Η χαώδης διαφορά στα άκρα έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό

Η χαώδης διαφορά στα άκρα έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού στους ισάριθμους ως τώρα τελικούς πρωταθλήματος, μια νίκη που κρίθηκε στην τεράστια διαφορά στα άκρα των δύο ομάδων.

Στον πρώτο τελικό στο Ρέντη, παρά το 3-0 ο Ολυμπιακός θα λέγαμε πως δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, με τον ΠΑΟΚ να παλεύει και τα τρία σετ. Χθες στο Παλατάκι και παρότι οι Θεσσαλονικείς πήραν το πρώτο, οι Πειραιώτες έκαναν ακόμα πιο άνετα δύο τις νίκες τους και πλέον θέλουν ακόμα μία για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τόσο υπέρ των «ασπρόμαυρων», όσο και κατά των «ερυθρολεύκων» θα είναι μεγάλο θαύμα αν χαθεί.

Αλλά για το πρωτάθλημα θα αναφερθούμε όταν αυτό τελειώσει. Πάμε τώρα να δούμε τι έγινε στο Παλατάκι και πως η ομάδα του Μουνιόθ έκανε το 2-0 στην σειρά. Εντάξει για να είμαστε σωστοί δεν έχουμε και πολλά να γράψουμε. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τέτοια, που σε ένα δίκαιο άθλημα όπως το βόλεϊ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα από που υπήρξε.

Και ήταν μεγάλη για να μην πούμε τεράστια σε δύο θέσεις. Αυτή των ακραίων, αλλά και του πασαδόρου. Αρχίζοντας από το δεύτερο και στα δύο παιχνίδια ο Τερβαπόρτι έχει νικήσει κατά κράτος τον Ντίμα Φιλίποφ, με τον Φινλανδό να μοιράζει καλύτερα το παιχνίδι, παίζοντας μερικές φορές τον πρώτο χρόνο ακόμα και σε υποδοχές που μόνο καλές δεν ήταν. Είναι σημαντικό σε τόσο μεγάλα παιχνίδια να είναι σε φόρμα ο πασαδόρος σου και αυτή την στιγμή η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι εμφανέστατη.

Αν η διαφορά στην πάσα ήταν εμφανέστατη, αυτή στα άκρα ήταν το λιγότερο και χωρίς καμία υπερβολή, τεράστια. Οι Ραουβέρτινκ και Αλεξίεφ έκαναν όντως πλάκα σε Γκάρετ και Σαφράνοβιτς συμβάλλοντας τα μέγιστα για να γίνει αυτό το 3-1. Μια συμβολή που αρχικά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στους αριθμούς, εκεί που ο ο Αμερικανός με τον Ισραηλινό είχαν συνολικά 13 πόντους, ενώ ο Ολλανδός με τον Βούλγαρο έφτασαν τους 39.

Ναι οι αριθμοί δεν παίζουν πάντα βόλεϊ, ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, αλλά μιλάμε πως υπάρχει μια διαφορά 26 πόντων. Σε απλά ελληνικά τα άκρα του Ολυμπιακού κέρδισαν ένα ολόκληρο σετ (και έναν επιπλέον πόντο) παραπάνω από τους αντιπάλους τους. Καταλαβαίνετε την διαφορά; Δεν μπορεί σε ένα ντέρμπι οι δύο σου ακραίοι να έχουν τόσους περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους τους και η ομάδα τους να μην κερδίσει.

Και αυτό έγινε στην Πυλαία. Είπαμε και δεν θα βαρεθούμε να το λέμε. Το βόλεϊ είναι τρομερά εύκολο άθλημα, εκτός από δίκαιο. Δεν χρειάζονται τρομερές αναλύσεις. Λίγο το βλέπεις, λίγο διαβάζεις τα στατιστικά και έχεις πλήρη εικόνα. Και για χθες η εικόνα ήταν η συγκεκριμένη. Οι ακραίοι των φιλοξενουμένων έπαιξαν απείρως καλύτερα από τους αντιπάλους τους και έτσι ήρθε αυτό το 1-3.

Και ήταν καλύτεροι όχι μόνο στις καλές μπάλες, αλλά και στις λεγόμενες «σκοτωμένες». Αυτές δηλαδή που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ένα παιχνίδι, καθώς κάνουν την διαφορά. Στις υπόλοιπες θέσεις υπήρξε σχετική ισορροπία. Ο Κλαπβάικ ήταν εξαιρετικός αλλά μόνος του, ο Όκολιτς ήταν δύσκολο να πιάσει την απόδοση του Ρέντη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε άνετα το 2-0 στις νίκες.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Ρέντη, εκεί που οι Πειραιώτες εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα πάρουν και την τρίτη τους νίκη και μαζί και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Και θα το πάρουν γιατί το αξίζουν, γιατί έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο ρόστερ και γιατί δεν είχαν πρόβλημα να αλλάξουν το ρόστερ μέσα στην χρονιά αφήνοντας εκτός έναν παίκτης όπως το Μπέμε. Ρίσκαραν και δικαιώθηκαν, εκτός αν ο ΠΑΟΚ έχει διαφορετική γνώμη...

ΥΓ: Σε μια φάση ο Αλεξίεφ κάνει πραγματικά τραγική υποδοχή, παίρνει «σκοτωμένη μπάλα» με τριπλό μπλοκ απέναντι και την τελειώνει. Ακριβώς αυτό είναι ο Βούλγαρος. Ο μοναδικός ακραίος που παίζει στην χώρα μας και χτυπάει ως διαγώνιος...

ΥΓ1: Την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς έκανε ο Ραουβέρτινκ. Ο Ολλανδός φέτος ήταν σχεδόν πάντα θετικός, αλλά πρωταγωνιστής σε κανένα ματς. Χθες έδειξε πως μπορεί να είναι και ηγέτης και σημαντικό ρόλο όπως γράψαμε και την προηγούμενη φορά, έπαιξε και ο Βούλγαρος ακραίος.

ΥΓ2: Με τα αν δουλειά δεν γίνεται, αλλά αν ο Κλαπβάικ έκανε στο Ρέντη το παιχνίδι που έκανε στο Παλατάκι, ο ΠΑΟΚ θα είχε βρεθεί μια ανάσα από το 1-0 στην σειρά. Αλλά είπαμε με το αν δουλειά δεν γίνεται.

ΥΓ3: Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει με τον Καπετανίδη και δεν παίρνει ευκαιρίες. Δηλαδή επιθετικά ο μικρός πόσο πιο άσχημα θα ήταν από τον Σαφράνοβιτς;

ΥΓ4: Από την μία Σαφράνοβιτς: 4 πόντοι με 4/15 επιθέσεις, Γκάρετ: 9 πόντοι με 8/24 και από την άλλη Ραουβέρτινκ: 22 πόντοι με 18/33, Αλεξίεφ: 17 πόντοι με 17/26. Στην προκειμένη οι αριθμοί τα λένε όλα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...