Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την Volley League που μετά τη νέα ήττα του Ολυμπιακού αποκτά και πάλι ενδιαφέρον όσον αφορά την 1η θέση, ενώ «μάχη» θα γίνει και για την 4η θέση.

Με το πρωτάθλημα να μην διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω του All Star Game (του αποκλεισμένου για πολλούς δημοσιογράφους Alla Star Game), είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναφερθούμε στα όσα εξαιρετικά σημαντικά έγιναν μεσοβδόμαδα στην εμβόλιμη αγωνιστική. Μια από τις πιο σημαντικές αγωνιστικές της φετινής χρονιάς, καθώς μας έδειξε πως έχουμε και πάλι πρωτάθλημα και ενδιαφέρον ακόμα και για την πρωτιά.

Μια πρωτιά που όχι ουσιαστικά, αλλά και τυπικά θα κριθεί το ερχόμενο Σαββάτο και συγκεκριμένα στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, μετά την δεύτερη φετινή ήττα των «ερυθρολεύκων», αυτή την φορά από την Κηφισιά. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε νέο στραβοπάτημα των πρωταθλητών και ο αγώνας με τους Θεσσαλονικείς είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί αν όντως η ομάδα του Μουνιόθ περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος ή απλά μιλάμε για τυχαίο γεγονός.

Σίγουρα η εικόνα και στα δύο ματς ήταν πολλή άσχημη, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Και δεν υπάρχει καλύτερος αγώνας να φανεί από αυτόν κόντρα στον ΠΑΟΚ που πλέον μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς ο νικητής εξασφαλίζει την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Οπότε για Ολυμπιακό και κατά πόσο έχει επηρεαστεί από την αλλαγή του Μπέμε με τον Αλεξίεφ, θα γράψουμε μετά το ντέρμπι, όπου και θα υπάρχει και κάτι πολύ πιο σοβαρό για να κρίνουμε. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε μετά τα ματς; της Τετάρτης, είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει για τα καλά. Οι «πράσινοι» κόντρα στον Φοίνικα στη Σύρο, μια έδρα που πριν λίγες βδομάδες είχε σταματήσει ένα αήττητο 44 αγώνων του Ολυμπιακού, κέρδισαν εμφατικά μια ομάδα που τα έδινε όλα όχι μόνο για την τετράδα, αλλά και την 3η θέση. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όχι απλά δεν ξεφουσκώνουν, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι γίνονται όλο και καλύτεροι και κανείς δεν είναι πλέον σίγουρος για το ποιο είναι το ταβάνι τους.

Αυτή η νίκη πάντως άναψε και την... μάχη για την τετράδα, καθώς ο Παμβοχαϊκός ξεπέρασε τους Συριανούς οι οποίοι έχουν τις τύχες στα χέρια τους, αρκεί να κερδίσουν σε Κομοτηνή την τοπική ομάδα και σε Ερμούπολη τον Ηρακλή. Αυτή για την τετράδα πάντως δεν είναι η μοναδική «μάχη» καθώς έχουμε και αυτή για το καλύτερο πλασάρισμα ενόψει playoffs (για την οκτάδα ουσιαστικά όλα τελείωσαν με τη νίκη της ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη. Η Ένωση θα προσπαθήσει να αποφύγει την 8η και μαζί της τον Ολυμπιακό και ο Ηρακλής και την 8η και την 7η, καθώς λογικά θα προτιμά Παναθηναϊκό από Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως στις δύο αγωνιστικές που απομένουν έχουμε και πάλι πρωτάθλημα όχι μόνο για την τετράδα που είχαμε σε όλη την διάρκειά του, αλλά ακόμα και για την πρώτη θέση με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια και τα playoffs.

ΥΓ: Εντάξει όντως λανθασμένα στεκόμαστε στην ήττα του Ολυμπιακού και όχι στη νίκη της Κηφισιάς. Η συγκεκριμένη ομάδα με τον Νίκο Ζαλμά στον πάγκο κάνει πορεία πρωταθλητισμού και πραγματικά της αξίζουν πολλά μπράβο για την απίστευτη αγωνιστική μεταμόρφωση.

ΥΓ1: Δεν ξέρω πραγματικά αν όντως δεν θέλουν να βοηθήσουν το προϊόν που υπηρετούν και υποτίθεται πως αγαπούν, αλλά αυτό που γίνεται με το All Star Game στη Σύρο, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Τέτοιος αποκλεισμός σε ΜΜΕ δεν έχει υπάρξει και οι δικαιολογίες που ακούγονται είναι τουλάχιστον αστείες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...