ΟΦΗ: «Το βόλεϊ πρέπει να επιστρέψει» (vid)

Gazzetta team
ΟΦΗ: «Το βόλεϊ πρέπει να επιστρέψει» (vid)

bet365

Το επαγγελματικό βόλει μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και το πρωτάθλημα της Volley League, να ολοκληρωθεί με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ Ακης Φλαούνας, σε συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι της ομάδας.

Το επαγγελματικό βόλει, σε αντίθεση με την Σούπερ Λιγκ 1 του ποδοσφαίρου και την Basket League, παραμένει στον...πάγο και οι ομάδες έχουν κατεβάσει ρολά, καθώς δεν μπορούν να κάνουν ούτε προπόνηση.

Το ίδιο και ο ΟΦΗ, με τον Ακη Φλαούνα να εκφράζει την ευχή "να γίνει σύντομα μια μερική άρση των μέτρων, ώστε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και όχι τους αγώνες. Να μπορέσουμε απο το νέο έτος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Σύμφωνα με τον τεχνικό του ΟΦΗ "το βόλει είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματική επαφή. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Υπάρχουν μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης, απο το βόλει. Πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα της Volley League
".

Για την κατάσταση, που επικρατεί στην ομάδα βόλει του ΟΦΗ αυτήν την εποχή, τονίζει πως "έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις. Οι αθλητές έχουν γυρίσει στα σπίτια τους και περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας. Περιμένουμε και εμείς σαν επαγγελματίες, να λειτουργήσουμε, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μιλάμε για επαγγελματίες που ζούν απο το βόλει. Δεν είναι μόνο οι προπονητές και οι αθλητές, είναι ένας κύκλος ανθρώπων γύρω απο αυτό, που ζει απο το άθλημα. Δεν σχεδιάστηκε καλά, η όλη η ιστορία. Ισως οι ευθύνες, είναι στην μέση. Η ουσία είναι πως ένας επαγγελματικός κλάδος έχει κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη, δεν συμβαίνει αυτό, που γίνεται στην Ελλάδα. Λειτουργεί έστω και με κάποια προβλήματα, αλλά με ασφάλεια".

Για τις εντολές που έχει δώσει στους παίκτες του, σε αυτό το διάστημα της διακοπής, επισημαίνει ότι "σε συνεργασία με το γυμναστή μου έχουμε στείλει προγράμματα για άθληση στο σπίτι. Η κατάσταση τους είναι δύσκολη, για τους αθλητές. Οχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, αλλά και σωματικά.
Υπάρχουν συνέπειες στο μυικό σύστημα του αθλητή, μέσα απο όλο αυτό. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 εβδομάδες προπόνησης οι αθλητές, για να επανέλθουν
".

Ο Ακης Φλαούνας, έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο για τα Χριστούγεννα. Οπως ανέφερε "θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους.

Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα για όλους. Απο αυτή τη δοκιμασία, να βγούμε όλοι πιο δυνατοί".

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

VOLLEY LEAGUE NEWS FEED