5 προτάσεις δώρου για παιδικό βιβλίο!

Μιχάλης Τσαμπάς
5 προτάσεις δώρου για παιδικό βιβλίο!

bet365

Παιδικό βιβλίο! Συνδυασμός χαράς, γνώσης και εικόνων. Η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα Μπακιρτζή μέσω του G-Weekend Journal κάνει τις προτάσεις της για ένα χρήσιμο δώρο Χριστουγέννων!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι πάντες θα ξεχυθούν στην αγορά για δώρα. Για μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, ηλεκτρονικά είδη έχουν ξεχωριστή θέση στην λίστα. Μήπως όμως ξεχνάμε κάτι που δεν χρειάζεται και το μεγαλύτερο βαλάντιο του κόσμου για να το αποκτήσεις και το σημαντικότερο είναι σε θέση να σε... ταξιδέψει. Ειδικά ένα παιδί.

Φυσικά αναφερόμαστε στο βιβλίο. Ένα υπέροχο, διαχρονικό δώρο που η μαγεία του δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Πείτε τα χρόνια σας πολλά χαρίζοντας το σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μέσω του Gazzetta Weekend Journal η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Ιωάννα Μπαμπέτα-Μπακιρτζή κάνει τις δικές της προτάσεις. Γράφει, προτείνει και αναλύει πέντε παιδικά βιβλία που αξίζουν την προσοχή σας!

Εσείς μπορείτε να τις διαβάσετε, να τις αξιολογήσετε και να βρεθείτε στο πιο κοντινό βιβλιοπωλείο για να βρείτε το δώρο που θα κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα!

ΕΙΧΕ ΑΠ’ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη

Εικονογράφηση: Έφη Λαδά

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Ήταν ένας βασιλιάς που είχε απ’ όλα και είχε πολλά. Χόρταινε, ξεδιψούσε, γελούσε, τραγουδούσε, χόρευε. Όμως μια μέρα είδε έναν εφιάλτη. Και τρόμαξε. Είναι πολλές οι φορές που οι εφιάλτες βγαίνουν αληθινοί. Δεν μίλησε σε κανέναν, ίσως γιατί έτσι θα παραδεχόταν τον φόβο του. Κι αυτό τον άλλαξε. Συγκέντρωσε όλα του τα υπάρχοντα σε ένα μεγάλο σακούλι που το κουβαλούσε παντού μαζί του. Κι είδε κι άλλους εφιάλτες... Ο φόβος τον έκανε κακό, τον έκανε μοναχικό.

Μια ιστορία παραμυθένια αλλά και πραγματική. Οι εικόνες μαγικές και ατμοσφαιρικές.

Στο τέλος ίσως να έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ίσως να έγινε κάποιο θαύμα και η χώρα να ξαναζωντάνεψε. Ας το ονειρευτούμε γιατί όπως και οι εφιάλτες, έτσι και τα όνειρα πολλές φορές βγαίνουν αληθινά. Στο χέρι μας είναι.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα σπίτι. Ένα σπίτι γεμάτο ζωή. Γέλια ακούγονταν στον κήπο του και τρεχαλητά στις σκάλες του. Τα πουλιά έφτιαχναν εκεί τις φωλιές τους κι οι γάτες γεννούσαν εκεί τα γατάκια τους. Μέχρι που το σπίτι έμεινε αδειανό. Ο κήπος μαράθηκε κι εκείνο μαράζωσε. Όπως παθαίνουν όλοι όσοι είναι μόνοι κι έρημοι. Ώσπου μια μέρα καλοκαιρινή, ένα αγόρι έσπρωξε την καγκελόπορτα του κήπου κι όλα άλλαξαν.

Μια ιστορία αλληγορική. Κι όχι μόνο. Μια ιστορία τρυφερή. Κι όχι μόνο.

Ρόδα είναι η ζωή και κύκλους κάνει. Πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία (μακάρι!) και πάντα φτιάχνουν τα πράγματα αν είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές. Η συγγραφέας παρέα με την εικονογράφο έφτιαξαν ένα βιβλίο που σε γλυκαίνει και σε παρηγορεί. Μια ιστορία παραμυθένια αλλά και αληθινή που την διαβάζεις αλλά και την αισθάνεσαι.

Ο ΚΑΡΛ, Ο ΦΡΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Συγγραφέας: Βασίλης Παπαθεοδώρου

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Όλα ξεκίνησαν πριν από πενήντα χρόνια, όταν ο Καρλ κρέμασε ένα κόκκινο αυγό στο δέντρο του κήπου. Η παράδοση συνεχίστηκε κι όχι μόνο το Πάσχα αλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Το δέντρο έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Κι ο εγγονός του ο μικρός Φριτς είναι αυτός που συνέχισε να φροντίζει το δέντρο. Και τι γίνεται, τελικά, όταν κάποιοι αρχίζουν να διεκδικούν ένα κόκκινο αυγό; Πότε εκείνο μοιάζει με πλανήτη, πότε με κρυστάλλινη μπάλα, με κόσμημα ή και με κεφτεδάκι. Όλα είναι θέμα οπτικής.

Μια ιστορία ευφάνταστη, χιουμοριστική κι εμπνευσμένη από ένα αληθινό αυγόδεντρο στη Γερμανία. Ο συγγραφέας θέτει ένα φιλοσοφικό ερώτημα: Τι μας κάνει τελικά ευτυχισμένους; Συνήθως τα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι δύσκολο να απαντηθούν. Στο συγκεκριμένο όμως η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Αρκεί να διαβάσουμε το κείμενο και να παρατηρήσουμε τις υπέροχες εικόνες. Κάπου εκεί κρύβεται κι η δική μας ευτυχία.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Μαργαρίτα έζησε μια περιπέτεια εκείνο το καλοκαίρι. Έτρωγε βύσσινα όταν ένας πελώριος βάτραχος πήδηξε πάνω της. Δεν ήθελε φιλιά, ο βάτραχος, για να γίνει πρίγκιπας. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια υπόσχεση. Κι αυτό που ζητούσε ήταν πολύ σημαντικό. Άλλωστε ο βάτραχος ήταν φύλακας σε ένα μουσείο. Στο Μουσείο των Υποσχέσεων. Και τι μουσείο περίεργο ήταν αυτό! Όταν το επισκέπτεται, η Μαργαρίτα, πολλά συμβαίνουν. Γιατί με μια υπόσχεση όλα κι όλοι μπορούν να αλλάξουν.

Μια ιστορία που μας θυμίζει όλες αυτές τις υποσχέσεις που κάπου, κάποτε δώσαμε στον εαυτό μας ή σε κάποιον άλλον. Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως όλα τα μουσεία μιλούν. Μιλούν στον καθένα διαφορετικά. Αυτό ακριβώς κάνει κι η συγγραφέας στους αναγνώστες. Τους μιλά.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη

Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ένα βιβλίο για τον Γρηγόρη. Ποιος είναι ο Γρηγόρης; Πρέπει να διαβάσετε τα γράμματα, ή μάλλον τις επιστολές που γράφει στον αδερφό του για να μάθετε.

Μια ιστορία χιουμοριστική και τόσο τρυφερή. Μαθαίνουμε για την Εβελίνα που δεν ξέρω αν την αγαπά, σίγουρα πάντως τον κάνει να καρδιοχτυπά. Τι κι αν είναι παιδί, συμβαίνουν πολλά στη ζωή του που πρέπει να αφηγηθεί.

Κι αυτό είναι το συγκινητικό, κάπου μέσα σε αυτές τις ιστορίες, ανακαλύπτεις κάτι από σένα. Κάτι από τη δική σου ζωή. Και τότε η καρδιά σφίγγεται γλυκά και χαμογελάς.

Οι εξαιρετικές εικόνες της Ράνιας Βαρβάκη είναι χιουμοριστικές αλλά με έναν αέρα νοσταλγίας.

Ένα βιβλίο που μας νοιάζει!

*Η Ιωάννα Μπαμπέτα-Μπακιρτζή σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παιδικά της βιβλία που έχουν εκδοθεί είναι: Η Μελίνα ντετέκτιβ, Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Πριγκιπικά γενέθλια, Ο βασιλιάς λύκος (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η Ζωή που περισσεύει... (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η νταντά μου, Μια κιθάρα και πολλές συγγνώμες (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Εύκολες ερωτήσεις, δύσκολες απαντήσεις (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Διακοπές στη βεράντα, Τα γουρουνάκια της ευτυχίας.

 

Τελευταία Νέα