Τσάτσιτς: Αποκτήθηκε για να ανεβάσει τον Παναθηναϊκό επίπεδο και στο League Cup το έκανε!

Φώτης Καρακούσης
Τσάτσιτς: Αποκτήθηκε για να ανεβάσει τον Παναθηναϊκό επίπεδο και στο League Cup το έκανε!

bet365

Όταν λίγες μέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον Βόγιν Τσάτσιτς ο στόχος ήταν ο Μαυροβούνιος να τον ανεβάσει επίπεδο και στα δύο ματς του League Cup φάνηκε πως μπορεί.

Build A Bet στο Ολυμπιακός - Άρσεναλ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έπαιζε ένα πραγματικά όμορφο βόλεϊ, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να είχε καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ωστόσο και τις δύο χρονιές το πρόβλημα ήταν το τρομερά μικρό ρόστερ, ειδικά πέρσι όπου χωρίς υπερβολή δεν υπήρχε παίκτης που να μπορεί να μπει και να σταθεί σε επίπεδο Volley League.

Φέτος αυτό άλλαξε στο κυρίως για να μην πούμε μόνο, στο κέντρο, με τους Ραγκέλ, Πελεκούδα και Πανταλέων να δημιουργούν την καλύτερη τριάδα στο πρωτάθλημα.

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ... ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ωστόσο έλειπε ο τέταρτος ξένος που θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο τους… πράσινους και να τους κάνει από ομάδα που παίζει ωραίο βόλεϊ, σε ομάδα που να μπορεί να διεκδικεί τίτλους. Ένας παίκτης που θα έπαιζε στα άκρα και δεν θα συμπλήρωνε απλά τους Ράπτη και Ανδρεόπουλο, αλλά θα ήταν αυτός από τον οποίο θα ξεκινούσε η ομάδα.

Φτάνοντας στα τέλη Ιανουαρίου και αφού ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν σταματούσε να λέει πως από φέτος η ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση, η διοίκηση και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε την απόφαση για να αποκτηθεί ένας ακραίος που να μπορεί να κάνει την διαφορά. Η αλήθεια είναι πως αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς ειδικά αυτή την μεταγραφική περίοδο οι καλοί παίκτες στην συγκεκριμένη θέση ήταν ελάχιστοι, κάτι που φάνηκε και στο πόσο δύσκολα βρήκε και ο ΠΑΟΚ.

Στο «τριφύλλι» αποφάσισαν να πάρουν ένα ρίσκο, αποκτώντας τον Βόγιν Τσάτσιτς. Και ήταν ρίσκο, όχι γιατί ο Μαυροβούνιος δεν είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, Άλλωστε με μια αναζήτηση στο τι έχει κάνει στην καριέρα του καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για παίκτη που στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε άνετα την διαφορά. Το ρίσκο πάρθηκε γιατί ο 30χρονος ακραίος είχε σχεδόν ένα χρόνο να αγωνιστεί, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον ώμο.

ΤΟ ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ

Αυτή η απουσία του από την ενεργό δράση φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια όπου ξεκίνησε λίγο μουδιασμένος, αλλά στους δύο τελικούς με τον Ολυμπιακό ο Μαυροβούνιος έδειξε γιατί ο τεχνικός των «πρασίνων» ήθελε τόσο να τον αποκτήσει. Στο Ρέντη με 12 πόντους, 3 κρισιμότατους άσους και πάρα πολλές άμυνες, συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει το 2-3 για τον Παναθηναϊκό. Αλλά ακόμα καλύτερος ήταν στον Άγιο Θωμά.

Στη ρεβάνς ξέροντας πως δεν θα είχε δίπλα του και τον Ράπτη που αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω ίωσης ο Τσάτσιτς είχε 22 με 18/30 επιθέσεις, κέρδισε πάλι 3 άσους και έκανε πράγματα για τα οποία αποκτήθηκε. Όταν ανακοινώθηκε στις 20 Ιανουαρίου γράφαμε πως ο είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και στις δύο ζώνες τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Να παίξει πολύ την πάιπ, να βγάλει άμυνες και να πάρει… σκοτωμένες μπάλες. Ακριβώς αυτό έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση του χρυσού σετ, όταν αρχικά έβγαλε την άμυνα σε επίθεση του Χουσάι και στην συνέχεια κάρφωσε και από την πάιπ.

Ο Μαυροβούνιος αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά και στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό την έκανε. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε όντως είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα και τους 22 πόντους να μην κερδίζει, είναι σημαντικό το ότι υπάρχει μια επιπλέον λύση στους «πράσινους». Ένα βάθος στον πάγκο που όταν θα κρίνονται τίτλοι θα παίξει το δικό του ξεχωριστό ρόλο

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα