Ο Άραγκορν της Σαν Λορέντζο! (pics&vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ο Άραγκορν της Σαν Λορέντζο! (pics&vids)

bet365

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και κρατάει την ίδια φλόγα από το 1968. Ο Βίγκο Μόρτενσεν είναι ο πιο πιστός οπαδός της Σαν Λορέντζο και το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει την σχέση-αγάπης του κινηματογραφικού Άραγκορν για την Σικλόν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούνε το όνομα του Βίγκο Μόρτενσεν το μυαλό τους πηγαίνει στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Στο παραμύθι του Τόλκιν ο Βίγκο αποτύπωσε τόσο μοναδικά τον Άραγκορν που θα μπορούσε για τα επόμενα χρόνια να έχει εξασφαλισμένους όλους τους ρόλους των μυθικών βασιλιάδων και ηρώων σε επικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Αντ' αυτού ο Βίγκο προτίμησε τον δύσκολο δρόμο. Δεν δίστασε να τσαλακώσει τον εαυτό του για χάρη της τέχνης παίζοντας ρόλους που άλλοι συνάδελφοί του θα απέρριπταν ασυζητητί. Όχι όμως και ο 58χρονος ηθοποιός ο οποίος μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και μέσα στο στάδιο Γκασόμετρο, στην θρυλική έδρα της Σαν Λορέντζο. Αν και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στην Αργεντινή με την Αμερικανίδα μητέρα του Γκρέις, τον Δανό πατέρα του Βίγκο, αλλά και τα αδέρφια του Γουόλτερ και Τσαρλς.

Ο Βίγκο έφυγε από το Μπουένος Άιρες σε ηλικία 11 ετών όταν οι γονείς του χώρισαν μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη. Η κίνηση αυτή όπως ήταν λογικό ήταν ένα σοκ για τον ίδιο αφού θα έπρεπε να αφήσει πίσω την κουλτούρα της Αργεντινής, το ποδόσφαιρο αλλά κυρίως την Σαν Λορέντζο την οποία λάτρεψε.

Το πάθος για την Σικλόν όμως ήταν δυνατότερο από κάθε εμπόδιο όπως θυμάται και ο ίδιος. «Μεγάλωσα ως Cuervo (ένα από τα προσωνύμια των οπαδών της ομάδας) και ακόμα θυμάμαι που άκουγα στο ραδιόφωνο την θρυλική ομάδα των Carasucias που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα το 1968».

Βάλε το δαχτυλίδι κι εξαφανίσου

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν χιλιάδες μίλια μακριά η αγάπη του για την ομάδα του Μποέδο μεγάλωνε. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία βρισκόταν στην Αργεντινή για να την παρακολουθήσει από κοντά ακόμα και αν αυτό τον έβαζε σε κίνδυνο.

«Αγωνιζόμασταν στο Ροζάριο κόντρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ 3-1 και στο τελευταίο δεκάλεπτο καταρρεύσαμε και δεχτήκαμε δύο γκολ. Αυτή η ισοπαλία μας κόστισε το πρωτάθλημα. Φορούσα την φανέλα της ομάδας και με την λήξη έπρεπε να επιστρέψω άμεσα στο Μπουένος Άιρες. Οι φίλοι μου, μου είπαν να κρύψω την φανέλα αφού μπορεί να δεχτώ επίθεση. Κι ενώ προχωρούσαμε στο δρόμο οπαδοί της Νιούελς μας αναγνώρισαν και άρχισαν να μας βρίζουν. Ένας μάλιστα από αυτούς, απευθυνόμενος σε μένα φώναξε: "Βάλε το δαχτυλίδι κι εξαφανίσου γαμ@@@". Το να κάνει αναφορά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και την ίδια ώρα να μου λέει να εξαφανιστώ και να με βρίσει το θεώρησα έξυπνο. Αμέσως γέλασα αλλά όταν είδα ότι ο οπαδός δεν είχε την ίδια αντίδραση και άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος μας είπα στον εαυτό μου: "Πάμε να φύγουμε γρήγορα πριν η κατάσταση ξεφύγει κι έχουμε πρόβλημα", είχε αναφέρει παλιότερα σε αμερικάνικη εκπομπή.


Πανικός για ένα γκολ στο αεροδρόμιο

Βέβαια, και ο ίδιος κάποιες φορές τυφλωμένος από την αγάπη του για την ομάδα ξέφευγε όπως θυμάται. Το Μάιο του 2012 βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ντάλε της Ουάσινγκτον. Κι ενώ περίμενε την πτήση του παρακολουθούσε στο λάπτοτ έναν κρίσιμο αγώνα της Σαν Λορέντζο η οποία τότε έδινε μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Όταν η Σικλόν σκόραρε ο Μόρτενσεν πετάχτηκε από την καρέκλα σαν να τον είχε χτυπήσει ρεύμα και με όλη του την δύναμη φώναξε ΓΚΟΟΟΟΛ και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί ανάμεσα στον κόσμο και στα πράγματα τους. «Φώναζα Πίπι (υποκοριστικό του Λεάντρο Ρομανιόλι) συνεχώς σε σημείο που οι δίπλα μου άρχισαν να φοβούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθε η ασφάλεια του αεροδρομίου για να με ηρεμήσει. Μάλιστα, ο ένας από τους αστυνομικούς με αυστηρό ύφος με ρώτησε: «Τι πρόβλημα έχετε Κύριε; Παρακαλώ ηρεμήστε», και στη συνέχεια μου ζήτησαν το διαβατήριο και το εισιτήριο. Προσπάθησα να τους εξηγήσω γιατί έκανα έτσι αλλά τους φάνηκε περίεργο με αποτέλεσμα να μου ζητήσουν να τους ακολουθήσω. Εκείνη την στιγμή ο διαιτητής είχε δείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις και προσπαθούσα με κάθε τρόπο να δω στο λαπτοπ αν έληξε το ματς. Είδα φευγαλέα το τελικό σκορ και ήθελα να φωνάξω με όλη την δύναμη ένα γνωστό σύνθημα, αλλά σκέφτηκα ότι αν το έκανα εκείνη την στιγμή ίσως να δημιουργούσα στον εαυτό μου μεγαλύτερο πρόβλημα».

Η Σαν Λορέντζο αποτελεί κυριολεκτικά αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή του Δανού σταρ ο οποίος έχει φτιάξει ένα πουκάμισο με τα χρώματα και το σήμα της ομάδας και το οποίο το φοράει κάτω από το σακάκι, ενώ προσπαθεί να μυήσει και άλλους διάσημους σε αυτή την τρέλα. Αξέχαστες είναι οι φωτογραφίες σε πρεμιέρα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών που σκεπάζει την Κέιτ Μπλάνσετ με την σημαία του συλλόγου, ενώ παλιότερα διατηρούσε και στήλη όπου έβγαζε τα εσώψυχά του για το τι συμβαίνει στην ομάδα.

Τα χρόνια έχουν περάσει οι κρόταφοι του Βίγκο γκριζάρισαν η Σαν Λορέντζο είναι πρόσφυγας στην ίδια της την πόλη και από τις μάχες του υποβιβασμού έφτασε να αγωνίζεται σε τελικούς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κάποια πράγματα για τον Βίγκο Μόρτενσεν είναι σαν το παλιό καλό κρασί, όσο παλιώνουν τόσο δυναμώνουν, έτσι και η αγάπη του για την Σικλόν παραμένει εκεί παντοτινή και προπαντός αληθινή.

Και όπως αναφέρει και ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των οπαδών της Σαν Λορέντζο:

Όπως κάθε χρόνο σε υποστηρίζω
Μας λένε άρρωστους και η μόνη γιατρειά είναι να σε ξαναδώ

Όπου και να πάω, πάντα θα είμαι δίπλα σου,
Είτε σωστό είτε λάθος, θα είμαι στο πλευρό σου,
Γιατί Σικλόν ποτέ δεν θα σε καταλάβουν

 

Τελευταία Νέα