Τι θα γινόταν στο ΝΒΑ αν... (vids,pics)

Τι θα γινόταν στο ΝΒΑ αν... (vids,pics)

bet365

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, όμως με λίγη φαντασία φτιάχνονται τα πιο τρελά σενάρια. Διαβάστε, λοιπόν, για την επιστροφή του “MJ”, το δίδυμο Ολάζουον-Χάρντεν, και τους ανίκητους Ουόριορς του Τσάμπερλεϊν.

Με τα “αν” δεν γράφεται η Ιστορία, όμως γράφονται πολύ ωραίες ιστορίες. Η φράση “τι θα γινόταν αν...” αμέσως ενεργοποιεί τη φαντασία και ο αναγνώστης φτιάχνει τον ιδανικό γι' αυτόν κόσμο. Επιβάλλει τις συνθήκες που τον εξυπηρετούν και δημιουργεί την ατμόσφαιρα που θα ικανοποιήσει τα όνειρα του. Έστω κι αν δεν τα δει ποτέ στην επικράτεια του πραγματικού. Το σίγουρο είναι ότι η ψυχική ευχαρίστηση είναι δεδομένη, μια και αυτός που αναρωτιέται προβάλλει στο μυαλό του τις εικόνες που θέλει.

Αν, λοιπόν, είσαι φανατικός με το μπάσκετ και δη με το ΝΒΑ, ένας τρόπος υπάρχει για να ενώσεις παρελθόν με παρόν: Η χρήση υποθετικού λόγου. Διαφορετικά, η αυθαίρετη παρέμβαση στον χρόνο για να συνυπάρξουν -στα λόγια- ο Χακίμ Ολάζουον με τον Τζέιμς Χάρντεν, ο Μαρκ Πράις με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Μάικλ Τζόρνταν με τον Τζίμι Μπάτλερ.

Οι συνδυασμοί, φυσικά, άπειροι και η διαδικασία εθιστική. Μερικούς απ' αυτούς σκέφτηκε και έγραψε ο δημοσιογράφος του “Sports Illustrated” Andrew Sharp. Βάση του συλλογισμού η υπόθεση: “Αν μπορούσατε να προσθέσετε έναν παίκτη από το παρελθόν, στη φάση της ακμής του, στο φετινό ρόστερ οποιασδήποτε ομάδας, πώς θα επηρεαζόταν η πορεία της και η κούρσα τίτλου;”

Πρέπει επισημάνουμε το εξής: Μπορείς να διαλέξεις οποιονδήποτε παίκτη από την ιστορία του συλλόγου, όμως η κορυφαία εκδοχή που παίρνεις είναι η εκδοχή του παίκτη όπως εμφανίστηκε τότε. Δηλαδή, ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνίστηκε και στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, αν τον επιλέξεις όμως σημαίνει ότι θα πάρεις τον 39χρονο Τζόρνταν. Φυσικά μπορεί να επιλεγούν και παίκτες που αγωνίζονται ακόμη. Έτσι, οι Πέλικανς θα μπορούσαν να ενισχυθούν με τον νεαρό Κρις Πολ, ή οι Μάβερικς με τον Νοβίτσκι. Μια διασκεδαστική ιστορία ξεκινά.

Ο “MJ” ξανά στους Μπουλς. Ο Τζίμι Μπάτλερ νέος Πίπεν

Η αυθαιρεσία μας έχει τρεις παραμέτρους. Το σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα (σ.σ το κείμενο γράφτηκε λίγο μετά τη διακοπή για το Ολ Σταρ Γκέιμ), το έμψυχο δυναμικό των ομάδων και το ρεκόρ τους. Ξεκινάμε με το Σικάγο. Οι Μπουλς βρίσκονται στην 7η θέση της Ανατολής, οι σχέσεις των μελών του συλλόγου δεν είναι και οι καλύτερες, όμως είναι πολύ κοντά στην 3η θέση. Ας προσθέσουμε, λοιπόν, τον Τζόρνταν στο ρόστερ για να γίνει χαμός.

