«Μάχη» Φοίνικα-Παναθηναϊκού για 3η θέση, δύσκολα τετράδα ο Παμβοχαϊκός

Φώτης Καρακούσης
«Μάχη» Φοίνικα-Παναθηναϊκού για 3η θέση, δύσκολα τετράδα ο Παμβοχαϊκός

bet365

Με τρεις αγωνιστικές να έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί η Volley League, το ενδιαφέρον πέφτει στην... μάχη για την 3η θέση με τον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα να παλεύουν γι' αυτήν, ενώ ο Παμβοχαϊκός δύσκολα θα προλάβει την τετράδα. ΑΕΚ και Εθνικός θα τα δώσουν όλα για τα playoffs.

Με εξαίρεση τις δύο πρώτες θέσεις, όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τις έχουν καπαρώσει από την αρχή σχεδόν, γίνεται μεγάλη... μάχη για τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας και κυρίως την 3η. Για να βρεθούν εκεί θα μονομαχήσουν οι Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου, ενώ αναφορικά με την τετράδα, λογικά δεν προλαβαίνει ο Παμβοχαϊκός μετά και την ήττα του από τους... πράσινους, ενώ μην ξεχνάμε πως οι Βραχατιώτες θα δώσουν ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς στην τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό.

Με δεδομένο πάντως το ότι στα playoffs θα έχουμε 8 ομάδες, ιδιαίτερα σημασία έχει και το ποιες θα πάρουν την 6η και την 7η, αλλά και την 8η. Για την τελευταία θα γίνει μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης με την Ένωση να δείχνει να είναι φαβορί για να την κατακτήσει. Πάμε να δούμε παρακάτω τις βαθμολογίες, το πρόγραμμα που μένει για τις 7 ομάδες που θα δώσουν μάχη για τρίτη θέση, τετράδα συνολικά και οκτάδα.

Σίγουρος για τετράδα ο Παναθηναϊκός, θα παλέψει για τρίτη θέση

Ας ξεκινήσουμε με τον Παναθηναϊκό που είναι και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι... πράσινοι ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την τετράδα, καθώς ακόμα και αν χάσουν και τα τρία ματς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους φτάσει ο Παμβοχαϊκός. Όσον αφορά την τρίτη θέση, η αλήθεια είναι πως ο χαμένος πόντος με τους Βραχατιώτες (επικράτησαν με 3-2), μπορεί να τους στοιχίσει και πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει την επόμενη αγωνιστική όπου φιλοξενείται από τον Φοίνικα.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός 3η θέση με 29 βαθμούς σε 15 αγώνες

20η αγωνιστική: Φοίνικας (εκτός)

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξ. (εντός)

22η αγωνιστική: Κηφισιά (εκτός)

Ουσιαστικά δεν χάνει την τετράδα και παλεύει για τρίτη θέση ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας από την άλλη αφού σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές αρχικά έσπασε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού επικρατώντας επί των «ερυθρολεύκων» στη Σύρο, στην συνέχεια κέρδισαν και την ΑΕΚ στο Μετς και σε συνδυασμό με την ήττα του Παμβοχαϊκού στην Κυψέλη, είναι τεράστιο φαβορί για τετράδα. Και όχι μόνο, καθώς οι νησιώτες δείχνουν να έχουν προβάδισμα και για την τρίτη θέση. Όλα θα κριθούν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Ερμούπολη, όπου θα χρειαστούν όχι απλά νίκη, αλλά τρίποντο για να έχουν ελπίδες για την τρίτη θέση.

Το πρόγραμμα του Φοίνικα

Φοίνικας Σύρου 4η θέση με 26 βαθμούς σε 15 αγώνες

20η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εντός)

21η αγωνιστική: ΑΕ Κομοτηνής (εκτός)

22η αγωνιστική: Ηρακλής (εντός)

Ένα θαύμα θέλουν οι Βραχατιώτες

Ο Παμβοχαϊκός από την άλλη θεωρείται αουτσάιντερ για την τετράδα, καθώς εκτός τους λιγότερους βαθμούς, έχει και το ρεπό του. Οι Βραχατιώτες θα πρέπει να κερδίσουν και την Κομοτηνή εντός και τον Ηρακλή εκτός και πάλι μπορεί να μην προλάβουν...

Το πρόγραμμα του Παμβοχαϊκού

Παμβοχαϊκός 5η θέση με 25 βαθμούς σε 16 αγώνες

20η αγωνιστική: ΑΕ Κομοτηνής (εντός)

21η αγωνιστική: Ηρακλής (εκτός)

22η αγωνιστική: ρεπό

Δύσκολα την 6η θέση ο Ηρακλής

Πάμε στην μάχη για την 6η και 7η θέση που είναι σημαντική, καθώς η ομάδα που θα τερματίσει 6η θα αποφύγει τον ΠΑΟΚ στα playoffs και κόντρα στον Παναθηναϊκό ή τον Φοίνικα μπορεί να έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης. Ο Ηρακλής που βρίσκεται αυτή την ώρα στην συγκεκριμένη θέση, δύσκολα θα μείνει, καθώς έχει και ένα ρεπό. Από την άλλη το πρόγραμμά του είναι λίγο πιο βατό και σίγουρα θα παλέψει για να τα καταφέρει.

Το πρόγραμμα του Ηρακλή

Ηρακλής 6η θέση με 19 βαθμούς σε 16 αγώνες

20η αγωνιστική: ρεπό

21η αγωνιστική: Παμβοχαϊκό (εντός)

22η αγωνιστική: Φοίνικας (εκτός)

Θα παλέψει ακόμα και για την έκπληξη της 5ης θέσης η Κηφισιά

Ο αντίπαλος του Ηρακλή για την 6η θέση είναι η Κηφισιά. Μια Κηφισιά που πριν την ήττα από τον ΠΑΟΚ, μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες που από φαβορί για υποβιβασμό την έχουν φέρει σίγουρα στα playoffs, ενώ κοιτάζει ακόμα και την 5η θέση. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά δεν έχει και το πλέον εύκολο πρόγραμμα, αλλά από την άλλη στα προηγούμενα παιχνίδια μας έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο και μένει να δείξει αν μπορεί να το συνεχίσει.

Το πρόγραμμα της Κηφισιάς

Κηφισιά 7η θέση με 19 βαθμούς σε 15 αγώνες

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός (εντός)

21η αγωνιστική: ΑΕΚ (εκτός)

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εντός)

Αν κερδίσει στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει playoffs η ΑΕΚ

Και πάμε τώρα στην... μάχη για την 8η θέση που δίνει το εισιτήριο για τα playoffs. Για την συγκεκριμένη θα παλέψουν οι ΑΕΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης που από τώρα φυσικά γνωρίζουν πως έχοντας απέναντί τους τον Ολυμπιακό, χρειάζονται ένα θαύμα για να συνεχίσουν. Η Ένωση έχει έναν πόντο περισσότερο από τον Εθνικό και θα πρέπει να μην χάσει στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη αγωνιστική για να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η είσοδός της. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κερδίσουν και την Κηφισιά εντός έδρας, αλλά την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται στην Πυλαία και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα χάσουν.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

ΑΕΚ 8η θέση με 14 βαθμούς σε 15 αγώνες

20η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός)

21η αγωνιστική: Κηφισιά (εντός)

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (εκτός)

Αν κερδίσει την ΑΕΚ περνάει ο Εθνικός

Τέλος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δείχνει να κρατάει τις τύχες στα χέρια του. Και αυτό θα μπορεί να ειπωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια, αν κερδίσει την ΑΕΚ εντός έδρας. Οι ακρίτες την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Κομοτηνή, όπου λογικά θα κερδίσεουν και όπως αναφέραμε αν πάρουν το τρίποντο με τους «κιτρινόμαυρους», τότε περνάνε αυτοί στα playoffs.

Το πρόγραμμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 9η θέση με 13 βαθμούς σε 15 αγώνες

20η αγωνιστική: ΑΕΚ (εντός)

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εκτός)

22η αγωνιστική: Κομοτηνή (εντός)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα