Η Ελλάδα είναι... Magic παγκοσμίως!

Η Ελλάδα είναι... Magic παγκοσμίως!

bet365

Η Ελλάδα είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Magic και το Gazzetta Weekend Journal σε μυεί στον κόσμο που σε κάνει να χάνεσαι στη... μαγεία του με τον αρχηγός της Εθνικής, Βασίλη Χρονόπουλο να μας... αποκαλύπτει τα ξόρκια της επιτυχίας!

Τον προσεχή Μάρτιο η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Αναμφισβήτητα η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε θα χρειαστεί ουκ ολίγα... ξόρκια και μάγια για να καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αζάρ, Κουρτουά, Καράσκο, Λουκακού, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Μιραλάς και λοιποί αστέρες των «κόκκινων διαβόλων» μάς περιμένουν με... άγριες ορέξεις. Όπως αυτές που είχε η Εθνική μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μagic, που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Ρότερνταμ.

Η ελληνική αποστολή, κατάφερε να το... σηκώσει το τιμημένο και να αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου, κατατροπώνοντας με τα... μάγια της το Βέλγιο, σε ένα "σπορ" που ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένο. Ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Χρονόπουλος μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για τον άθλο αυτόν και μας... μυεί στο μαγικό κόσμο των καρτών, που περιέχουν ξόρκια, τέρατα και άλλα στοιχεία που συναντά κανείς σε κάποιο παραμύθι. Όπως αυτό που έζησαν οι τέσσερις παίκτες μας.

-Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Κόσμου στο Magic The Gathering! Θέλω να μας πεις δυο λόγια γι αυτό, κυρίως για τον κόσμο που δεν έχει επαφή με αυτό το αντικείμενο. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό που καταφέρατε; Πόσο σημαντικό και πως μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του; Βάλε μας λίγο στο κλίμα.

Αυτό που καταφέραμε σαν εθνική ομάδα ήταν αρκετά δύσκολο, όχι μόνο επειδή υπερκεράσαμε 72 άλλες χώρες που συμμετείχαν στο ίδιο τουρνουά αλλά κυρίως επειδή πολλές από τις άλλες χώρες είχαν στο ρόστερ τους επαγγελματίες παίκτες Magic, οι οποίοι είναι καλύτεροι από εμάς που είμαστε κατά βάση χομπίστες. Ήταν μια σημαντική επιτυχία που πιστεύω θα δώσει νέα πνοή στην ελληνική κοινότητα Magic The Gathering και θα προσελκύσει παράλληλα νέους παίκτες.

-Τι ακριβώς είναι το Magic The Gathering;

Το Μagic The Gathering είναι ένα παιχνίδι με συλλεκτικές κάρτες, όπου δύο παίκτες, ο καθένας με την τράπουλά του που έχει φτιάξει βάσει συγκεκριμένης στρατηγικής, έρχονται αντιμέτωποι με σκοπό μετά από ανταλλαγή ξορκιών, τεράτων και συνδυασμών να μηδενίσουν ο ένας τη ζωή του άλλου.

Το παιχνίδι αυτό παράγεται στην Αμερική, έχει χιλιάδες παίκτες, επαγγελματίες ή παίκτες που απλά κάνουν το χόμπι τους. Δεν θα έλεγα ότι αποτελεί μια φθηνή ενασχόληση αλλά πέρα από μια "γερή" αρχική επένδυση για να αγοράσει κάποιος κάποιες βασικές κάρτες, μετά γίνεται ολοένα και πιο προσιτό.

-Θέλω να μας πεις δυο λόγια για τους συμπαίκτες σου στην Εθνική. Μιλάμε για μια τετράδα, η οποία από την αρχή αυτού του ταξιδιού, προδιέθετε τον κόσμο που ασχολείται, για κάτι πολύ καλό. Πως φτάσαμε να μιλάμε για κατάκτηση της κορυφής;

Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι φέτος η σύνθεση της ομάδας αποτελείτο από 4 από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό στο μέτρο της βοήθειας που μπορούσε να παρέχει ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Προσωπικά από την αρχή πίστευα ότι μπορούσαμε να πάρουμε το κύπελλο και έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου ώστε να μεταλαμπαδεύσω αυτή την πίστη και αισιοδοξία. Οι συμπαίκτες μου, Πάνος Παπαδόπουλος, Πέτρος Τζιώτης και Νίκος Καπώνης έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά με αποκορύφωμα τον τελικό κόντρα στους Βέλγους.

-Στη διοργάνωση συμμετείχαν παραδοσιακά δυνατές ομάδες όπως Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία. Έχει αλλάξει η αντιμετώπιση των υπολοίπων απέναντι στην Ελλάδα, μετά τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις;

Πλέον η Ελλάδα είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη καθώς έχουμε την καλύτερη κατά μέσο όρο εμφάνιση ανά έτος από κάθε άλλη χώρα στα 5 έτη διοργάνωσης του Magic World Cup. Αυτό οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια των Ελλήνων παικτών που μπορεί ατομικά να μην ξεχωρίζουν και να φτάνουν τις επιδόσεις επαγγελματιών από χώρες μεγαθήρια όπως η Αμερική και η Ιαπωνία, αλλά όλοι μαζί κάνουμε θαύματα!

-Μπορεί να μιλάμε για ένα παιχνίδι, αλλά στο ανώτερο επίπεδο του, όπου είσαι εσύ και τα άλλα τρία παιδιά, χρειάζονται πολλές ώρες "δουλειάς" και εξάσκησης. Πως μπορείς και συνδυάζεις το Magic με την υπόλοιπη καθημερινότητα.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται, όπως άλλωστε και σε κάθε τομέα που θέλει κανείς να διακριθεί, μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση. Πολλές ώρες προπόνησης είτε online (Magic the Gathering Online) είτε με τη φυσική παρουσία μας σε κοινό μέρος καθώς και ατέλειωτη μελέτη άρθρων που δημοσιεύουν στο διαδίκτυο επαγγελματίες παίκτες του εξωτερικού. Αυτό πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπο με τις ποικίλες εργασιακές ή κοινωνικές μας υποχρεώσεις αλλά με σωστό προγραμματισμό, όλα επιτυγχάνονται. Προσωπικά, έχω σε πρώτη θέση τη δουλειά μου καθώς βγάζω τα προς το ζην ασκώντας μάχιμη δικηγορία και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που μου μένει προσπαθώ να “χωρέσω” μεταξύ των άλλων και το Magic. Όπως είπα, με σύνεση και μεθοδικότητα, όλα επιτυγχάνονται.

-Ποιες είναι οι δεξιότητες, οι οποίες αναπτύσσει παίζοντας κάποιος.

Χρειάζεται καθαρό μυαλό, γνώση αγγλικών, γρήγορη σκέψη και εκτίμηση της κάθε κατάστασης που συναντάει ο παίκτης σε κάθε ματς. Το παιχνίδι συνοψίζεται σε ένα παράγοντα παικτικής ικανότητας γύρω στο 70% και σε ένα παράγοντα τύχης γύρω στο 30%. Οποιοσδήποτε μάθει σχετικά καλά το παιχνίδι μπορεί να νικήσει αντίπαλο αρκετά καλύτερό του αν έχει την τύχη με το μέρος του!

-Σαν αρχηγός τις Εθνικής ομάδας, θέλω να μας πεις πόσο βοηθάει το Magic στη δύσκολη καθημερινότητα. Το προσφέρει σε αυτόν που θα το επιλέξει, ανάμεσα σε τόσα άλλα παιχνίδια;

Το γιατί να επιλέξει κάποιος νέος παίκτης που αναζητά ένα καινούργιο χόμπι το Magic είναι πολύ απλό. Είναι ένα παιχνίδι με τεράστια πολυμορφία, που δεν το βαριέσαι ποτέ και κυριότερο απ’ όλα σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις δωρεάν σε όλο τον κόσμο παίζοντάς το και παράλληλα διεκδικώντας μεγάλα χρηματικά έπαθλα! Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως το “μότο” του παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση είναι το “Play Magic, See the world”. Έχω ταξιδέψει αμέτρητες φορές για το παιχνίδι σε όλες σχεδόν της χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική, στην Αυστραλία, σύντομα και στην Ασία για να συνδυάσω παιχνίδι με τουρισμό και τις περισσότερες φορές μάλιστα με τα μεταφορικά έξοδα πληρωμένα από την εταιρία! Και σαν να μην έφθανε όλο αυτό έχω και αρκετές χιλιάδες δολάρια κέρδη τα τελευταία χρόνια από καλές θέσεις που καταλαμβάνω στην κατάταξη του εκάστοτε τουρνουά που συμμετέχω. Κι αν υπάρχουν άτομα που θεωρούν πως κάτι τέτοιο θέλει πολλά χρόνια προπόνησης και πολλά έξοδα για αγορά καρτών κλπ, κάνουν μεγάλο λάθος. Το παιχνίδι συνοψίζεται σε ένα παράγοντα παικτικής ικανότητας γύρω στο 70% και σε ένα παράγοντα τύχης γύρω στο 30%. Οποιοσδήποτε μάθει σχετικά καλά το παιχνίδι μπορεί να νικήσει αντίπαλο αρκετά καλύτερό του αν έχει την τύχη με το μέρος του!

-Αν και με την πρώτη γνωριμία το Magic The Gathering φαίνεται «περίεργο» , κυρίως στους γονείς, πες μας κάποιους λόγους που αξίζει ένα παιδί να ασχοληθεί μαζί του σε βάθος.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το παιχνίδι, μιας και διαδραματίζεται η όλη ιστορία σε έναν φανταστικό κόσμο, έχει κάρτες με τερατώδεις μορφές ή άλλες πάλι φαίνονται πολύ παιδικές, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που να κάνει τους γονείς να τρομάζουν ή να αποθαρρύνει μεγαλύτερους να παίζουν. Ο μέσος όρος ηλικίας ενός παίκτη Magic The Gathering είναι γύρω στα 25 με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι φοιτητές ή νέοι εργαζόμενοι. Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί μικρότεροι σε ηλικία παίκτες όπως και σαφώς μεγαλύτεροι αλλά επειδή το παιχνίδι απαιτεί πολύ καλή γνώση αγγλικών και καθαρό μυαλό, το ποσοστό αυτών των παικτών είναι σημαντικά δυσανάλογο. Σε κάθε όμως περίπτωση, δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο, καθώς όπως συμβαίνει και με κάθε παιχνίδι, μπορεί να γίνει εθιστικό, με αποτέλεσμα τη σπατάλη ατελείωτων ωρών και γι αυτό ειδικά στους μικρούς μας φίλους που εισέρχονται στο χώρο του Magic πρέπει οι γονείς τους να παρακολουθούν ώστε η ενασχόλησή τους με το παιχνίδι να γίνεται μέσα σε λογικό πλαίσιο.

- Που μπορεί να βρει «στέγη» κάποιος που θέλει να ξεκινήσει να παίζει; Υπάρχουν ειδικοί χώροι, μαγαζιά, που μπορεί κάποιος να παίξει Magic;

Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί ενεργά με το Magic The Gathering υπάρχουν πολλά καταστήματα στην Αθήνα αλλά και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενδεικτικά δε αναφέρω κάποιες ιστοσελίδες που μπορεί οποιοσδήποτε να αναζητήσει διευθύνσεις για μαγαζιά όπου εκτός από το να αγοράσει κάρτες μπορεί και να παίξει σε τουρνουά που διοργανώνονται σε αυτά σε εβδομαδιαία βάση: www.kaissa.gr, www.gamerift.eu, www.efantasy.gr, www.fantasy-shop.gr.

Και που 'σαι... Μέσι, ψάξου!

 

Τελευταία Νέα