Πρώτα απ' όλα ο Τζίμι Μπάτλερ θα έπρεπε να μάθει να παίζει περισσότερο χωρίς την μπάλα, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ θα ερχόταν από τον πάγκο. Το σύστημα θα απέδιδε χωρίς αμφιβολία. Ο “MJ” θα ανέβαζε επίπεδο τους “Ταύρους” και το νούμερο τρία στην Ανατολή δεν θα ήταν άπιαστο. Ο Μπάτλερ θα μπορούσε εύκολα να παίξει τον ρόλο του Πίπεν και το μέλλον μόνο ευοίωνο θα μπορούσε να είναι. Α, με τον Ρόντο ο Τζόρνταν ή θα ήταν πολύ καλός φίλος ή ορκισμένος εχθρός.

Ο Σακίλ στο Ορλάντο και ο Τζαμπάρ με τον Αντετοκούμπο

Το επόμενο φανταστικό στιγμιότυπο αφορά τους Ορλάντο Μάτζικ. Εντάξει, η επιλογή του Σακίλ Ο' Νιλ (στα 25 του) είναι μονόδρομος. Οι Μάτζικ παραπαίουν, όμως με τον “Ντίζελ” στο δυναμικό τους θα έμπαιναν στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Βέβαια, με συμπαίκτες του Έλφριντ Πέιτον, Εβάν Φουρνιέ, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα ήταν. Επίσης, θα έπρεπε να προσπεράσουν ομάδες όπως οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι παρά τον τραυματισμό του 26χρονου Τζαμπάρι Πάρκερ ενισχύθηκαν με τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Ο Καρίμ μαζί με τον Αντετοκούμπο... Τρομακτικό για τους αντιπάλους. [Καταλαβαίνετε γιατί η διαδικασία είναι εθιστική]. Συνεχίζουμε...

Η αδιόρθωτη τρέλα των Νικς

Η επιλογή του Σακίλ στο Ορλάντο θέτει ένα άλλο ζήτημα: Εάν κάθε σύλλογος προσθέτει στο δυναμικό του κι έναν παίκτη επιπέδου Hall of Fame, τότε η ισορροπία των πραγμάτων δεν αλλάζει εύκολα. Πάρτε για παράδειγμα τους Νικς. Θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν εκ των Κλάιντ Φρέζιερ, Μπέρναρντ Κινγκ, Πάτρικ Γιούινγκ. Εντούτοις, έχει γίνει ήδη μεγάλη ζημιά και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Κανένας σούπερ σταρ του παρελθόντος δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το τοξικό περιβάλλον που φθείρει την ομάδα της Νέας Υόρκης του τελευταίους μήνες. Συνεπώς, δίχως καμία λογική, εξάλλου δεν χωρά στους Νικς, θα επιλέγαμε κάποιον για να γίνουν ακόμη πιο τρελά τα πράγματα. Ίσως τον Τσαρλς Όκλεϊ, ή τον Άντονι Μέισον, αλλά το καλύτερο θα ήταν ο Λατρέλ Σπρίουελ. Κόλαση.

Ανταλλαγή Μονρό-Ουέμπερ

Για πάμε στους Ουίζαρντς. Οι παλιοί Ουάσιγκτον Μπούλετς. Οι “μάγοι” δεν θα ήθελαν τον Ουές Άνσελντ –δεν θα ταίριαζε στο παιχνίδι τους- γι’ αυτό θα ενισχύονταν με τον 24χρονο Ερλ Μονρό. Επειδή όμως δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με τον Τζον Ουόλ, θα δινόταν σε άλλη ομάδα. Βλασφημία, αλλά πάνω απ’ όλα το σύνολο. Κάτι ανάλογο και στο Σακραμέντο με Κρις Ουέμπερ, ΝτεΜάρκους Κάζινς (σ.σ πριν πάει στους Πέλικανς). Έτσι, η Ουάσιγκτον δίνει τον Μονρό στους “Βασιλιάδες” για τον Ουέμπερ.

Ο “Dr. J” στη Φιλαδέλφεια και η “μοναξιά” του Μάτζικ

Οι εξελίξεις καταιγιστικές. Οι Νετς θα ήθελαν τον Τζούλιους Έρβινγκ, όμως αναλύοντας ξανά την επιλογή το αφήνουν μια και η χρονιά έχει χαθεί. Γι’ αυτό και θα ασχοληθούν με την επιλογή στο φετινό ντραφτ. Στο μεταξύ, ο “Dr. J” θα πήγαινε στη Φιλαδέλφεια για να δουλέψει με τους Τζόελ Έμπιντ και Τι Τζέι ΜακΚόνελ. Στο Λος Άντζελες και τους Λέικερς, ο Μάτζικ έχει επιστρέψει και πασάρει στους Ίβιτσα Ζούμπακ, Μπράντον Ίγνκραμ. Καμία σχέση με την εποχή που έδινε ασίστ στους Τζαμπάρ, Ουόρθι.

Οι Σπερς επιστρέφουν με Ντάνκαν

Οι Σπερς μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τον 27χρονο Τιμ Ντάνκαν. Ο απόφοιτος του Ουέικ Φόρεστ θα έκανε τρομερό δίδυμο με τον Κάχι Λέοναρντ. Βέβαια, οι απορίες για το κατά πόσο οι Πάρκερ, Τζινόμπιλι μπορούν να προσφέρουν λόγω ηλικίας θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η άμυνα, πάντως, θα είναι σούπερ, ενώ υπάρχει περίπτωση να δοθεί ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ για έναν πόιντ γκαρντ τύπου Τζρου Χόλιντεϊ, αν αποφασίσουν ότι ο Πάρκερ δεν αρκεί για πλέι οφ. Όπως και να χει, με τον Ντάνκαν στην ακμή του τα “σπιρούνια” θα είναι εύκολα στο top 3 της Δύσης.

Ο Αϊζέια κάνει και πάλι “κακούς” τους Πίστονς

Οι σχεδόν αδιάφοροι Πίστονς θα γίνονταν θέμα συζήτησης με την επιστροφή του Αϊζέια Τόμας. Με αυτόν στη θέση του πλέι μέικερ η επίθεση θα “έτρεχε” καλύτερα και η ομάδα θα έφευγε από την 8η θέση της Ανατολής. Ποιους θα άφηναν πίσω τους; Τους Χόρνετς του Αλόνζο Μούρνιγνκ, τους Χοκς του Ντομινίκ Ουίλκινς, τους Πέισερς του Ρέτζι Μίλερ, τους Ράπτορες του Βινς Κάρτερ. Επίσης, στα πλέι οφ θα ήταν η ομάδα που κανείς δεν θα ήθελε να συναντήσει.

Μόνο Μπερντ στους Σέλτικς

Στη Βοστόνη δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον Λάρι Μπερντ. Ας το αναλύσουμε λίγο. Ο Μπερντ δεν θα είχε πρόβλημα σε καμία εποχή. Μάλιστα, στην τωρινή θα τρελαινόταν για να αποδείξει ότι μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Το κακό είναι ότι αν όλες οι ομάδες βελτιώνονται, η δική του μάλλον θα έμενε πίσω αφού το ρόστερ δεν είναι και τόσο καλό όσο δείχνει. Με τον Μπερντ οι Σέλτικς θα κρατούσαν εύκολα το νο2 στην Ανατολή, όμως για πρωτάθλημα δεν αρκεί.

Το καλό για τους Καβς είναι στο παρόν

Η περίπτωση των πρωταθλητών Καβαλίερς σε αυτό το υποθετικό σενάριο είναι δύσκολη. Και ο πιο φανατικός φίλαθλος τους θα δυσκολευτεί να βρει άξιο συμπαίκτη για τον ΛεΜπρον. Εντάξει, οι Λάρι Νανς, Τζον “Χοτ Ροντ” Ουίλιαμς, μπορούν να βοηθήσουν στη ρακέτα και στην άμυνα απέναντι σε ευέλικτα σχήματα (όπως αυτά των Ουόριορς). Αν πάμε στα γκαρντ και ικανοποιηθεί –επιτέλους- η απαίτηση του “Βασιλιά” για πλέι μέικερ, ο Μαρκ Πράις θα ήταν άξιος να ανταποκριθεί; Το σίγουρο είναι ότι ενώ οι άλλες ομάδες θα ενισχύονταν σε αυτό το “τι θα γινόταν αν…”, οι Καβς πρέπει να θυμούνται ότι πριν τον ΛεΜπρον δεν είχαν τίποτα καλό.

Δίδυμο-δυναμίτης στο Χιούστον

Η μεγάλη έκπληξη πάντως θα ήταν οι Χιούστον Ρόκετς. Γιατί; Μα, φανταστείτε τον Χακίμ Ολάζουον δίπλα στον Τζέιμς Χάρντεν. Σκεφτείτε μόνο την εκτέλεση του πικ εν ρολ και τον “The Dream” στο σύστημα του Μάικ Ντ’ Αντόνι. Ασταμάτητος… Ναι, θα ήταν καλύτερο το πικ εν ρολ ακόμη και απ’ αυτόν των Τζαζ με τον Καρλ Μαλόουν, των Κλίπερς με τον Μπομπ Μάκαντου. Κανείς δεν θα μπορούσε να αγγίξει Χακίμ-Χάρντεν.

Οι Χιτ και πάλι στο κόλπο με ΛεΜπρον

Το Μαϊάμι στον δρόμο των Ρόκετς. Τι εννοούμε; Η τριάδα των Ντράγκιτς, Ουέιτερς, Ουάτισαϊντ δεν είναι κακή και τους κρατά σε τροχιά πλέι οφ, όμως όλα αλλάζουν όταν η ομάδα ενισχύεται με τον 27χρονο ΛεΜπρον Τζέιμς. Οι Χιτ είναι ικανοί για τα πάντα. Ίσως να μην ξεπεράσουν κανέναν, αλλά αν μπορεί ο Μάικλ Τζόρνταν να τα βγάλει πέρα με το ρόστερ των Μπουλς, τότε και ο ΛεΜπρον μπορεί να συνεργαστεί με τον Ντιο Ουέιτερς. Αν μπουν στα πλέι οφ, καμία πρόβλέψη δεν είναι ασφαλής.

Η ιστορία θα επαναληφθεί

Η τράπουλα ανακατεύτηκε για τα καλά. Ας δούμε, λοιπόν, πιθανή κατάταξη στις δύο περιφέρειες. Ανατολή: 1) Καβαλίερς, 2) Σέλτικς, 3) Μπουλς, 4) Πίστονς, 5) Ουίζαρντς, 6)Χιτ, 7) Ράπτορς, 8) Πέισερς. Δύση: 1) Ουόριορς, 2) Σπερς, 3) Ρόκετς, 4) Τζαζ, 5) Κλίπερς, 6) Γκρίζλις, 7) Θάντερ, 8) Μάβερικς. Οι Ουόριορς θα πάρουν τους τελικούς της Δύσης, σε πέντε ματς, απέναντι στους Ρόκετς και οι Καβαλίερς του ΛεΜπρον, σε έξι αγώνες, αυτούς της Ανατολής εναντίον των Χιτ του ΛεΜπρον! Οι τελευταίοι θα έχουν αποκλείσει, μετά από συναρπαστική σειρά, τους Μπουλς τους Μάικλ Τζόρνταν. Όσο για τους τελικούς ΝΒΑ... αφήστε το. Δεν χωρούν προβλέψεις.

Σούπερ “πολεμιστές”

Ξεχάσαμε τους Ουόριορς. Όχι γιατί μας είναι αδιάφοροι -ίσα ίσα, αλλά γιατί είναι η μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται καμία προσθήκη. Με το ρόστερ που έχουν είναι από τα φαβορί για τον τίτλο. Αν όμως θελήσουν να δυναμώσουν, μπορούν να βάλουν στο παιχνίδι έναν εκ των Ρικ Μπάρι, Κρις Μάλιν και θα γίνουν ασταμάτητοι. Μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τον Νέιτ Θάρμοντ. Όχι. Οι Ουόριορς έχουν τον ρόλο του “σούπερ κακού” γι' αυτό φανταστείτε ποιον θα επιλέξουν από το παρελθόν. Ναι, σωστά καταλάβατε. Τον 26χρονο Ουίλτ Τσάμπερλεν. Βάλτε τον δίπλα στους Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ, Γκριν και έχετε σούπερ ομάδα.

Χαμός με Ουέστρμπουκ-Κεμπ στην Οκλαχόμα

Θα τελειώσουμε με τους Θάντερ, το μεγάλο ερωτηματικό σε αυτό το ευφάνταστο σενάριο. Η πρώτη επιλογή είναι να επιστρέψει ο Κέβιν Ντουράντ. Πώς θα υποδεχόταν όμως τον 27χρονο “KD” ο Ράσελ Ουέστμπρουκ; Μάλλον δεν θα τον καλοδεχόταν. Η απάντηση πάντως δεν μας νοιάζει, αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παράλληλο σύμπαν. Γι' αυτό τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από το να δούμε τον Ουέστμπρουκ μαζί με τον Σον Κεμπ στην ακμή του.

Πηγή

-Spots Illustrated

 

Τελευταία Νέα