Ποιος θα ακολουθήσει τα βήματα του Ρόσμπεργκ;

Νίκος Τσιώκος
Ποιος θα ακολουθήσει τα βήματα του Ρόσμπεργκ;

bet365

Υπάρχουν πολλοί γιοι πρωταθλητών και νικητών της Formula1, ή πιλότων που απλά πέρασαν από το σπορ, που δείχνουν πως έχουν το ταλέντο του πατέρα τους, όμως ποιος θα καταφέρει να ακολουθήσει τα βήματα του Νίκο Ρόσμπεργκ; Το G-Weekend Journal σας τους παρουσιάζει.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατάφερε να πετύχει ένα σπάνιο ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί μόλις μία φορά στην ιστορία της Formula1. Αυτό είναι να αναδειχθούν αμφότεροι πατέρας και γιος πρωταθλητές στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το έπραξαν οι Γκράχαμ και Ντέιμον Χιλ, τώρα το έχουν πράξει, πλέον, και οι Κέκε, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Με αφορμή, λοιπόν, την εξέλιξη αυτή, το G-Weekend Journal σας παρουσιάζει γιους πρωταθλητών ή νικητών της F1, ή ακόμα και κάποιων που πέρασαν απλά από το άθλημα, και κάνει μία εκτίμηση, όσο είναι δυνατόν, για το αν θα τους δούμε μία μέρα να τρέχουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως και να πετυχαίνουν ό,τι και οι πατεράδες τους ή και περισσότερα.

Μικ Σουμάχερ (γιος του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Μίκαελ Σουμάχερ)

Δεν είναι κι εύκολο να βγεις στην κοινωνία, όταν φέρεις το όνομα Σουμάχερ. Ο Μικ είναι γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1, Μίκαελ, και στην πρώτη του χρονιά σε ιταλική και γερμανική Formula4 έκλεψε ήδη τις εντυπώσεις με δέκα νίκες, που τον έφεραν στη δεύτερη θέση σε αμφότερα τα πρωταθλήματα. Αν θα καταφέρει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό; Στο χέρι του είναι και αν γίνει αυτό, τότε θα μπορέσει να πετύχει μια μέρα μεγάλα πράγματα και στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τζιουλιάνο Αλεζί (γιος του νικητή Γκραν Πρι της F1, Ζαν Αλεζί)

Ο Ζαν Αλεζί λατρεύτηκε πολύ από τους οπαδούς της Ferrari, γι' αυτό και ο γιος του Τζιουλιάνο έχει μπει στην ακαδημία οδηγών της (Ferrari Driver Academy). Ο 17χρονος ήρθε τέταρτος το 2015 στη γαλλική Formula4, ενώ αποδείχτηκε πιο δύσκολο το GP3 για εκείνον, αφού φέτος μάζεψε μόλις 1 βαθμό. Το αν θα πετύχει κάτι παραπάνω από τον πατέρα του θα το δείξει ο καιρός, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα τον δούμε στην F1, αν και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε κάτι τέτοιο.

Πέδρο Πικέ (γιος του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Νέλσον Πικέ)

Ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ δεν κατάφερε ό,τι και ο πατέρας του στη Formula1, όμως ο Βραζιλιάνος έχει κι άλλον γιο. Ο λόγος για τον 18χρονο Πέδρο, ο οποίος κατέκτησε δύο τίτλους στην F3 της χώρας του πριν περάσει στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί κυριάρχησε ο Λανς Στρολ, τον οποίο θα δούμε τη νέα σεζόν στη Williams, με τον Πέδρο να παίρνει μερικούς πόντους και να τερματίζει πίσω από τον γιο του Άντριαν Νιούι, Χάρισον, στη βαθμολογία.

Ορελιάν Πανίς (γιος του νικητή Γκραν Πρι της F1, Ολιβιέ Πανίς)

Η νίκη του Ολιβιέ Πανίς στο Μονακό το 1996 παραμένει η τελευταία που είδαμε από Γάλλο στην F1 και δεν αποκλείεται να εξακολουθήσει να είναι για πολύ καιρό. Ο γιος του, Ορελιάν, είναι 22 ετών, όμως έχει ξοδέψει αρκετά χρόνια στις μικρές κατηγορίες με μονοθέσια, ήταν μόλις πέμπτος στη Formula V8 3.5 φέτος και δεν έχει δείξει στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να τον φέρουν μία μέρα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως.

Γουίλ Πάλμερ (γιος του πρώην πιλότου της F1, Τζόναθαν Πάλμερ)

Ο Τζόναθαν Πάλμερ έχει ήδη τον έναν γιο του, τον Τζόλιον, στη Formula1, όμως δε θα τον χάλαγε να έχει και τον δεύτερο, τον Γουίλ. Μάλιστα, ήδη έχει κάνει δοκιμές με μονοθέσιο του αθλήματος, αφού έχει μπει στο τιμόνι της McLaren, ενώ έχει κερδίσει και το βραβείο BRDC από το Autosport, το οποίο ακολούθησε μία νικηφόρα σεζόν στη βρετανική F4 το 2015. Φέτος βρέθηκε στην ευρωπαϊκή Formula Renault 2.0, όπου είχε 1 νίκη και 2 πόντιουμ. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση αποτελεί ερωτηματικό αν θα τον δούμε μία μέρα στην F1.

Υπάρχει και η τρίτη γενιά

Πιέτρο Φιτιπάλντι (εγγονός του δις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Έμερσον Φιτιπάλντι)

Ωστόσο, υπάρχει και η τρίτη γενιά. Το όνομα Φιτιπάλντι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την F1. Βέβαια, όλοι θυμούνται τον Έμερσον, ο οποίος κατέκτησε δύο τίτλους, όμως έχουμε δει επίσης, τον θείο του Γουίλσον (35 εκκινήσεις), τον πρώτο του ξάδερφο Κρίστιαν (40 εκκινήσεις) και τον θείο του Μαξ Πάπις (6 εκκινήσεις).

Θα δούμε, λοιπόν, και τον εγγονό του, Πιέτρο; Αυτό είναι στο χέρι του, καθώς το 2014 ήταν πρωταθλητής στη BARC Formula Renault, όπως και πέρυσι στο MRF Challenge. Φέτος συμμετείχε στη Formula V8 3.5, με το φινάλε να τον βρίσκει με μία παρουσία στο βάθρο, ενώ στόχος του για την επόμενη χρονιά είναι να κατακτήσει τον τίτλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα