ο σκοπός μας είναι να νικήσουμε τα παιχνίδια που έρχονται και να ανέβουμε στη Super League όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και πιο γρήγορα. Δηλαδή, μη φτάσουμε στα τελευταία ντέρμπι και να αγωνιούμε για την άνοδο. Τώρα αν αυτό συνδυαστεί και με το αήττητο, καλοδεχούμενο. Θα είναι τιμή για την ομάδα να κρατηθεί στην κορυφή σε ένα πρωτάθλημα τόσο δύσκολο χωρίς να χάσει σε ούτε ένα ματς».

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι. Είδαμε πρόσφατα την εταιρία Βενέτης να πρωταγωνιστεί στο κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται «Survivor», δίνοντας ως έπαθλο αυτά τα περιβόητα τσουρέκια.

«Θέλω να το πιστεύω, αφού έχουμε φτάσει τόσο κοντά θα είναι αμαρτία να τα χαλάσουμε στο τέλος. Θα είναι μεγάλη αμαρτία για όλους να μην επιτευχθεί ο στόχος από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο μέχρι στιγμής, τουλάχιστον να τα χαλάσουμε όλα τώρα. Όσον αφορά στο Βενέτη και το Survivor, όπως όλοι γνωρίζουν έχει γίνει πια όντως κοινωνικό φαινόμενο, θεωρήσαμε ότι θα ήταν σωστό πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει το Βενέτη πιο πολύ και να προβληθεί η εταιρία μέσω ενός προϊόντος που το βλέπει όλος ο κόσμος».

Υπάρχει η σκέψη να στείλετε, πέρα από τσουρέκια και κάποιο άλλο έπαθλο;

«Το έχουμε στο μυαλό μας. Όχι για φαγητό, αλλά για κάποιο άλλο προϊόν. Δεν ξέρουμε αν θα το προχωρήσουμε ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τo Survivor έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου και μια σημαντική διαφήμιση για όποια εταιρία αποφασίσει να συμμετέχει σ' αυτό».

Υποστηρίζεις κάποιον παίκτη ή κάποια ομάδα;

«Εγώ δεν υποστηρίζω συγκεκριμένα κάποιους. Απλά, υποστηρίζω αυτούς που τους την πέφτουν όλοι, δηλαδή αυτούς που υπάρχει ίντριγκα εναντίον τους».

«Όχι δεν τον είχα σε δεδομένη συμπάθεια. Με ενόχλησε πολύ που έδιωξαν τον Σπαλιάρα, εκεί άρχισα να είμαι με τους Μαχητές και μετά με πείραξε όλο αυτό που έγινε με την Παπαδοπούλου».

Να περιμένουμε συνεργασία της «Βενέτης» με Σπαλιάρα-Παπαδοπούλου;

«Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει».

Στους παίκτες του Survivor η Βενέτης έστειλε τσουρέκια, στους παίκτες του Απόλλωνα θα δοθούν ανάλογα πριμ;

«Οι παίκτες του Απόλλωνα έχουν σε κάθε γιορτή και σε κάθε περίσταση ό,τι χρειάζονται από την εταιρία Βενέτης. Βέβαια, επειδή φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε κάποιο πριμ, η διοίκηση του Απόλλωνα έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιβραβεύει, οπότε... εδώ είμαστε όταν πρώτα ο Θεός έρθει η άνοδος».

Ποιον παίκτη του Απόλλωνα θα έστελνες στο Survivor και ποιον όχι;

«Δύσκολη ερώτηση. Δεν θα έστελνα σε καμία περίπτωση τον Πετρόπουλο. Ενώ θεωρώ ότι θα τα πήγαινε καλά με όλους, δεν θα τον ψήφιζε κανένας, θεωρώ ότι είναι τύπος που δεν θα καθόταν να περάσει μια τέτοια ταλαιπωρία. Από την άλλη, θα έστελνα τον Δεληζήση, λόγω τρέλας και αντοχών. Νομίζω ότι αυτά φαίνονται και μέσα στο γήπεδο».

Πρόβλεψη για το νικητή θα κάνουμε;

«Δεν έχω κάποια προτίμηση, αλλά απ΄ αυτά που έχω δει πιστεύω ότι ή ο Κύπριος θα νικήσει ή ο Αγγελόπουλος λόγω και της υποστήριξης του κόσμου. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο θα κριθεί το αποτέλεσμα».

Σποϊλάρεις ή τρολάρεις τον κόσμο μέσω facebook; Έχεις πληροφορίες από... μέσα; Γιατί βλέπουμε αρκετές φορές να «αποκαλύπτεις» πράγματα.

«Όχι, με τη λογική πηγαίνω, πλάκα να γίνεται... Αυτό είναι το Survivor, ένα παιχνίδι να περνάμε καλά. Πιο πολύ τρολάρω και κάτι να ήξερα δεν θα το έλεγα, είναι κρίμα να την χαλάς και στον κόσμο που περιμένει με αγωνία να δει τί θα γίνει».

Εσύ θα πήγαινες;

«Με τίποτα. Είμαι τύπος που θα άντεχε τα πάντα, εκτός από ένα, τον ύπνο. Θέλω να κοιμάμαι στο στρώμα, μόνο αυτό είναι το πρόβλημά μου».

