Πρόταση ΕΣΑΠ για μειώσεις μπορεί να βάλει «φωτιά» στην επανέναρξη της Volley League

Πρόταση ΕΣΑΠ για μειώσεις μπορεί να βάλει «φωτιά» στην επανέναρξη της Volley League

bet365

Μείωση συμβολαίων που θα είναι 30% για τις έξι ομάδες που θα αγωνιστούν στην επανέναρξη και 20% σε αυτές που θα παλέψουν για τον τίτλο πρότεινε η ΕΣΑΠ, μια πρόταση που αναμένεται να ξεσηκώσει τους παίκτες βάζοντας ακόμα και «φωτιά» στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Και ενώ όλα βάδιζαν προς την έναρξη και πάλι της Volley League Ανδρών, μετά την διακοπή λόγω κορονοϊού μια πρόταση της ΕΣΑΠ στις ομάδες, είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα μέχρι και να θέσει σε κίνδυνο την διεξαγωγή του φάιναλ-φορ. Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πρότεινε στα μέλη της οριζόντιες περικοπές ύψους 30% στις ομάδες που δεν θα συνεχίσουν φέτος και μιλάμε για τις Κηφισιά, Ηρακλή, Παμβοχαϊκό, ΟΦΗ, Ελπίδα, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και 20% στους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα που θα παλέψουν για τον τίτλο.

Μια πρόταση που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις αν σκεφτούμε πως ο ΠΑΣΑΠ έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει οι παίκτες να πληρωθούν το 100% των συμβολαίων τους, ενώ ήδη υπήρξαν οι πρώτες αντιρρήσεις από τα μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου τον παικτών. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να έχουμε ότι και στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή η κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί πιθανές μειώσεις με τους αθλητές της, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κάνει ο Παναθηναϊκός και έχει επέλθει συμφωνία.

Μένει να δούμε αν τελικά υπάρξει θέμα λίγο πριν την έναρξη του φάιναλ-φορ και αν αμφότερες οι πλευρές θα τραβήξουν το σχοινί ή αν τελικά βρεθεί η χρυσή τομή και για τους δύο. Μια χρυσή τομή που θα έχει όσο γίνεται ικανοποιημένους εργοδότες και εργαζόμενους. Και τις ομάδες που θέλουν μειώσεις γιατί στο διάστημα αυτό δεν είχαν έσοδα και με τα προβλήματα στην οικονομία που άφησε ο κορονοϊός, δεν περιμένουν να έχουν και στο προσεχές μέλλον, αλλά και τους παίκτες που δεν θέλουν να χάσουν σημαντικό μέρος των έτσι και αλλιώς λιγοστών χρημάτων που παίρνουν. Σήμερα πάντως περιμένουμε αντίδραση από τον ΠΑΣΑΠ και έτσι θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για το αν η πρόταση της Δευτέρας μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα