Οριστικά εκτός ο Ηρακλής, αναμονή για ΑΕΚ, Εθνικό και στο βάθος Φίλιππος

Φώτης Καρακούσης
Οριστικά εκτός ο Ηρακλής, αναμονή για ΑΕΚ, Εθνικό και στο βάθος Φίλιππος

bet365

Σημαντική ημέρα η σημερινή για την Volley League, καθώς στην συνεδρίαση της ΕΕΑ για τις αδειοδοτήσεις θα φανεί σε μεγάλο βαθμό με το πόσες ομάδες θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Οριστικά εκτός Ηρακλής, Παμβοχαϊκός, αναμονή για ΑΕΚ, Εθνικό και στο βάθος Φίλιππος.

Τι και αν θέλουμε λιγότερο από μήνα για την έναρξη του πρωταθλήματος (θα είναι θαύμα αν αρχίσει στην ώρα του); Ακόμα δεν ξέρουμε πόσες και ποιες ομάδες θα κατέβουν να αγωνιστούν. Πολλά θα εξαρτηθούν από την σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ που θα δώσει και τις αδειοδοτήσεις.

Τα έως τώρα δεδομένα είναι πως δεν θα κατέβει ο Ηρακλής, με την διοίκηση της ομάδας να ενημερώνει και τους παίκτες και θα αγωνιστεί στα τοπικά της ΕΠΕΣΘ. Οι αθλητές προσπάθησαν να αλλάξουν γνώμη στους διοικούντες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, με συνέπεια να έχουμε σε μεγάλο βαθμό το τέλος της ομάδας που ξέραμε και που παρά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του αθλήματος.

Εκτός του «γηραιού» δεν θα κατέβει ούτε και ο Παμβοχαϊκός, με τους Βραχατιώτες να έχουν ξεκαθαρίσει από τον Ιούλιο πως αν δεν αλλάξουν πράγματα στην Λίγκα δεν σκοπεύουν να αγωνιστούν. Αλλαγές δεν υπήρξαν και έτσι οι Κορίνθιοι κράτησαν τον λόγο τους και μένουν εκτός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν υπάρχει για τις ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η Ένωση μπορεί να μην έχει στείλει καν συμμετοχή, ωστόσο εκτός από τις προσπάθειες της Λίγκας για να αλλάξει γνώμη, υπάρχουν και αυτές των ανθρώπων του ΤΑΑ, με χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της Ερασιτεχνικής από το ντέρμπι του ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον Εθνικό, συνεχίζει να το παλεύει και θα βρίσκεται στην ΕΕΑ προκειμένου να καταφέρει αυτό που το τελευταίο διάστημα φάνταζε αδύνατο.

Και έτσι μένει να δούμε τι θα γίνει κυρίως με ΑΕΚ και Εθνικό, καθώς από εκεί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν δοθεί wild card στον Φίλιππο Βέροιας. Ως τώρα οι ομάδες που είναι σίγουρες είναι οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας, Κηφισιά, ΟΦΗ, Ελπίδα. Αν τελικά ούτε οι «κιτρινόμαυροι», ούτε οι ακρίτες τα καταφέρουν, είναι εξαιρετικά πιθανό να παιχτεί δυνατά το σενάριο του Φίλιππου, προκειμένου να μην έχουμε πρωτάθλημα με 7 ομάδες.

Μένει να δούμε τελικά τις εξελίξεις που σίγουρα θα υπάρξουν σήμερα και στην συνέχεια να βγουν και οι ανακοινώσεις για το πότε θα έχουμε και την κλήρωση του πρωταθλήματος.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα