105 ετών σε ένα ποδήλατο!

105 ετών σε ένα ποδήλατο!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal υποκλίνεται στον ποδηλάτη ηλικίας... 105 ετών που σπάει κάθε ρεκόρ με την ταχύτητά του, αλλά κυρίως με τη δύναμη της ψυχής του.

Όταν σου λένε οι άλλοι να μην κάνεις κάτι, το μόνο που οφείλεις να πράξεις είναι τυό που θέλει η καρδιά σου. Αυτό που θα διατηρεί τη σπίθα μέσα σου και θα σου δίνει το κίνητρο να δημιουργήσεις κάτι. Ίσως και έναν μύθο!

Όπως ο Ρομπέρ Μαρσάντ, ο οποίος σε ηλικία 105 ετών ανέβηκε στο ποδήλατό του και διένυσε σε μία ώρα 14 μίλια (22,5 χιλιόμετρα), γράφοντας ιστορία με εκατοντάδες θαυμαστές του να τον επευφημούν φωνάζοντας ρυθμικά «Ρομπέρ, Ρομπέρ» στο ποδηλατοδρόμιο του Saint-Quentin-en-Yvelines, κοντά στο Παρίσι. Και όλα αυτά, ενώ πριν από περίπου έναν αιώνα του έλεγαν να τα παρατήσει γιατί δεν θα πετύχαινε κάτι σπουδαία.

Η καρδούλα του, όμως, δεν σταμάτησε να χτυπά για την αγαπημένη του ποδηλασία ποτέ.

Το 2012 έσπασε ρεκόρ στην κατηγορία των 100 ετών και πάνω και δύο χρόνια αργότερα, όντας 102 ετών νίκησε τον... εαυτό του, καλύπτοντας πάνω από 16 μίλια.

Μπορεί, λοιπόν, σε απόσταση να μην κάλυψε περισσότερα χιλιόμετρα αλλά η κατηγορία 105 ετών και πάνω δημιουργήθηκε για να αντκατοπτρίζει το μέγεθος του επιτεύγματος του υπεραιωνόβιου ποδηλάτη.

Κι αν έχετε θαμπωθεί από το κατόρθωμά του, ο ίδιος μάλλον ετοιμάζεται για να αφήσει ξανά τον... εαυτό του δεύτερο, μιας και όπως είπε: «Δεν είδα την πινακίδα προειδοποίησης, αλλιώς θα είχα φύγει πιο γρήγορα και θα είχα κάνει καλύτερο χρόνο. Αναμένω τώρα τον επόμενό μου αντίπαλο».

Και όχι δεν είναι υπερβολικός, ούτε δήλωσε κάτι τέτοιο πάνω στον υπέρμετρο ενθουσιασμό του, από το έτσι κι αλλιώς αξιοπρόσεκτο επίτευμά του.

Η φυσιολόγος του, Βερονίκ Μιπγιάτ δήλωσε στο «Associated Press»: «Θα μπορούσε να ήταν πιο γρήγορος, αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος. Σταμάτησε να τρώει κρέας εδώ και πάνω από έναν μήνα, όντας σοκαρισμένος από τα δημοσιεύματα για την απάνθρωπη μεταχείριση στα οποία υποβάλλονται».

Ο Ρομπέρ Μαρσάντ δεν ήταν γόνος μιας πλούσιας οικογένειας. Ούτε καν άνετε έζησε. Γεννήθηκε το 1911 στην Αμιάν ή Αμιάνη, στην πρωτεύουσα της Πικαρδίας.

Η ζωή του είναι ιδιαίτερα πολυτάραχη, μιας και έχει ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ενώ μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα ένας πολίτης του κόσμου. Εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού στη Βενεζουέλα, μετά πήγε στον Καναδά όπου έγινε ξυλοκόπος, ενώ ουσιαστικά θεωρείται πρώην πυροσβέστης.

Το 1960 επέστρεψε στη Γαλλία, αλλά λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το ποδήλατο. Κάτι που, εν τέλει, έπραξε στα 68 του για να συγκλονίσει αργότερα τον κόσμο με τη δύναμη και τη θέλησή του.

Ο Μαρσάντ δεν θέλει να κάνει σχέδια για το μέλλον, αλλά ο προπονητής του, Ζεράρ Μιστλέρ δεν θα εκπλαγεί αν τον δει να συνεχίσει να κάνει ποδήλατο.

«Το να θέτει στόχους είναι μέρος της προσωπικότητάς του. Αν μου πει ότι θέλει να βελτιώσει το ρεκόρ του, θα είμαι εκεί. Ο Ρομπέρ αποτελεί σπουδαίo παράδειγμα για όλους μας».

Αναμένουμε, λοιπόν, να τον δούμε να γράφει νέους, περισσότερους γύρους.

 

Τελευταία Νέα