Ασήμαντο τουρνουά, σημαντική η πρόκριση για Παναθηναϊκό...

Ασήμαντο τουρνουά, σημαντική η πρόκριση για Παναθηναϊκό...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ασήμαντο τουρνουά, σημαντική η πρόκριση για Παναθηναϊκό...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του League Cup και εξηγεί γιατί είναι σημαντική παρότι το τουρνουά (όχι διοργάνωση), είναι ασήμαντο.

Η αλήθεια είναι πως από αυτό εδώ το μπλογκ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γραφτεί πράγματα για το League Cup, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ως ευκαιρία για παιχνίδια των ομάδων την εποχή που είχαν αγώνες οι Εθνικές, πέρασε από χίλια κύματα, απαξιώθηκε εντελώς και έφτασε στο σημείο να λέγεται εσωτερικό τουρνουά και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ. Προσωπικά δεν παίρνω πίσω το παραμικρό από ό,τι έχει γραφτεί, απλά παρακάτω θα γίνει αναφορά στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό και το γιατί είναι σημαντική, παρότι ξαναλέω πως το τουρνουά είναι ασήμαντο.

Οι «πράσινοι» για πολλά χρόνια βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φτάνοντας στο σημείο να παλεύουν στα πλέι άουτ για την σωτηρία τους, με τα οικονομικά προβλήματα να είναι η «θηλιά στο λαιμό» του ανδρικού βόλεϊ του «τριφυλλιού». Ακόμα και τις χρονιές που και με την παλιά διοίκηση που πάλεψε όσο μπορούσε και ακόμα περισσότερο, είχαν φτιάξει πολλή καλή ομάδα, όπως τότε με Πρωτοψάλτη, το συγκεκριμένο τμήμα δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Τι είναι το βήμα παραπάνω; Να βρεθεί σε έναν τελικό, να μπει και πάλι στην διαδικασία του να διεκδικείς έναν τίτλο, όσο σημαντικός ή και ασήμαντος είναι αυτός.

Πέρσι έγινε μια ακόμα προσπάθεια η ομάδα να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο, μια προσπάθεια που στο Κύπελλο λόγω και της κλήρωσης με ΠΑΟΚ δεν πέτυχε, ενώ στο πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια ήταν πετυχημένη η τρίτη θέση, που ωστόσο την χάλασε ο αποκλεισμός από την Κηφισιά στα πλέι οφ. Συνολικά δηλαδή θα λέγαμε πως το ποτήρι δεν ήταν ούτε μισογεμάτο, αλλά ούτε φυσικά και μισοάδειο.

Και πάλι όμως έμεινε μια πικρή γεύση της απουσίας από έναν τελικό ή ένα φάιναλ φορ. Της απουσίας από αγώνα που θα κρίνει έναν τίτλο, κάτι που για τον Παναθηναϊκό είναι λογικό να είναι ο σκοπός και όχι η έκπληξη όταν και αν έρχεται. Ακριβώς γι' αυτό είναι σημαντική η χθεσινή πρόκριση και για τίποτα παραπάνω. Οι... πράσινοι θα μπουν και πάλι στην διαδικασία να διεκδικήσουν κάτι, να φωνάξουν πως επέστρεψαν και κυρίως να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου που στο κάτω-κάτω είναι και οι δύο μοναδικές διοργανώσεις που υπάρχουν στην χώρα μας.

Μέχρι όμως τους τελικούς είτε με Ολυμπιακό, είτε με ΠΑΟΚ (τελικούς και όχι τελικό γιατί και εκεί κάτι σωστό ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε), ας μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα στην Σύρο. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε άνετα την πρόκριση κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ, γιατί έμαθε από τα λάθη του αγώνα του πρωταθλήματος. Εκεί ο Φοίνικας νίκησε με 3-0 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με τους... πράσινους να δίνουν το βάρος στους ακραίους (Στερν και Στοΐλοβιτς) και να τους κάνει την ζημιά ο Μήλης.

Στα επόμενα δύο παιχνίδια για το League Cup, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» διάβασε ακόμα καλύτερα τον αντίπαλο και πήρε μια νίκη με 3-1 και μια πρόκριση που άνετα θα ερχόταν και με νίκη αν δεν έκανε τις αλλαγές. Αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό σημαντικό στοιχείο με τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Πως ο Παναθηναϊκός εκτός της πρόκρισης σε τελικό μετά από χρόνια, έβγαλε αντίδραση μετά από ήττα.

Αυτή την αντίδραση πρέπει να κρατήσει, όπως και την πρόκριση αρκεί φυσικά όσον αφορά το δεύτερο να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Το League Cup για να το ξεκαθαρίσουμε δεν είναι και επίσημα με ανακοίνωση της ΕΣΑΠ διοργάνωση, αλλά εσωτερικό τουρνουά και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και τίποτα παραπάνω. Αν τα καταφέρει τότε αυτή η πρόκριση θα είναι πολύ πιο σημαντική, αν όχι θα κρατήσει μόνο την συμμετοχή σε τελικό και τίποτα άλλο.

ΥΓ: Πραγματικά μην αρχίσετε πάλι να βλέπετε φαντάσματα, έχετε κουράσει. Συνεχίζω να μην θεωρώ διοργάνωση το League Cup, για την ακρίβεια όχι εγώ, αλλά και η ίδια η ΕΣΑΠ που έχει γράψει πως είναι εσωτερικό τουρνουά. Το ξεκαθαρίζω για να σας προλάβω γιατί και πάλι θα αρχίσετε τα δικά σας. Και γι' αυτό γράφω για την πρόκριση στον τελικό και δεν πρόκειται να αναφερθώ στην ομάδα που θα το κατακτήσει όποια και αν είναι αυτή.

ΥΓ1: Γράφω μπλογκ για το βόλεϊ και την απόκτηση του Φαν Ντάικ από τον ΠΑΟΚ και την ηρεμία που πρέπει να επιστρέψει στον «δικέφαλο του βορρά» μετά τα όσα έγιναν με τους Κουβανούς και ένας γίγαντας μου την έλεγε επειδή δεν σχολίασα την διαιτησία στο ντέρμπι του ποδοσφαίρου. Πραγματικά κάποιοι έχετε ξεφύγει εντελώς, δεν ξέρετε ούτε τι διαβάζετε, ούτε τι σχολιάζετε...

ΥΓ2: Επειδή το μπλογκ γράφεται λίγη ώρα πριν το ντέρμπι στην Πυλαία, μακάρι να μην γίνει το παραμικρό και την πληρώσει και πάλι το βολεάκι για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...