Ο μονόδρομος για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και όχι μόνο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο μονόδρομος για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και όχι μόνο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γράφει για τον μοναδικό δρόμο που υπάρχει για την σωτηρία του Ερασιτέχνη κάθε μεγάλης ΠΑΕ και όχι μόνο του Παναθηναϊκού.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μίλαν - Λάτσιο! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού ήθελα να γράψω για την χρονιά των «πρασίνων», μια χρονιά που για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη από την στιγμή που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της τετράδας, αλλά από την άλλη ούτε και αποτυχημένη. Και δεν θα μπορούσε να την πει κάποιος αποτυχημένη, όταν δόθηκε το βάρος στην αποπληρωμή των οφειλών, ενώ το «τριφύλλι» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση.

Για το βόλεϊ του Παναθηναϊκού όμως και δύο με τρεις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν θα γίνει αναφορά τις επόμενες ημέρες. Τώρα με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Ερασιτέχνη και την ελάχιστη βοήθεια από τον κόσμο, θα ασχοληθούμε με το θέμα αυτό που δεν αφορά μόνο τους «πράσινους», αλλά και όλες τις ομάδες, ειδικά τις λεγόμενες μεγάλες.

Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και σε κάθε Ερασιτέχνη υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας ο δύσκολος και ο άλλος ο εύκολος, ο απλός που προσωπικά θεωρώ πως είναι και ο πιο σωστός για την εποχή μας, Πάμε στον δύσκολο. Αυτός δεν είναι άλλος από το οι «πράσινοι» να κάνουν τον κόσμο της ομάδας να αγαπήσει τα τμήματα αυτά. Να γίνει διαφήμιση των τμημάτων, των επιτυχιών τους και συνολικά να γίνει αγώνας προκειμένου ο απλός κόσμος να αποκτήσει ιδεολογία και συνείδηση για τη «μάνα του λόχου».

Γνώμη μου πως αυτό είναι μια ουτοπία. Ωραία, υπέροχη, αλλά ουτοπία, καθώς μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έχει αποδείξει κατά καιρούς πως δείχνει ενδιαφέρον για τα τμήματα του Ερασιτέχνη, αλλά ως εκεί. Οι εγγραφές αποδεικνύουν πως ουσιαστική βοήθεια δεν υπάρχει, ενώ στο βόλεϊ ας πούμε και στο ματς που ήταν όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκό (αυτό με την Κηφισιά) δεν γέμισε ένα γήπεδο 1.200 θέσεων. Σε απλά ελληνικά και στο «τριφύλλι» η μεγάλη πλειονότητα ενδιαφέρεται κυρίως για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί.

Οπότε πάμε να δούμε τον εύκολο δρόμο που είναι και απλός και αποτελεσματικός. Ένας δρόμος που με μεγάλη επιτυχία έχουν ακολουθήσει ο Ολυμπιακός κυρίως, αλλά και η ΑΕΚ. Και μην πει κάποιος πως «καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός ό,τι έκαναν οι μεγάλοι του αντίπαλοι»; Φυσικά και πρέπει να το κάνει αν όντως είναι κάτι που αποδίδει καρπούς. Και το συγκεκριμένο αποδίδει και με το παραπάνω.

Φυσικά αναφέρομαι στην κάρτα φιλάθλου. Στην χώρα μας δυστυχώς δεν μπορείς να πείσεις κανέναν να κάνει κάτι, από το να βοηθήσει, μέχρι να φοράει την ζώνη στο αμάξι του, για να τα καταφέρεις θα πρέπει να τον κάνεις να καταλάβει πως δεν έχει άλλη λύση. Για την ζώνη ας πούμε πήγε στον Θεό το πρόστιμο και πλέον όλοι μας έστω και μηχανικά, με το που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο κάνουμε την κίνηση να την βάλουμε.

Τώρα για τον Ερασιτέχνη τα πράγματα είναι απλά. Μέσα σε δύο ώρες ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξαφάνισε τα εισιτήρια για το πρώτο εντός έδρας ματς (τρίτο της σειράς) με την Ρεάλ για τα playoffs της Euroleague. Ο κόσμος θέλει σαν «τρελός» να δει την ομάδα του Πιτίνο και το έδειξε και από την αρχή της χρονιάς γι αυτή του Πασκουάλ με τα 10.000 διαρκείας. Οπότε για να μην πλατιάζουμε, θες να πάρεις εισιτήριο για να δεις το παιχνίδι με την Ρεάλ; Θα δώσεις επιπλέον 10 ευρώ για να έχεις κάρτα φιλάθλου και τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη. Αλλιώς σπίτι ή καφενείο...

Θέλεις τη νέα χρονιά να πάρεις διαρκείας είτε γιατί πιστεύεις πως η ομάδα σου θα παλέψει να πάει φάιναλ-φορ ειδικά αν ανακοινωθεί πως μπορεί να γίνει στην Αθήνα, είτε απλά γιατί γουστάρεις να έχεις διαρκείας και εξασφαλισμένη θέση στο ΟΑΚΑ; Στα λεφτά που θα δώσεις για το διαρκείας θα δώσεις και 50 με 60 παραπάνω και θα γίνεις μέλος στον Ερασιτέχνη. Ναι το ξέρω πως θα πείτε για την εποχή που υπάρχουν πολλά προβλήματα κλπ κλπ. Φυσικά και τα καταλαβαίνω όλα, όμως αν κάποιος έχει 300 ευρώ για ένα διαρκείας, ας δώσει 360 και να γίνει μέλος.

Πραγματικά άλλη λύση όχι δεν βλέπω, αλλά δε νομίζω να υπάρχει, εκτός φυσικά από το να βάζει ο κάθε Γιαννακόπουλος βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά η συγκεκριμένη μπορεί να πιάσει για ένα, δύο, άντε τρία χρόνια το πολύ. Σε βάθος χρόνου κανείς δεν έβαζε συνέχεια χρήματα για τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Και για να μην τον πάμε μόνο στον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό ας πούμε και με τα διαρκείας (μέλη) και με τα απλά εισιτήρια (κάρτα φιλάθλου), υπήρξε μεγάλη επιτυχία και το ίδιο γίνεται και με την ΑΕΚ, με τον Ερασιτέχνη της Ένωσης που πέρασε πάρα πολλά, να αρχίζει και πάλι να έχει ζωή. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στον ΠΑΟΚ. Θέλεις ρε φίλε ΠΑΟΚτση να μπεις στην καινούργια Τούμπα; Θα δώσεις περισσότερα χρήματα για κάρτα φιλάθλου και για να γίνεις μέλος στο ΑΟ.

Και το κυριότερο, ακόμα και από την οικονομική ενίσχυση που θα υπάρχει για τα ερασιτεχνική τμήματα των ομάδων, είναι πως μόλις οι φίλαθλοι γίνουν θέλοντας και μη μέλη στους Αθλητικούς Ομίλους, θα αποκτήσουν σιγά-σιγά και ιδεολογία και συνείδηση. Θα αγαπήσουν και τα άλλα αθλήματα γιατί θα έχουν γίνει κομμάτι τους...

ΥΓ: Στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκα μόνο στον Γιαννακόπουλο και το μπάσκετ, γιατί αν κάποιος ζητούσε έστω και σε μπλογκ κάτι ανάλογο από τον Αλαφούζο θα ήταν το λιγότερο χαζός. Δεν γίνεται κάποιος να ζητήσει από έναν άνθρωπο που ποτέ του δεν αγάπησε τον Παναθηναϊκό να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη του. Ας ξεκινήσει η κίνηση με το μπάσκετ και μετά το κοιτάζουν και για την ΠΑΕ.

ΥΓ1: Είπαμε αυτό πρέπει να γίνει σε όλες τις μεγάλες ΠΑΕ. Θες να πας με διαρκείας σε Τούμπα, Κλεάνθης Βικελίδης, Αγιά Σοφιά; Θα γίνεις μέλος στον Ερασιτέχνη του ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ. Αλλιώς με απλό εισιτήριο και κάρτα μέλους υποχρεωτικά...

ΥΓ2: Το σημαντικό σε αυτό με τα διαρκείας και τα χρήματα που ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη, είναι πως μπορεί να γίνεται πιο εύκολα ο προγραμματισμός των τμημάτων, καθώς θα έχουν το καλοκαίρι ζεστό χρήμα και θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα και αποπληρωμές χρεών, αλλά και μεταγραφικές κινήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...