Φαβορί ο Ολυμπιακός, ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες

Φαβορί ο Ολυμπιακός, ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τα νέα δεδομένα του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να είναι το μεγάλο φαβορί, ενώ περιμένει με ενδιαφέρον να δει πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής.

Η αλήθεια είναι πως κανονικά τώρα θα πρέπει να ξέραμε το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα και του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το φάιναλ-φορ του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς όμως και πάλι υπήρξε καθυστέρηση, μια καθυστέρηση που μακάρι να μην έχει να κάνει με σοβαρά θέματα που θα κάνει και πάλι αμφίβολη την επανέναρξη της Volley League.

Περιμένοντας τις εξελίξεις οι οποίες ελπίζουμε πως θα είναι θετικές, θα πάμε να δούμε πως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες μετά και απουσίες που θα έχουν οι τέσσερις ομάδες. Για την ακρίβεια οι τρεις, καθώς ο Ολυμπιακός θα είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις που θα παραταχθεί με όλους τους ξένους στην διάθεσή του. Αν θα ήθελα να διακινδυνέψω κάποια πρόβλεψη θα έβαζα τις ομάδες που είναι πιο κοντά στην κούπα με την εξής σειρά: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φοίνικας, ΠΑΟΚ και παρακάτω θα εξηγήσω το γιατί. Βέβαια πρώτα από όλα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε πρωτάθλημα ή αν τελικά όλο αυτό το διάστημα γράφουμε και κάνουμε αναλύσεις χωρίς κανέναν λόγο (δεν θα έδινα λίγες πιθανότητες στο να μην έχουμε πρωτάθλημα πάντως)...

ΠΑΟΚ: Κοιτάζουν τη νέα χρονιά

ΠΑΟΚ: Κοιτάζουν τη νέα χρονιά

Φοίνικας: Αν έμενε ο Γκονζάλες...

Φοίνικας: Αν έμενε ο Γκονζάλες...

Παναθηναϊκός: Σημαντικό το πλήγμα με Στάροβιτς

Παναθηναϊκός: Σημαντικό το πλήγμα με Στάροβιτς

Ολυμπιακός: Είναι το μεγάλο φαβορί

Ολυμπιακός: Είναι το μεγάλο φαβορί

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ουσιαστικά δεν την ενδιαφέρει το φάιναλ-φορ. Οι Θεσσαλονικείς θα κατέβουν χωρίς ξένο, εκτός αν γίνει η έκπληξη και αγωνιστεί ο Βαν ντε Ντρις και αυτό επειδή ο ίδιος ο Βέλγος θέλει να παίξει για να μην μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Οι Μάρσαλ και Αμπράο έμειναν σε Καναδά και Βραζιλία αντίστοιχα, ο Μπιέλιτσα δεν χρειάστηκε καν να έρθει από Σερβία, καθώς και λόγω ηλικίας μέχρι να επιστρέψει σε αγωνιστικό ρυθμό θα έχουν τελειώσει τα παιχνίδια.

Ο Κώστας Δεληκώστας θα κατεβάσει την ομάδα με ακραίους τους Σωτηρίου και τον Εφραιμίδη, διαγώνιο τον Αρμενάκη και κεντρικούς τους Χαραλαμπίδη και Γάτση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στον τελικό. Ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ ήδη ετοιμάζουν την επόμενη μέρα, καθώς από την αρχή είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα. Γι' αυτό άλλωστε δεν μπήκαν στην διαδικασία να προσπαθήσουν να φέρουν τους ξένους ξοδεύοντας και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα δοθεί για να γίνει ακόμα καλύτερο και πιο δυνατό το μπάτζετ της νέας χρονιάς.

Συνεχίζουμε με τον Φοίνικα την ομάδα που δυστυχώς για εκείνη πέφτει επάνω στον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Οι... πειρατές αν αντιμετώπιζαν τον ΠΑΟΚ θα ήταν φαβορί, αν έπαιζαν απέναντι στον Παναθηναϊκό θα είχαν πολλές πιθανότητες, αλλά κόντρα στους Πειραιώτες έχουν λιγοστές. Και η ομάδα του Γιάννη Ορφανού έχει απουσία, καθώς την τελευταία στιγμή ο Πέπε Γκονζάλες αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ωστόσο οι Μπουτσούγεβιτς, Στοΐλοβιτς και Στερν θα αγωνιστούν κανονικά, ενώ ο Μήλης στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει στον ρόλο του βασικού διαγώνιου.

Ουσιαστικά ο Φοίνικας θα στηριχθεί εκεί που στηρίχθηκε στην αρχή πριν την απόκτηση του Γκονζάλες. Στα άκρα του δηλαδή και στον Σλοβένο με τον Σέρβο. Κόντρα στον Ολυμπιακό είναι το αουτσάιντερ, αλλά είναι δεδομένο πως θα παλέψει και θα προσπαθήσει να δυσκολέψει όσο μπορεί τους Πειραιώτες. Μένει να δούμε αν ο Μήλης είναι αυτός που ουσιαστικά είχε κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά ή έχασε τον ρυθμό του από την στιγμή που κάθισε στον πάγκο. Θα ξαναπούμε πάντως πως αν ο αντίπαλος της ομάδας της Σύρου δεν ήταν οι «ερυθρόλευκοι» οι πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό θα ήταν μεγάλες.

Πάμε στο δεύτερο φαβορί, τον Παναθηναϊκό. Οι... πράσινοι ήταν αυτοί που πριν την διακοπή λόγω κορονοϊού έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το πιο όμορφο βόλεϊ. Πήραν το League Cup σε δύο εξαιρετικούς από πλευράς θεάματος τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και έδειχναν πως έχουν επιστρέψει για τα καλά, έτοιμοι να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τίτλους. Και αυτοί βέβαια θα έχουν το μεγάλο ερωτηματικό με το πως θα παρουσιαστούν μετά την τόσο μεγάλη και σημαντική απουσία που υπήρξε λόγω της πανδημίας, αλλά ξαναλέμε πως το ίδιο ισχύει και για τους τέσσερις αντιπάλους.

Το μεγάλο αυτή την στιγμή πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η απόφαση του Σάσα Στάροβιτς να μην κατέβει να αγωνιστεί επειδή φοβάται και τον κορονοϊό και πιθανό τραυματισμό. Ο Σέρβος διαγώνιος αφήνει ξεκρέμαστη την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις σε κάποιον γιατί φοβάται μια τέτοια πανδημία. Με την απουσία του αριστερόχειρα, στο «τριφύλλι» μένουν χωρίς διαγώνιο, μια θέση που θα πάρει οι Ράπτης (έχει παίξει στο παρελθόν εκεί) και ακραίοι θα είναι οι Τσάτσιτς (επιστρέφει μεσοβδόμαδα) και Ανδρεόπουλος. Αυτομάτως η ομάδα του Παναθηναϊκού πέφτει επίπεδο, καθώς χάνει σημαντικό γρανάζι της καλοκουρδισμένης πριν τον κορονοϊό μηχανής, ενώ η λογική μεταφορά του Ράπτη στην διαγώνιο, της στερεί λύσεις στα άκρα. Εν κατακλείδι οι «πράσινοι» είναι το φαβορί για να περάσουν τελικό, αλλά μετά θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν τον τίτλο.

Το ότι θα κατέβουν πλήρεις κάνει τους Πειραιώτες το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Από την στιγμή που οι Τερβαπόρτι, Φίνγκερ και Χουσάι πείστηκαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα (ο Γκέργκι δεν είχε φύγει από την χώρα μας), η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ θα αγωνιστεί χωρίς προβλήματα, κάτι που αυτόματα την ανεβάζει πιο ψηλά από τους αντιπάλους της που όλοι αντιμετωπίζουν είτε σοβαρά, είτε πολύ σοβαρά. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα έχει σχέση με την ομάδα προ της διακοπής, αλλά αυτό ισχύει και με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος.

Το μόνο ερώτημα που υπάρχει, είναι αν οι ξένοι που ήδη έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους και μιλάμε για τους Φίνγκερ και Τερβαπόρτι, θα αγωνιστούν στο 100% όταν ελλοχεύει και ο κίνδυνος τραυματισμού από την μεγάλη απραξία. Όμως από την άλλη μιλάμε για επαγγελματίες και λογικά θα κοιτάξουν το τώρα και όχι το μέλλον. Αυτά θα φανούν όμως στο τάραφλεξ και όσα λέμε και γράφουμε είναι εικασίες. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα που θα κατέβει στα παιχνίδια χωρίς την παραμικρή απουσία, κάτι που δεδομένα θα τον βοηθήσει και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά έναντι των αντιπάλων του. Είναι αυτή την στιγμή το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ενώ μην ξεχνάμε και το βάθος στο πάγκο. Αν δηλαδή ο Φίνγκερ θελήσει λίγο να προστατεύσει τον εαυτό του υπάρχει ο Ασπιώτης που άνετα λες πως είναι ο καλύτερος μετά τον Τσέχο, διαγώνιος του φάιναλ-φορ.