Αλήθεια τώρα, έχετε όρεξη για βόλεϊ;

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Αλήθεια τώρα, έχετε όρεξη για βόλεϊ;

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το νέο πρωτάθλημα που λογικά θα αρχίσει το Νοέμβρη και αναρωτιέται αν υπάρχουν ακόμα φίλοι του αθλήματος που έχουν όρεξη για βόλεϊ.

Η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι περισσότεροι φίλοι του αθλήματος χορτάσαμε βόλεϊ. Με τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, όπου είχαμε και ελληνικές πετυχημένες συμμετοχές, με μεγάλα παιχνίδια στις μάχες για τα μετάλλια και γεμάτα γήπεδα κυρίως σε Λιουμπλιάνα και Παρίσι, το χαρήκαμε και με το παραπάνω.

Μερικοί βέβαια δεν μείναμε εκεί, καθώς υπάρχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου και πάλι το θέαμα είναι εξαιρετικό αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως το βόλεϊ σε τέτοιο επίπεδο είναι ένα άκρως θεαματικό άθλημα.

Στο ίδιο διάστημα που χαιρόμασταν τα παιδιά του Ανδρεόπουλου, τους Σλοβένους και τους εντυπωσιακούς Σέρβους, αλλά και Σέρβες, είχαμε και τα τραγελαφικά που γίνονταν εντός συνόρων. Σε ένα καλοκαίρι στο οποίο κανείς δεν ήξερε όχι μόνο το πότε θα γίνει το νέο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και με πόσες και ποιες ομάδες. Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν το ξέραμε, αλλά ουσιαστικά το μάθαμε την περασμένη Παρασκευή. Ναι δεν είναι απίστευτο, ενώ αρχικά το πρωτάθλημα ήταν να αρχίσει στις 19 Οκτωβρίου, μετά πήγε στις 26, το πόσες ομάδες θα συμμετέχουν το μάθαμε στις 11 του μήνα!

Την ίδια μέρα μάθαμε πως τελικά θα αρχίσει στις 2 Νοεμβρίου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και πως 26-28 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί (μην το χάσουμε) και το πολύπαθο League Cup. Μέχρι να φτάσουμε όμως στις αποφάσεις, διαβάζαμε και μαθαίναμε για σχέδια που υπήρξαν για πρωτάθλημα ακόμα και με επτά ομάδες. Ναι δεν κάνουμε λάθος, υπήρξε και αυτό το τρομακτικό σενάριο. Διαβάζαμε ανακοινώσεις ομάδων που τα έχωναν στους πρώην παίκτες τους, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα χρήματα που τους χρωστούσαν.

Διαβάζαμε δηλώσεις παραγόντων που ήθελαν το πρωτάθλημα να γίνει ερασιτεχνικό μήπως και γλιτώσουν τα χρήματα που οφείλουν και όχι μόνο σε αθλητές, ενώ μαθαίναμε πως την μία ημέρα η μία ομάδα αποχωρούσε, την άλλη η άλλη και πάει λέγοντας. Και όλο αυτό κράτησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι, μέχρι να φτάσουμε στην Παρασκευή.

Και θα πείτε πως επειδή πριν τρεις μέρες πάρθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, όλα λύθηκαν; Όχι βέβαια. Για την ακρίβεια τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Αρχικά περιμένουμε να δούμε τι ρόστερ θα κατεβάσουν οι Ηρακλής, Παμβοχαϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης που κατάφεραν την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα. Αν είναι ανταγωνιστικές ομάδες θα βοηθήσουν την Λίγκα, σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουν την εικόνα του πρωταθλήματος ακόμα πιο άσχημη.

Μετά περιμένουμε να δούμε, αν τελικά θα μπορούμε να βλέπουμε τους αγώνες και πόσους, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τηλεοπτική κάλυψη, ενώ δεν συζητάμε καν το ότι δεν υπάρχει κεντρικός χορηγός. Ουσιαστικά αυτό το καλοκαίρι δεν έγιναν βήματα, αλλά άλματα προς τα πίσω και γι' αυτά τα βήματα φταίνε όλες οι ομάδες. Όσο δεν θέλουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της ΕΣΑΠ, δεν δικαιούνται στην πρώτη δυσκολία να βγάζουν κραυγές απελπισίας.

Συνολικά όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται και χωρίς καμία δόση υπερβολής, οι περισσότερες ομάδες της Volley League δεν θα λέγαμε πως έχουν στρώσει και καλά. Συνεχώς κάνουν λάθη και αυτά τα λάθη τα βρήκαν σε μεγάλο βαθμό μπροστά τους το καλοκαίρι και είναι εξαιρετικά πιθανό να τα βρουν και μέσα στην χρονιά. Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο και να αγαπάς το βόλεϊ δύσκολα έχεις όρεξη για το νέο πρωτάθλημα.

Μπορεί να αρχίσει, να βλέπουμε ματσάρες σε γεμάτα γήπεδα και να αλλάξουμε γνώμη. Μέχρι τότε και για να μην μιλάω συνολικά, αλλά προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή όρεξη για ελληνικό βόλεϊ. Δεν γίνεται να την έχω μετά τα όσα έχουν προηγηθεί και που μόνο σοβαρό πρωτάθλημα δεν δείχνουν. Κρίμα μόνο για τις ομάδες που συνεχίζουν να παλεύουν, χωρίς η προσπάθειά τους να έχει αντίκρισμα. Αλλά είπαμε, αυτές φταίνε...

ΥΓ: Δεν υπάρχει όρεξη ούτε για υστερόγραφα, παρότι υπάρχουν πραγματάκια που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...