Δεν έβγαλε είδηση η συνάντηση Αυγενάκη-ΕΣΑΠ

Φώτης Καρακούσης
Δεν έβγαλε είδηση η συνάντηση Αυγενάκη-ΕΣΑΠ

bet365

Η ΕΡΤ και οι φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες χορηγίες ήταν δύο από τα πιο σημαντικά θέματα που συζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με ανθρώπους της ΕΣΑΠ, χωρίς ωστόσο να βγει κάποια είδηση.

Οι συναντήσεις του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με ανθρώπους των πρωταθλημάτων συνεχίζονται, με την ΕΣΑΠ να παίρνει σειρά. Συγκεκριμένα οι Παντελής Ταρνατόρος και Χρήστος Ηλιάδης βρέθηκαν στο Υπουργείο όπου και ανέλυσαν τα προβλήματα της Λίγκας, χωρίς ωστόσο να βγει κάποια είδηση. Και δεν βγήκε γιατί αρχικά αυτό με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν μπορούσε να λυθεί από την στιγμή που η ΕΡΤ, ο μοναδικός ενδιαφερόμενος, δεν έχει καινούργια διοίκηση, ενώ υπάρχει πρώτο το ζήτημα του ποδοσφαίρου που πρέπει να λυθεί. Η Δημόσια Τηλεόραση θα δείξει τα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος εκτός εξαιρετικού απροόπτου και μένει να δούμε τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες, τα οποία λογικά θα είναι λιγότερα από όσο πέρσι.

Όσον αφορά το δεύτερο και εξίσου σημαντικό θέμα, αυτό του φορολογικού πλαισίου που θα διέπει τις χορηγίες, ο Υφυπουργός δεν μπορούσε να υποσχεθεί κάτι, από την στιγμή που έχει να κάνει με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τους θεσμούς. Οι δύο πλευρές πάντως θα τα πουν σίγουρα τον Σεπτέμβρη στην κλήρωση του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και ως τότε ενδιαφέρον θα έχουν τα ΔΣ της Λίγκας, με τις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα να έχουν αρχίσει ήδη την γκρίνια.

Αναλυτικά η ενημέρωση για την σημερινή συνάντηση έχει ως εξής: «Με τον πρόεδρο της Ενωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, Παντελή Ταρνατόρο, που συνοδευόταν από τον νομικό και τον οικονομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ, Χρήστο Ηλιάδη και Παναγιώτη Βαλασόπουλο, αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πέραν της γενικής ενημέρωσης για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος βόλεϊ, οι προβληματισμοί των υπευθύνων της Λίγκας κινήθηκαν γύρω από την αναγκαιότητα διατήρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου προβολής των αγώνων στην ΕΡΤ, από την ελάφρυνση του φορολογικού πλαισίου ώστε να δίνει κίνητρα σε χορηγίες και δωρεές και από την βελτίωση του ισχύοντος αθλητικού νόμου.

Ανανεώθηκε το ραντεβού, για στενότερη συνεργασία, με την ολοκλήρωση του θεσμικού κύκλου επαφών για το άθλημα (ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ), ενώ ο κ. Ταρνατόρος προσκάλεσε τον κ. Αυγενάκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος που προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα