Ο απολογισμός του Αυγουλέα για την διοίκηση Γιαννακόπουλου

Ο απολογισμός του Αυγουλέα για την διοίκηση Γιαννακόπουλου

Gazzetta team
Ο απολογισμός του Αυγουλέα για την διοίκηση Γιαννακόπουλου

bet365

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Στέφανος Αυγουλέας, έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της ομάδας επί διοίκησης Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής για κάθε άθλημα:

«ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πρώτο πρωτάθλημα γενικής βαθμολογίας στην ιστορία του Συλλόγου και πρωτάθλημα Ελλάδας στους Έφηβους μετά το 1968. Παράλληλα η Άννα Σαλπιγγίδου έγραψε «ιστορία» κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, όπως και ο Θοδωρής Ιακωβίδης, που στέφθηκε χρυσός Μεσογειονίκης και διεκδικεί την είσοδο του στους Ολυμπιακούς αγώνες.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Το «τριφύλλι» αντί να παλεύει για την σωτηρία του επέστρεψε στους τίτλους με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ . Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και φέτος στη δεύτερη θέση ενώ έδωσε ρόλο βασικού σε νέα ταλέντα όπως ο Αλέξανδρος Ράπτης και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. Επίσης επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο ενώ φέτος διεκδικεί τον τίτλο στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια αποτελεί ξανά τον βασικό αιμοδότη και της Εθνικής ομάδας,Τέλος το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά το 1982 κατέκτησαν οι Έφηβοι του Δημήτρη Μαρκάκη, που ήταν και πρωταθλητές ΕΣΠΑΑΑ και τις δύο χρόνιες.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ταλάνιζε τον Ερασιτέχνη μέχρι να αναλάβει η διοίκηση Γιαννακόπουλου.

Πέρυσι η ομάδα επέστρεψε στην Α1 και φέτος πρωταγωνίστησε στη μεγάλη κατηγορία, θα διεκδικούσε το κάτι παραπάνω στα πλέι οφ τα οποία όμως διακόπηκαν λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον επέστρεψαν αθλήτριες του Συλλόγου σε Εθνικές ομάδες ενώ και οι ακαδημίες άρχισαν να παίρνουν ανεπίσημους τίτλους και σταδιακά έδειξαν ότι ανεβαίνουν επίπεδο.

ESPORTS

Το τμήμα επανήλθε στην αγωνιστική του δραστηριότητα και άρχισε να παίρνει μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Σε αυτή την διετία μια σπουδαία επιτυχία χάρισε στον Παναθηναϊκό, ο διεθνής καταδύτης, Νίκος Μόλβαλης που ήταν Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Νέων κατακτώντας την τέταρτη θέση. Ενώ το τμήμα καταδύσεων χάρισε στον σύλλογο τρεις Πανελλήνιους τίτλους.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το μεγάλο αστέρι του υγρού στίβου, Νόρα Δράκου αλλά και η Μαρίλεια Δρασίδου στέφθηκαν «χάλκινες» Μεσογειονίκες, γράφοντας νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. εΕπέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο κορυφαίος κολυμβητής, Ρωμανός Αλυφαντής ενώ τίτλους έφεραν και τα τμήματα Masters του Συλλόγου.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Η αθλήτρια του Συλλόγου Πηνελόπη Νίκα έγραψε ιστορία καθώς ήταν πρώτη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα laser run και τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser run στην πιο σημαντική επιτυχία αθλήτρια του Συλλόγου στο συγκεκριμένο άθλημα.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία από την Α2 που είχε πέσει ενώ ουσιαστικά το τριφύλλι αγωνιζόταν με τις νεάνιδες. Επιπλέον η ομάδα πέρασε στο φάιναλ φορ κυπέλλου και φέτος δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι άλλο καθώς διακόπηκαν οι διοργανώσεις. Τέλος τόσο οι Νεάνιδες όσο και οι Κορασίδες κατέκτησαν τα πρωταθλήματα ΕΣΚΑ.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες ενώ βρίσκεται στις 20 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου και είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα διεθνή μίτινγκ. Παράλληλα ο Σάββας Καββαδίας στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας

ΠΑΛΗ

Το τμήμα πάλης διέψευσε τους κινδυνολόγους, που έκαναν λόγω για διάλυση, και με τους Φάνη Αναγνώστου και Κωνσταντίνο Βουρδάνο στο «τιμόνι», συμμετείχε κανονικά στις διοργανώσεις με αρκετούς αθλητές, ενώ μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε και γυναίκα συμμετοχή. Μάλιστα στο πρόσφατο πρωτάθλημα ο ΠΑΟ κατέκτησε την τρίτη θέση με τους αθλητές του να κατακτούν ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στους άνδρες ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση δύο συνεχόμενες χρονιές με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Αγγελάκη να πρωταγωνιστούν στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα και να έχουν διεθνείς συμμετοχές. Παράλληλα οι γυναίκες κατάφεραν και επέστρεψαν και πάλι στη μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το τμήμα είχε συνεχείς παρουσίες σε αγώνες σε όλη την χώρα, όπου οι αθλητές πρωταγωνιστούν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και ανέβηκαν αρκετές φορές στο βάθρο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ

Η ομάδα έφτασε στους τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου πέρυσι ενώ φέτος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον το τμήμα αποτελεί βασικό αιμοδότη και της Εθνικής ομάδας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

ΠΟΛΟ

Δυστυχώς και αυτή η ομάδα του «τριφυλλιού» αγωνιζόταν στην Α2 λόγω οικονομικών προβλημάτων και έπειτα από την ανάληψη της διοίκησης Γιαννακόπουλου, επανήλθε στα μεγάλα σαλόνια όπου και παρέμεινε. Σε επίπεδο ακαδημιών ο ΠΑΟ αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη φορά μόλις στην ιστορία του σε Παίδες και Μίνι Παίδες.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Την πρώτη χρονιά ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε βασικό διεκδικητή του τίτλου ενώ τη δεύτερη χρονιά τα κλειδιά δόθηκαν στον Θοδωρή Ριτζάκη που ξεκίνησε να αναδιοργανώνει από την αρχή το τμήμα.

ΡΑΓΚΜΠΙ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τα ανεπίσημα τουρνουά της ΟΧΕ σε άνδρες και γυναίκες. Παράλληλα διοργάνωσε ένα εξαιρετικό τουρνουά ράγκμπι 7s στη Λεωφόρο ενώ αντιστοίχως συμμετείχε και σε τουρνουά στο εξωτερικό.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Τα «πράσινα πιστόλια» κατέκτησαν εξής Πανελλήνιους τίτλους: Στο ελεύθερο πιστόλι ανδρών (ομαδικό), στο πιστόλι στάνταρ (έφηβοι-ομαδικό), στο πιστόλι κεντρικής πυροδότησης ανδρών (ομαδικό)στο πιστόλι σπορ (έφηβοι-ομαδικό) και στο ελεύθερο πιστόλι (έφηβοι-ομαδικό),

ΣΤΙΒΟΣ

Ο δρομέας του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Γκελαούζος κατέκτησε, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ στην ομάδα προστέθηκε και η αθλήτρια του τριπλούν Βασιλική Ταχταρά. Ακόμα αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, και τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι το «τριφύλλι» θα επέστρεφε και στον στίβο.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Η ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα γενικής βαθμολογίας ξανά μετά 34 χρόνια. Στους άνδρες πήρε το Πρωτάθλημα Ελλάδας στο σύνθετο και το ατομικό τόξο. Στις γυναίκες κατέκτησε το Πρωτάθλημα στο ομαδικό, στο Ολυμπιακό τόξο και στο σύνθετο κλειστού και ανοιχτού χώρου. Ενώ το «τριφύλλι» έχει συμμετοχές όλων των ηλικιών σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό τον έκανε ο κ. Τάκης Τριαντόπουλος που ανέφερε «Εγώ είμαι τεχνοκράτης και το έργο που ανέλαβα πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολο και ήταν μεγάλη τιμή για μένα να βοηθήσω το σωματείο να αναλάβει τους στόχους.

Ένα μεγάλο χρέος δεν το ξέραμε που χρώσταγε το σωματείο. Δύο χρόνια μετά έχει εξοφληθεί πλήρως το δημόσιο και το ΙΚΑ και έχει μειωθεί το χρέος στις 300.000 ευρώ το οποίο πλέον είναι ρυθμισμένο και εύκολα διαχειρίσιμο.

Άρα καταφέραμε και να οργανώσουμε και να κάνουμε βιώσιμο το σωματείο. Το νομικό και το οικονομικό τμήμα έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις.

Έχω την χαρά και την τιμή να έχουμε ένα σωματείο το οποίο είναι βιώσιμο πλέον. Φυσικά σε όλο αυτό βοήθησε και ο κόσμος με την κάρτα φιλάθλου με μέλη κλπ. Καταφέραμε και κάναμε ένα μικρό θαύμα.

Θέλουμε να παραδώσουμε ένα σωματείο που να μπορεί να τρέξει μόνο του. Δεν ολοκληρώθηκε η χρονιά και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊος το σωματείο θα ήταν πιο καθαρό.

Ότι χρέος μένει πίσω πλέον είναι εντελώς διαχειρίσιμο και τα νούμερα έχουν δημοσιευτεί.

Η βοήθεια του κόσμου ήταν σημαντική θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα