Παναθηναϊκός: Το ότι επέστρεψε είναι πιο σημαντικό από το League Cup

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Το ότι επέστρεψε είναι πιο σημαντικό από το League Cup

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Ρέντη στον πρώτο τελικό του League Cup και δεν στέκεται καθόλου στο εσωτερικό τουρνουά, αλλά στο ότι οι «πράσινοι» έδειξαν πως επέστρεψαν για τα καλά.

Γουλβς - Λέστερ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Πραγματικά μετά από ένα τέτοιο ματς δεν ήξερα με τι να αρχίσω. Από την άλλη θα πείτε πως είναι εύκολο να αρχίσει κάποιος από όσα είδαμε στο τάραφλεξ του «Μελίνα Μερκούρη». Χωρίς καμία δόση υπερβολής είδαμε το καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι της τελευταίας πενταετίας. Ειδικά μετά το 2-0 του Ολυμπιακού, το θέαμα ήταν υψηλού επιπέδου. Είδαμε εξαιρετικές επιθέσεις, ανίκητα μπλοκ και κυρίως φοβερές άμυνες, με τα δύο λίμπερο, Ζήσης και Κοκκινάκης να δίνουν ρεσιτάλ σε αυτό τον τομέα.

Είδαμε τα δύο από τα τρία αυτά σετ να κρίνονται στον πόντο, να υπάρχει μεγάλη αγωνία, ένταση που σε κανένα σημείο δεν ξέφυγε και επίσης είδαμε και μία επική ανατροπή, με τους... πράσινους παρότι βρέθηκαν πίσω στα σετ με 2-0, να παίρνουν τη νίκη με 3-2 και μαζί το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ναι θα σας προλάβω γιατί με το δίκιο σας θα πείτε πως τόσα χρόνια κάνω λόγο για εσωτερικό τουρνουά και τώρα γράφω για το League Cup; Προσωπικά επιμένω πως δεν μιλάμε για διοργάνωση αλλά για εσωτερικό τουρνουά, που όπως αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ, μπορεί από του χρόνου να γίνει διοργάνωση. Όταν και αν γίνει, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε θα συνεχίζω να πιστεύω όσα έλεγα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αλλαγή και κωλοτούμπα όποιος και να το πάρει στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ένα παιχνίδι που όπως και το χθεσινό ήταν και είναι πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Οι… πράσινοι πέρασαν δύσκολα για μια δεκαετία. Το τμήμα αυτό βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή και όχι μόνο μία φορά. Με τα χρέη που εκτοξεύθηκαν την περίοδο του Κϊτσιου να είναι δυσβάσταχτα, υπήρξαν στιγμές που πραγματικά κανείς δεν ήξερε αν όντως θα βγει η χρονιά, αν το καλοκαίρι το τμήμα καταφέρει να φτιάξει ομάδα ή και να πάρει άδεια συμμετοχής.

Αυτά πλέον δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν και από την αφάνεια, οι «πράσινοι» κέρδισαν μέσα στο Ρέντη τον Ολυμπιακό και φώναξαν με όλη τους της δύναμη πως επέστρεψαν. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα League Cup και είναι σημαντικό συνολικά για το ελληνικό βόλεϊ και το ενδιαφέρον που θα υπάρξει στο πρωτάθλημά μας. Ένα πρωτάθλημα που από δύο ομάδων (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ) έχει γίνει σίγουρα τριών και όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος να μπει σφήνα και ο Φοίνικας. Τι άλλο δηλαδή θέλουμε όσοι αγαπάμε το άθλημα; Να βλέπουμε τέτοιες μάχες και να ξέρουμε πως για τους τίτλους θα παλέψουν όσο γίνεται περισσότερες ομάδες και ευτυχώς αυτό αρχίζει να φαίνεται από φέτος και στο Ρέντη και τον χθεσινό τελικό, φάνηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο.

Τώρα στα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα σετ έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην χώρα μας. Να… πυροβολεί από το σερβίς. Από την τελική γραμμή η ομάδα του Μουνιόθ έκανε πάρτι και το 2-0 ήρθε εύκολα, όχι μόνο από τους άσους, αλλά και γιατί κατάστρεψε εντελώς την υποδοχή του Παναθηναϊκού. Έτσι το 25-21 και στα δύο αυτά σετ φάνταζε μικρό αναφορικά με τα όσα βλέπαμε από τις δύο ομάδες. Στο διάστημα αυτό οι Φίνγκερ και Γκέργκι ήταν ανίκητοι, ενώ και ο Χουσάι τελείωνε κάθε δύσκολη μπαλιά.

Εκεί είναι που ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έκανε την κίνηση ματ στον αντίπαλό του. Έβαλε ως δίδυμο στα άκρα τον Τσάτσιτς με τον Ράπτη, αλλάζοντας το ματς. Με τους συγκεκριμένους ακραίους και έφτιαξε η υποδοχή και επιθετικά οι «πράσινοι» ανέβηκαν επίπεδο. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως υπήρξε τεράστια άνοδος στο σερβίς, σε σημείο που στο τέλος οι άσοι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι να είναι περισσότεροι από τους γηπεδούχους (9-10).

Το δύσκολο σερβίς του «τριφυλλιού» δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό και τον Τερβαπόρτι με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει σε αυτή την εξαιρετικά μεγάλη ανατροπή. Εξαιρετικά μεγάλη κυρίως για την ψυχολογία και την ίδια την ομάδα που βλέπει πως μπορεί να πετύχει πράγματα. Να διεκδικήσει τίτλους δηλαδή και πως πλέον δεν είναι ο φτωχός συγγενής της Λίγκας. Αυτό όπως ανέφερα και στο ξεκίνημα είναι το πιο σημαντικό από όλα και θα φανεί στο πρωτάθλημα όπου αναμένεται να χαρούμε βόλεϊ όπως το χθεσινό και γιατί όχι και ακόμα καλύτερο…

ΥΓ: Όσον αφορά τη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, καθώς είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να τον νικήσει δύο φορές σε μία βδομάδα. Ναι θα το παλέψει όπως και στο Ρέντη, αλλά οι Πειραιώτες είναι ένα έστω και μισό βήμα πιο μπροστά και μακάρι να δούμε το ίδιο υψηλού επιπέδου θέαμα.

ΥΓ1: Σε κακή μέρα ο Μουνιόθ χθες. Ειδικά αυτή η διπλή αλλαγή στο τέλος του τρίτου σετ ήταν εντελώς αχρείαστη. Έχεις έναν Φίνγκερ σε εξαιρετική βραδιά και βάζεις τον Ασπιώτη; Και δεν είναι που ο Έλληνας διαγώνιος δέχθηκε μπλοκ από τον Τσάτσιτς, είναι η λογική του ότι στα δύσκολα, όταν κρίνονται τα σετ, πρέπει να έχεις τα μεγάλα σου όπλα μέσα και ειδικά τον διαγώνιο.

ΥΓ2: Για την φάση του τέταρτου σετ και επειδή χθες έγραψα μπλογκ για διαιτησία θα αναφέρω δύο πράγματα. Στα δικά μου μάτια και παρότι όντως ήταν δύσκολη φάση, νομίζω πως δεν βρήκε η μπάλα στο μπλοκ, κάτι που νόμιζε και ο Ράπτης αν δούμε την αντίδραση του μικρού μόλις ζητήθηκε video check. Αλλά τουλάχιστον την είδαμε από την τηλεόραση, ενώ στις γυναίκες επειδή ο επόπτης ήταν μπροστά στις κάμερες δεν είδαμε τίποτα.

ΥΓ3: Η συνεισφορά του Τσάτσιτς στη νίκη του Παναθηναϊκού περισσότερο από τους 12 πόντους και τους 3 άσους ήταν το κρίσιμο μπλοκ στο τρίτο σετ, αλλά και οι εξαιρετικές άμυνες που έβγαλε. Ο Μαυροβούνιος μπήκε νωθρά, έκανε πολλά λάθη στην υποδοχή, αλλά όσο ανέβαζε ρυθμό ανέβαιναν μαζί του και οι… πράσινοι, όπως πρέπει να γίνεται με τους μεγάλους παίκτες. Και ο Τσάτσιτς είναι.

ΥΓ4: Τεράστιος ο Φίνγκερ, στην μέρα του πραγματικά είναι τρομερά δύσκολο να τον σταματήσεις, αλλά σε σχέση με τον Σμιτ η διαφορά είναι μία. Ο Καναδός μπορεί σε ένα ματς να είχε και 0/10, αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» θα τις περνούσε όλες. Και Τσέχος πήγε να πάρει μόνος του ντέρμπι, αλλά την σιγουριά που σου έβγαζε ο Σμιτ δεν στην βγάζει.

ΥΓ5: Είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει έτσι δεν θα μείνει στην χώρα μας και σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για την Εθνική του Ράπτη. Ο μικρός έχει απίστευτα προσόντα και το σημαντικό είναι πως τα δείχνει σε μεγάλα παιχνίδια.

ΥΓ6: Ο Στάροβιτς στο ντέρμπι ήταν αυτό που ήθελε ο Ανδρεόπουλος όταν τον απέκτησε. Και 20 πόντους κέρδισε και λάθη δεν έκανε. Το ποσοστό του ήταν κάτω από 50%, αλλά έχουμε εξηγήσει σε άλλο μπλογκ γιατί αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τον έμπειρο προπονητή, από την στιγμή που Σέρβος βοηθάει σε συγκεκριμένους τομείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...