Ομπαμεγιάνγκ, ο Βασιλιάς της Ντόρτμουντ

Ομπαμεγιάνγκ, ο Βασιλιάς της Ντόρτμουντ

bet365

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ξανά on-fire στην Ντόρτμουντ και το Gazzetta Weekend γράφει για τον Γκαμπονέζο που σβήνει τις μνήμες του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μετά την αποχώρηση του προπονητή που άλλαξε τα πάντα και έφερε μεγάλες επιτυχίες τα πρόσφατα χρόνια, Γίργκεν Κλοπ, αλλά των Ματς Χούμελς και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο Γκαμπονέζος επιθετικός είναι σήμερα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς Ντόρτμουντ. Σίγουρα υπάρχει και ο Μάρκο Ρόις, όμως οι συχνοί τραυματισμοί και η όχι σε τέτοιο βαθμό συνέπεια στο σκοράρισμα, τον κάνουν συνώνυμο της BvB. Τα πράγματα όμως δεν πάνε πάντα καλά και ο Γκαμπονέζος πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα.

Στον αγώνα με την Μπενφίκα στο Da Luz, είχε ίσως το πιο καταστροφικό βράδυ της καριέρας του, αφού έχασε 3 τουλάχιστον εκπληκτικές ευκαιρίες και πέναλτι, πριν ο προπονητής της Μπορούσια, Τόμας Τούχελ, τον βγάλει μόλις στο 62’ στον αγώνα που η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0. «Είχε ένα πραγματικά περίεργο βράδυ, έχασε τα πάντα» είπε ο Ράφα Χόνινγκσταϊν, expert του γερμανικού ποδοσφαίρου στην εκπομπή του BT Sports για το Champions League.

Ο Γκαμπονέζος συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Copa Africa και έτσι δεν είχε κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία ενόψει του τελευταίο κομματιού της σεζόν. Αισθανόταν κουρασμένος, έχανε ευκαιρίες και παρουσίαζε έλλειψη συγκέντρωσης. Αποκορύφωμα ήταν σαφώς το ματς με την Μπενφίκα αλλά και στην επιστροφή στην Bundesliga έχασε απίθανη ευκαιρία μόνος στο ένα μέτρο από το τέρμα κόντρα στην Βόλφσμπουργκ μένοντας ξανά άσφαιρος. Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ήταν καλά.

Μέχρι που ήρθε το επόμενο ματς. Εκτός έδρας με την Φράιμπουργκ σκόραρε δύο φορές μετά το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου για το τελικό 0-3 και συνέχεια είχε ο αγώνας με την Λεβερκούζεν, στον οποίο ‘χτύπησε’ επίσης δύο φορές. Ο Τούχελ δεν είχε λόγο να κρυφτεί. «Φυσικά και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν με ανησυχεί. Χωρίς αυτόν σε top φόρμα δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Χρειαζόμαστε τον Ομπα σε καλή φάση και είναι έτσι όταν σκοράρει. Τότε τα πράγματα γίνονται εύκολα για εκείνον και δύσκολα για τους τερματοφύλακες».

Κι έτσι έγινε. Ο Γκαμπονέζος έκανε το σκηνικό πολύ δύσκολο για τον keeper της Μπενφίκα, Εντερσον Μοράες, βάζοντάς του τρία γκολ και παίρνοντας εκδίκηση για την ‘ήττα’ του στη μονομαχία τους πριν δύο εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο οδήγησε στην ανατροπή κόντρα στους Αετούς χαρίζοντας στην BvB την τρίτη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League τα τελευταία 10 χρόνια. «Είχαμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση και η ομάδα το έδειξε αυτό ειδικά στο δεύτερο μέρος. Είδαμε τον πραγματικό Ομπαμεγιάνγκ» είπε μετά το παιχνίδι ο Τούχελ.

Ηταν το τρίτο σερί ματς που βάζει 2+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ υποχρέωσε την Μπενφίκα να δει την εστία της να παραβιάζεται από open-play ύστερα από 700 λεπτά και το αήττητο 7 αγώνων να σπάει. Μετά τους Ντρογκμπά, Ετό, Μπραχίμι, Γιακούμπου, ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο 5ος Αφρικανός που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions League.

Ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι έχουν εκφράσει από πέρυσι το καλοκαίρι ενδιαφέρον και ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές για Ρεάλ Μαδρίτης, όμως παραμένει στην BVB από το 2013, όταν και αποκτήθηκε αντί 13 εκατ. ευρώ Από την Σεντ Ετιέν. Από all-around επιθετικός έχει μετατραπεί στον άνθρωπο που βρίσκεται στην κορυφή και πλέον έχει συνηθίσει και να σκοράρει μόνο μέσα από το κουτί.

Υστερα από το χατ-τρικ σε βάρος της Μπενφίκα, έφτασε τα 28 γκολ σε 31 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας μάλιστα το εντυπωσιακό 21/21 στην Bundesliga και 7/7 στο Champions League. Ο sprinter από την Γκαμπόν σκοράρει μία φορά κάθε 84 λεπτά και αναμένεται να έχει την καλύτερη σεζόν του φέτος, αφού βρίσκεται μόλις 4 τέρματα πίσω από τα 25 περσινά στο γερμανικό πρωτάθλημα με 11 αγωνιστικές να απομένουν.

Αν και αυτοί οι τίτλοι δεν είναι από αυτούς που γράφουν ιστορία, είναι εντυπωσιακό ότι πριν ολοκληρώσει την 4η σεζόν του στο κλαμπ, έχει ήδη καταφέρει να κάνει τον, για έναν χρόνο συμπαίκτη του, Ρόμπερτο Λεβαντόφσκι, να μην λείπει σε κανέναν. Ο Γκαμπονέζος έχει πετύχει 108 γκολ σε 174 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την BvB από το 2013 αφήνοντας πίσω τον Πολωνό (103) και ακόμα και αν αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, θα έχει να λέει ότι γέμισε και με το παραπάνω τα παπούτσια του world-class προκατόχου του...

 

Τελευταία Νέα