Old school killers!

Γιώργος Κοντογεώργης
Old school killers!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τους επιθετικούς που έχουν πατήσει τα 30 και συνεχίζουν να έχουν το όνομα και τη χάρη στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.


13 Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Μακράν ο κορυφαίος 35χρονος στον πλανήτη, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εμφανίζεται πρώτος σε αυτή τη λίστα κάνοντας μαγικά πράγματα και στην Premier League. Αν και στο πρώτο κομμάτι της θητείας του κάποιοι θεώρησαν ότι δεν ‘λάμπει’ τόσο όσο σε άλλα πρωταθλήματα, ο Σουηδός ανάγκασε αυτούς που βιάστηκαν να του κάνουν κριτική, όπως ο ίδιος είπε, να «φάνε τα αρχ***α τους» και έχοντας πιάσει τον γνωστό ρυθμό σκοραρίσματος, ηγείται του comeback της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ιμπρα έχει 13 γκολ (3 ασίστ) σε 19 αγώνες στην PL, συν 5 σε Europa League (2), League Cup (2) και Community Shield (1).

13 | Εντιν Τζέκο
Εναν χρόνο πριν οι τιφόζι του είχαν δώσει το παρατσούκλι ‘Edin Cieco’ που στα ιταλικά σημαίνει τυφλός, παραφράζοντας το όνομά του. Φέτος, από την αρχή τη σεζόν αυτός ο τύπος έχει βρει για τα καλά το φως του και οι αντίπαλοι αμυντικοί και τερματοφύλακες μαζεύουν την μπάλα από τα δίχτυα. Ο Βόσνιος, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 49 γκολ με την Εθνική του, θα γίνει 31 τον Μάρτιο και φέτος είναι εκπληκτικός στην Ρόμα του Λουτσιάνο Σπαλέτι που κυνηγά την Γιουβέντους. Ο υψηλόσωμος φορ έχει ξεκινήσει σε 16 ματς στην Serie A και έχει 13 γκολ και 2 ασίστ και παραμένει on-fire στο Europa League στο οποίο έχει βάλει ακόμα 5.


11 | Ζερμέν Ντεφόε
Μέσα στη σεζόν που διανύουμε έγινε μόλις ο 8ος παίκτης στην ιστορία της Premier League που φτάνει τα 150 γκολ και έβαλε το όνομά του δίπλα σε μύθους του παρελθόντος. Ο Ζερμέν Ντεφόε πάντως δεν σταμάτησε εκεί. Στα 34 του και με μια ομάδα που δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, όπως η Σάντερλαντ, εξακολουθεί να χρειάζεται μία για να σκοράρει και φέτος το έχει κάνει 11 φορές σε 20 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία ενώ έχει και 2 ασίστ. «Εχει αυτά τα πράγματα που είναι τα πιο σημαντικά σε ένα ποδοσφαιρικό ματς» είπε ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος προσπάθησε να τον πάρει τον Ιανουάριο. «Τα γκολ». Ο 55 φορές Αγγλος διεθνής έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της Τότεναμ και σήμερα συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στην Σάντερλαντ με την οποία σκόραρε 20 φορές μέσα στο 2016.


11 | Ραδαμέλ Φαλκάο
Υστερα από δύο αποτυχημένες σεζόν στην Αγγλία με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ο Φαλκάο επέστρεψε στην Μονακό που κατείχε τα δικαιώματά του και φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά στην Ligue1. Ο Κολομβιανός, που στις αρχές Φεβρουαρίου κλείνει τα 31, έχει 9 ματς ματς ως βασικός (4 αλλαγή) και απολογισμό 11 γκολ και 2 ασίστ στο Championnat, στο οποίο οι Μονεγάσκοι είναι πίσω μόνο από την Νις. Ο Τίγρης έχει συνολικά 13 τέρματα στο πρώτο μισό της σεζόν αφού έχει βρει δίχτυα για την ομάδα του Λεονάρντι Ζαρντίμ και δύο φορές στο Champions League.


10 | Κριστιάνο Ρονάλντο
Στις 5 Φεβρουαρίου γίνεται 32 ετών αλλά το σώμα και οι δυνάμεις του λένε ότι μπορεί φτάσει μέχρι τα 40 παίζοντας σαν ‘σκύλος’. Ενα θαύμα της φύσης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε τη σεζόν τραυματίας, παράσημο του σκληρού πολέμου στην Γαλλία, και παρότι όταν γύρισε δεν ήταν στο γνωστό level, δεν άργησε να επιστρέψει στην αγαπημένη του συνήθεια. Υστερα από μια χρονιά στην οποία κατέκτησε Champions League και Euro, τα 10 γκολ στην La Liga σίγουρα θα τον απογοητεύουν, όμως ο Πορτογάλος, γίνεται ξανά το ‘κτήνος’ που όλοι γνωρίζουν. Εστω και τελευταίος, είναι μέσα στη λίστα, έχοντας εκτός από τα γκολ στο πρωτάθλημα, 2 στο Champions League και 4 στο Παγκόσμιο Συλλόγων.

 

Τελευταία Νέα