Ας επιστρέψουμε στα του Απόλλωνα. Η κόντρα με τον Ερασιτέχνη συνεχίζεται ή σχέσεις των δύο πλευρών θα ηρεμήσουν, αν όχι φτιάξουν, από τη στιγμή που η ομάδα έχει βάλει πλώρη για τη Super League και σίγουρα άπαντες θέλουν να δουν την ομάδα να αγωνίζεται στην Ριζούπολη;

«Όπως γνωρίζετε η ομάδα έψαχνε και φέτος να βρει γήπεδο και αναγκάστηκε να παίξει ένα ματς στη Νέα Σμύρνη . Μερίδα του κόσμου ήταν με τον Ερασιτέχνη σ΄αυτήν την κόντρα και τα αποτελέσματα τα βλέπετε όλοι. Είναι ντροπή ο Απόλλων να παίζει σε έναν από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους της κατηγορίας. Όταν πήγαμε να βρούμε μία λύση το καλοκαίρι, πίστευα ότι το γήπεδο θα είναι σε μια υποτυπώδη καλή κατάσταση, αλλά έπεσε εντελώς έξω. Αυτή η κατάσταση δυσκολεύει τους παίκτες μας, γιατί εμείς είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να ανοίγουμε τις αντίπαλες άμυνες. Ξέρετε πόσο δυσκολεύει το θέμα του αγωνιστικού χώρου; Είχαμε πρόβλημα μέχρι και στην ανανέωση ποιοτικών ποδοσφαιριστών , οι οποίοι μας έλεγαν ότι σ' αυτό το τερέν δεν θα μπορούν να βγάλουν το ταλέντο τους. Όσο για τη νέα χρονιά, ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί μια λύση. Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά "όσο ζεις ελπίζεις"».

Υπάρχει εναλλακτική λύση;

«Σίγουρα υπάρχει plan b, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς σε κάτι. Όταν μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Απόλλων είναι μακριά από τη Super League και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψουμε εκεί, θα πρέπει άπαντες να είναι ένα, να υπάρχει συσπείρωση θέλοντας όλοι αποκλειστικά το καλό της ομάδας. Ας είναι αυτό το στοιχείο, λοιπόν, ο βασικός πυλώνας για να βρεθεί κάποια λύση. Συγκεκριμένη λύση δεν έχουμε συζητήσει ακόμη γιατί θέλουμε πρώτα ο Θεός να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία, μετά θα δούμε τί θα κάνουμε έχοντας βέβαια στο μυαλό μας ότι θα παίξουμε στην Ριζούπολη. Εγώ προσωπικά αυτό θέλω».

Τώρα η ομάδα φιλοξενείται στο προπονητικό κέντρο της Βάρης. Ισχύει ότι υπάρχουν σχέδια για να πάει η ομάδα στο Κορωπί του χρόνου;

«Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κοιτάμε να έχουμε την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο, πάνω σ' αυτό κοιτάμε να δημιουργήσουμε και το προπονητικό κέντρο του Απόλλωνα».

Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση. Άρα, σκοπός της διοίκησης είναι να δημιουργήσει το προπονητικό κέντρο του Απόλλωνα;

«Είναι δύσκολο, δεν υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα τόσες πολλές όπως στην επαρχία, αλλά είμαστε στο ψάξιμο».

Είστε στη διοίκηση του Απόλλωνα 3 χρόνια. Πώς ονειρεύεστε την ομάδα σε... 13 χρόνια;

«Θα σου μιλήσω για το άμεσο μέλλον. Πρώτα ο Θεός να περάσει η χρονιά και να είμαστε στη Super League, από εκεί και πέρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να παραμείνουμε στην κατηγορία στη δυσκολότερη σεζόν της κατηγορίας. Εμείς, αγωνιστικά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι αυτό. Από εκεί και πέρα, σε βάθος χρόνου θέλουμε να βαδίσουμε στα πρότυπα του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης (όταν ήταν στα καλά τους) ή του φετινού Πανιώνιου ώστε να φέρουμε την ομάδα όσο πιο κοντά γίνεται στους "μεγάλους". Γι αυτά υπάρχει χρόνος όμως, πρώτα απ' όλα είναι η άνοδος».

Για τη «Βενέτης τι σχέδια υπάρχουν;

«Μας βοηθάει ο Θεός και έχουμε δουλειά. Έχουμε μια βοήθεια από... πάνω και είμαστε πολύ καλά σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη. Συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας και έχουμε την προοπτική να ανοίξουμε καταστήματα και στο εξωτερικό, αλλά εξετάζουμε κάθε κίνηση πολύ προσεκτικά πριν προχωρήσουμε σ' αυτήν. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις από Αμερική και Ευρώπη και σίγουρα κάτι θα γίνει στο μέλλον. Εδώ, στην Ελλάδα, να περιμένει ο κόσμος νέα καταστήματα που θα ανοίξουν στο Κολωνάκι (ένα διαφορετικό τύπου Βενέτη, που θα είναι και εστιατόριο) και θα ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα στην απέναντι γωνία της Ομόνοιας, όπου είναι τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Αυτά είναι τα δύο μεγάλα πρότζεκτ όσον αφορά στα εταιρικά καταστήματα».

 

Τελευταία Νέα