Η ΕΣΑΠ έστειλε πρωτόκολλο αναφέροντας τεστ πριν τις προπονήσεις που ήδη ξεκίνησαν

Η ΕΣΑΠ έστειλε πρωτόκολλο αναφέροντας τεστ πριν τις προπονήσεις που ήδη ξεκίνησαν

bet365

Με τις προπονήσεις να έχουν ήδη αρχίσει, η ΕΣΑΠ έστειλε στις ομάδες πρωτόκολλο με το οποίο προτείνει να υπάρχουν τεστ πριν την έναρξή τους!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση των ομάδων για επανέναρξη της Volley League Ανδρών με τα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή, είχαμε αναφέρει πως σημαντικό βάρος θα πρέπει να πέσει στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο κορονοϊός άλλωστε δεν έχει φύγει, παραμένει το ίδιο επικίνδυνος και η υγεία είναι πάνω από όλα.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ΕΣΑΠ πιάστηκε αδιάβαστη και ίσως δεν περίμενε την πρόταση του Παναθηναϊκού για το φάιναλ-φορ στο ΟΑΚΑ. Αυτό φαίνεται και από το ότι δεν ήταν έτοιμη για σημαντικά θέματα όπως ξαναλέμε αυτό της υγείας των συμμετεχόντων στα ματς και δεν λέμε μόνο τους αθλητές.

Και λέμε πως δεν ήταν αν κρίνουμε πως χθες Πέμπτη στάλθηκε στις τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο φάιναλ-φορ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας) πρωτόκολλο το οποίο προτείνεται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις. Πρωτόκολλο που πρώτα θα πρέπει να επικυρωθεί από την ΓΓΑ και το οποίο προβλέπει τεστ για κορονοϊό πριν τις προπονήσεις. Θα πείτε και λογικά, πως η κίνηση αυτή ήταν σωστή.

Εννοείται πως ήταν σωστή, αλλά εντελώς καθυστερημένη, Δηλαδή δεν μπορεί να στέλνεται πρωτόκολλο σε ομάδες που να έχει μέσα και προτάσεις για τεστ του Covid-19 πριν τις προπονήσεις, περίπου δύο βδομάδες αφότου έχουν αρχίσει και ειδικά αυτή την βδομάδα διεξάγονται κανονικά με μπάλες. Αυτό δείχνει πως υπήρξε μια προχειρότητα με την διοργανώτρια αρχή να ήθελε και φυσικά να θέλει την επανέναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να είναι έτοιμη γιαυτό. Μένει να δούμε αν θα υπάρχουν αντιδράσεις από τους παίκτες ή αν πάνε και οι δύο πλευρές με χαμηλούς τόνους για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα το οποίο έχει περάσει από τα σαράντα κύματα.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα