Με Τσάτσιτς ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει διεκδικητής τίτλων

Με Τσάτσιτς ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει διεκδικητής τίτλων

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Με Τσάτσιτς ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει διεκδικητής τίτλων

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού με την απόκτηση του Βόγιαν Τσάτσιτς και εξηγεί πως αυτή μεταγραφή μπορεί να τον μετατρέψει σε διεκδικητή τίτλων.

Ζενίτ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Εδώ και χρόνια έχουμε συνηθίσει με ελάχιστες εξαιρέσεις να έχουμε ένα πρωτάθλημα ουσιαστικά δύο ομάδων. Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με τους «ασπρόμαυρους» μονοπωλούν τους τίτλους. Κάτι ανάλογο φαινόταν πως θα έχουμε και φέτος, παρότι ο Παναθηναϊκός είχε δείξει και κόντρα στους Πειραιώτες όπου έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 και κόντρα στους Θεσσαλονικείς όπου νίκησε αυτή την φορά επίσης με 3-2, πως μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.

Ωστόσο παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι και στους δύο, η αίσθηση που υπήρχε για τους «πράσινους» ήταν πως έλειπε κάτι, ένας παίκτης που θα τους βοηθούσε να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ένας παίκτης που θα τους ανέβαζε επίπεδο και από δύσκολους αντιπάλους για κάθε ομάδα, θα τους έκανε διεκδικητές τίτλων.

Αυτός ο παίκτης τελικά φαίνεται να αποκτήθηκε και φυσικά αναφέρομαι στον Βόγιν Τσάτσιτς. Ο Μαυροβούνιος ακραίος είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Ένας βολεϊμπολίστας που στα 30 του έρχεται στην χώρα μας με πλούσιο βιογραφικό, όντας αρχηγός στην Εθνική του από τα 24 και έχοντας ήδη παίξει σε δυνατά πρωταθλήματα όπως αυτό της Γαλλίας και την Τουρκίας, είναι δηλαδή σε μια ηλικία που έρχεται στην χώρα μας για να αγωνιστεί και να συνεχίσει την καριέρα του και όχι να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα.

Ένας παίκτης που θυμίζει πολύ τον Χουσάι του Ολυμπιακού. Δηλαδή είναι πολύ καλός επιθετικά και ειδικά στις «σκοτωμένες» όπως λέμε μπάλες, πολύ καλός στο σερβίς, αλλά και στο μπλοκ καθώς είναι 2.02, ενώ και την υποδοχή δεν την λες και «αχίλλειος πτέρνα» του. Ένας ολοκληρωμένος παίκτης που ειδικά για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου δύσκολα βρίσκονται καλοί ακραίοι, θεωρείται καλή (το λιγότερο) λύση για μια ελληνική ομάδα που θέλει και να ενισχυθεί, αλλά και να μην ξεφύγει απίστευτα στο μπάτζετ της.

Με τον Τσάτσιτς ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα έχει την ευχέρεια να μπορεί να έχει τρία διαφορετικά σχήματα. Να παίζει με τον Μαυροβούνιο και το Ράπτη στα άκρα, τον Μαυροβούνιο και το Ανδρεόπουλο στα άκρα, αλλά ακόμα και τους δύο τελευταίους και τον Ράπτη ως διαγώνιο, ειδικά τις στιγμές που ο Στάροβιτς δεν βρίσκεται και στην καλύτερη μέρα του, όπως ας πούμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως θα υπάρχει μια αλλαγή που θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του «τριφυλλιού» μέσα στο παιχνίδι, κάτι που μέχρι τώρα σίγουρα δεν υπήρχε.

Θα πείτε πως ένας παίκτης κάνει τόσο μεγάλη διαφορά; Κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο, αλλά το ότι σε μία ήδη καλή ομάδα που είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ και 2 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, προκειμένου να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους δύο μεγάλους αντιπάλους της. Να μπορέσει δηλαδή να την κάνει ισάξια διεκδικήτρια τίτλων.

Επειδή πάντως το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, δεν θα μπορούσε να μην είχε και η κίνηση αυτή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουμε να δούμε δύο πράγματα. Αρχικά αν η απόκτηση του Τσάτσις χαλάσει την χημεία μιας ομάδας που η χημεία ήταν το βασικό της όπλο τα δύο τελευταία χρόνια. Μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που στα περισσότερα παιχνίδια έπαιζε ωραίο βόλεϊ. Ένα άλλο ερωτηματικό, είναι το αν το «πρέπει» που μπαίνει πλέον στην διεκδίκηση τίτλων, φέρει μαζί του και το άγχος που σίγουρα δεν υπήρχε.

Από την άλλη όμως αν θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω, το «πρέπει» είναι αναγκαίο. Και στις δύο περιπτώσεις ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα έχει πολύ δουλειά να κάνει και στο θέμα της «χημείας» της ομάδας, αλλά στο ότι πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει να παλέψει για τίτλους και δεν του φτάνει μια είσοδος στην τετράδα. Όσοι πάντως αγαπάνε το βόλεϊ μόνο ικανοποιημένοι μπορεί να είναι από τέτοιες κινήσεις, καθώς βλέπουν το πρωτάθλημα να είναι τριών ομάδων και γιατί όχι και τεσσάρων αν βάλουμε μέσα και τον Φοίνικα που με Γκονζάλες αντί Μήλη ανεβαίνει επίσης επίπεδο.

Ας χαρούμε τον δεύτερο γύρο και φυσικά μην ξεχνάμε πως έχουμε ακόμα μία βδομάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να δούμε ακόμα...

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα αποκτήσει ακραίο στη θέση του Ιλίνιχ. Στον Ρώσο αν δεν είχε το θέμα με το λουμπάγκο πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα είχε δοθεί ευκαιρία, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

ΥΓ1: Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε όλοι την αντίδραση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δείχνουν σαν να περιμένουν να δουν πρώτα τις κινήσεις του ΠΑΟΚ και μετά να κάνουν τη δική τους. Μια κίνηση που αν γίνει θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε αν θα είναι στα άκρα (αντικατάσταση Γκέργκι) ή στην διαγώνιο (επιστροφή Σμιτ). Προσωπικά πιστεύω πως θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην γίνει αλλαγή στο ρόστερ.

ΥΓ2: Από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε ο Τσάτσιτς, υπήρξαν και ανησυχίες για τον τραυματισμό του στον ώμο. Ο Μαυροβούνιος όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα δεν έκανε εγχείρηση, αλλά αυτό είχε κάνει και ο Γιορντάνοφ που έβγαλε την χρονιά χωρίς πρόβλημα. Εξετάσεις άλλωστε έγιναν αλλά από την άλλη για να είμαστε σωστοί έπρεπε να αναφερθεί αυτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...